Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ενδιαφέρον για εξόρυξη μεταλλεύματος από τον ΑΚΤΩΡ στην ορεινή περιοχή

Ενδιαφέρον για εξόρυξη μεταλλεύματος από τον ΑΚΤΩΡ στην ορεινή περιοχή

0

Υπεβλήθη αίτημα στην ΠΑΜΘ από την κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το τμήμα του κάθετου άξονα Δημάριο-Μελίβοια

Δεν έχει γίνει γνωστό το αντικείμενο της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα κληθούν να εξετάσουν τις παραμέτρους, σύμφωνα με το νόμο

Αίτημα για εξόρυξη μεταλλευμάτων από την ορεινή περιοχή υπέβαλε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την προηγούμενη εβδομάδα η κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ, που δραστηριοποιείται αυτό το διάστημα στην κατασκευή τμήματος του κάθετου άξονα, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (Δημάριο-Μελίβοια).

Το λατομικό ενδιαφέρον της εταιρείας δεν είναι σαφές σε ποιο μετάλλευμα προσανατολίζεται, ωστόσο η αρμόδια αδειοδοτική αρχή καλείται να εξετάσει το αίτημα και να ερευνήσει τις παραμέτρους που τίθενται. To «Ε» έχει επιβεβαιώσει ότι το αίτημα έχει προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και ότι εξετάζεται σύμφωνα με το νόμο.

Μεταλλευτικό ενδιαφέρον και στη Βουλγαρία

Αν και δεν είναι σαφές ποιο είναι το μετάλλευμα που επιθυμεί να εξορύξει ο κατασκευαστικός κολοσσός, πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και στη βουλγαρική πλευρά του Σμόλιαν για είδος χαλικιού που σε μείγμα τοποθετείται κάτω από την άσφαλτο. Εξαιτίας όμως των οικονομικών βαρών που τίθενται για την εταιρεία στη Βουλγαρία αν και υπάρχουν διαθέσιμοι λατομικοί χώροι, πιθανόν εξετάζεται και η περίπτωση της ανάπτυξης αυτής της εκμετάλλευσης στην Ελλάδα.

Και αυτό με το σκεπτικό ότι κατασκευαστικά έργα για την διάνοιξη του κάθετου άξονα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και το επόμενο διάστημα και ενδέχεται η εταιρεία να δείξει ενδιαφέρον και γι’ αυτά, οπότε η μεταλλευτική επένδυση παίρνει και ένα πιο μακροχρόνιο χαρακτήρα.

Η διαδικασία της αδειοδότησης προβλέπεται στο Ν. 4512/2018 για την έρευνα και την εκμετάλλευση λατομικών ορυκτών.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…