Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δεύτερο διπλό για την ομάδα της Ξάνθης που άλωσε και το Αγρίνιο

Δεύτερο διπλό για την ομάδα της Ξάνθης που άλωσε και το Αγρίνιο

0

Κέρδισε και τον Παναιτωλικό με 2-1

Η ομάδα της Ξάνθης, μία εβδομάδα μετά το ονειρικό ξεκίνημα που έκανε στο ΟΑΚΑ με νίκη επί της ΑΕΚ, επανέλαβε το ίδιο και στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, τον οποίο νίκησε και με το ίδιο σκορ (1-2), έχοντας κάνει το απόλυτο στην Super League.

Την εμφάνιση της ομάδας στις δύο πρώτες αγωνιστικές, δεν θα μπορούσε να την φανταστεί ούτε κι ο πιο αισιόδοξος οπαδός, καθώς η δεύτερη εκτός έδρας νίκη έγινε μάλιστα και με ανατροπή!

Κάπως έτσι, η Ξάνθη, κάνοντας το δύο στα δύο, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς, αήττητη φυσικά, μαζί με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Βόλο.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Κνετ κάτω από τα δοκάρια, τους Σανιά, Μαλή, Γιοβάνοβιτς, Λιάβα στην τετράδα της άμυνας. Λουσέρο, Ντάλσιο, Φυτόπουλος οι τρεις στον άξονα, ενώ οι Ντουάρτε, Ντίας πλαισίωναν τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης για τον Παναιτωλικό.

Για την Ξάνθη, ο Μπέντο ήταν στο τέρμα, με τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Σόσα στην άμυνα. Τερκί, Κοβάσεβιτς τα δύο χαφ, με τους Μπαριέντος, Τζουρίσκοβιτς στα άκρα. Ο Στάργκεον είχε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Ρενέλα.

Με ένταση ξεκίνησε το παιχνίδι καθώς πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη στον Σανιά αλλά ο διαιτητής Τζοβάρας έδειξε σωστά να συνεχιστεί το ματς. Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερο στο χορτάρι και ήταν πιο δημιουργικός, έφτιαχνε φάσεις αλλά οι παίκτες του αδυνατούσαν να βρουν στόχο είτε με τον Φυτόπουλο (11’), είτε με τον Ντίας (17’) αλλά και με τον Ντάλσιο (21’). Αντιθέτως, η Ξάνθη προσπαθούσε να διαχειριστεί το ματς και την πίεση των γηπεδούχων, είχε κοντά τις γραμμές της και έψαχνε το γκολ στην κόντρα. Απείλησε δύο φορές στο πρώτο μέρος αλλά αρχικά το σουτ του Ρενέλα (22’) στην κίνηση δεν βρήκε εστία και λίγο αργότερα ο Κνετ «έβγαλε» εξ επαφής το τελείωμα που επιχείρησε ο Ντουρίτσκοβιτς (26’).

Στο 38΄η τοπική ομάδα έχασε τον αρχηγό Δήμο Μπαξεβανίδη που τραυματίστηκε και αποχώρησε. Οι τελικές των δύο ομάδων ήταν μοιρασμένες (4-4) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας 65%, δείγμα της υπεροχής τους…

Μία από τα ίδια και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους καθώς η Ξάνθη είχε οχυρωθεί στο μισό γήπεδο κάτι που πλήρωσε στο 70΄ καθώς ο Ντίρεσταμ ανέτρεψε τον Ντάλσιο και ο Τζοβάρας έδειξε την άσπρη βούλα, απ’ όπου ο Μπαΐροβιτς έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό.

Το γκολ αυτό ξύπνησε την ομάδα της Ξάνθης, και σε λιγότερο από δύο λεπτά, ο Τεσέιρα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς ένα πεντάλεπτο νωρίτερα, νίκησε με πολύ ωραίο σουτ στο 72΄τον Κνετ κι έκανε το 1-1! Και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Αγρινιώτες από την ισοφάριση, η Ξάνθη βρήκε και το δεύτερο γκολ, φέρνοντας… τούμπα το παιχνίδι. Στο 77ο λεπτό ο Τερκί έβγαλε τη σέντρα και ο Στάργκεον με το… σώμα, παρότι πήδηξε για κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 υπέρ της Ξάνθης.

Απώλεια ο τραυματισμός του Μπαξεβανίδη

Το πρόβλημα του Δήμου Μπαξεβανίδη «επισκίασε» τη νίκη της Ξάνθης στο Αγρίνιο για τη δεύτερη αγωνιστική της Super Ligue 1. Ο αρχηγός της ομάδας αποχώρησε πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οπότε τις επόμενες μέρες θα φανεί το μέγεθος του προβλήματός του στο μετατάρσιο.

Επίσης, αναχώρησαν από την Ξάνθη για να ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες οι Κασά Καμαρά, Γιάννης Φάκκης και Κώστας Θυμιάνης.

Στο πρόγραμμα του Κίκο Ραμίρεθ την Κυριακή, όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του Σαββάτου συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι στο κανονικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε αρκετές ασκήσεις τακτικής.

Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 2ης αγωνιστικής της Super League 1

Η νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας ήταν η ανατροπή της αγωνιστικής, ενώ και η δεύτερη εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης στο Αγρίνιο ήταν επίσης στις εκπλήξεις της αγωνιστικής.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός πήραν επίσης νίκες εκτός έδρας ενώ ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανιώνιο.

Όλα τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 31/8

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-2

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3

Βόλος – Άρης 1-0

Κυριακή 1/9

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1

Λαμία – Ατρόμητος 2-2

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-3

Η βαθμολογία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …