Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απεργία και πορεία μόνο από το ΠΑΜΕ

Απεργία και πορεία μόνο από το ΠΑΜΕ

0

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης δεν συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση της 24/9 Προκήρυξε απεργία για τις 2/10

 

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τη στάση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

 

 

Μέρα απεργίας μόνο για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Ξάνθης ήταν η Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης δεν συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση μετά από απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της Παρασκευής. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΞ, ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) πρότειναν και ψήφισαν απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη απορρίπτοντας το αίτημα που κατέθεσε η παράταξη ΕΣΑΚ που στηρίζει το ΠΑΜΕ για απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου. Έτσι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων στα πλαίσια της στάσης εργασίας που προκήρυξε, το σωματείο εργαζομένων στην γαλακτοβιομηχανία «ΡΟΔΟΠΗ» στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος- Τροφίμων – Ποτών και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία κατήγγειλαν το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης που δεν συμμετείχε στην απεργία τονίζοντας πως : «Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός δίνει τα ρέστα του στην στήριξη των μέτρων που τσακίζουν τη ζωή μας για την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου».

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από το ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Ο εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Κώστας Βογιατζής μιλώντας στην κεντρική πλατεία τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρά την προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας, σήμερα είμαστε εδώ! Η απεργία έγινε, η συγκέντρωση γίνεται, η αντίθεση των εργαζομένων θα εκφραστεί, θα φροντίσουμε να κλιμακωθεί η δράση μας, το αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης να μην περάσει! Η σημερινή απεργία είναι μια μάχη κρίσιμη. Είναι μια μάχη απέναντι στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και τα κόμματά του, στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου!

Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να ορθωθούν εμπόδια στην προσπάθεια να μπουν τα συνδικάτα στο γύψο, να χτυπηθεί η συλλογική δράση για να προχωράει ανεμπόδιστη η αντιλαϊκή πολιτική, στην υπηρεσία της ανάπτυξης για τα κέρδη.

Η απεργία είναι μια μάχη που μπορεί να στείλει αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης, να βγάλει τους εργαζόμενους μπροστά, με νέες δυνάμεις στον αγώνα, να φωτίσει το δρόμο της πάλης για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εαρινή σπορά φυτικών ειδών στο Δέλτα Έβρου για τη νανόχηνα

Η δράση περιλάμβανε σπορές συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε υποβαθμισμένες αγροτικές εκτάσει…