Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Αυτοί που πάνε τη Θράκη ψηλά

Αυτοί που πάνε τη Θράκη ψηλά

0

Εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης της Pharmathen από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

 Συνολικό πλάνο επενδύσεων άνω των 250 εκ. ευρώ για τον ελληνικό φαρμακευτικό όμιλο που διατηρεί μονάδα στο Ν. Ροδόπης, με επίκεντρο την έρευνα, την καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό

Τα εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης της Pharmathen στις εγκαταστάσεις της στις Σάπες ήταν η ευκαιρία για να παρουσιάσει η εταιρεία το συνολικό πλάνο επενδύσεων άνω των 250 εκ. ευρώ για την επόμενη πενταετία και να αναδείξει την ανάπτυξη που επέτυχε τα χρόνια της κρίσης, επενδύοντας στην καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό. Τα εγκαίνια τέλεσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Η νέα δεύτερη παραγωγική καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής ενεσίμων βραδείας αποδέσμευσης, μια καινοτομία που έχει αναπτύξει ερευνητικά η εταιρεία, προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ, σε συνέχεια της πρώτης ύψους 41 εκ. ευρώ που δημιούργησε η εταιρεία πριν σχεδόν μία δεκαετία στις Σάπες.

Η Pharmathen με μότο ‘ερευνούμε για τον κόσμου, επενδύουμε στην Ελλάδα’

Εκ των ιδιοκτητών ο κ. Βασίλης Κάτσος

Ο Βασίλης Κάτσος, μιλώντας και εκ μέρους της αδελφής του Νέλλης με την οποία διαδέχθηκε τον πατέρα στην εταιρεία, σημείωσε στο πλαίσιο των εγκαινίων, «πριν από 10 χρόνια εγκαινιάσαμε εδώ την πρώτη μονάδα παραγωγής φαρμάκων της εταιρείας μας, εδώ στις Σάπες, υλοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στον φαρμακευτικό κλάδο. Τότε είχα κλείσει την ομιλία μου λέγοντας ‘σας καλωσορίζουμε στο μέλλον’. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να αποδείξουμε έμπρακτα για μια ακόμα φορά τη δυναμική του ελληνικού επιχειρείν, τη δυναμική της Pharmathen, τη δυναμική και τα οφέλη του κλάδου για τη χώρα μας». Ο ίδιος επεσήμανε ότι, «η Pharmathen αποτελεί αυτή τη στιγμή μια αμιγώς εξαγωγική επιχείρηση, με κύκλο εργασιών άνω των 200 εκ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 1% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών της Ελλάδας. Όμως αποτελούμε το μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα μας». Όπως ανέπτυξε ο κ. Κάτσος, «επιδίωξή μας ήταν η Pharmathen να είναι μία διεθνοποιημένη εταιρεία που θα κάνει τη χώρα μας περήφανη. Το μότο μας είναι ‘ερευνούμε για τον κόσμο, επενδύουμε στην Ελλάδα’ και ενημέρωσε ότι τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε 85 χώρες στον κόσμο και τις έξι ηπείρους. Στην εταιρεία εργάζονται 1.100 άτομα και πάνω από το 30% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών, ενώ προέρχονται από 11 εθνικότητες με συνεχή συνεισφορά. Ταυτόχρονα η εταιρεία υλοποιώντας το επενδυτικό της πλάνο δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στοχεύει στον επαναπατρισμό των Ελλήνων.

Μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας στην Ελλάδα ο φαρμακευτικός όμιλος

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι: «δεν εξάγουμε απλά ελληνικό φάρμακο, εξάγουμε ελληνική τεχνογνωσία», παραθέτοντας παράλληλα το στοίχημα και την πρόσκληση της επένδυσης εν μέσω κρίσης. «Αντί να κόψουμε ταχύτητα, εμείς πατήσαμε γκάζι», είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: «η Νέα Μονάδα Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης στηρίζεται σε πραγματικά πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι μια από τις ελάχιστες αντίστοιχες που υπάρχουν στον κόσμο και δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για όσα έχουμε πετύχει και για όσα σχεδιάζουμε για το μέλλον με το βλέμμα πάντα στραμμένο στον ασθενή και στην οικογένειά του».

Ανάπτυξη με τόλμη στις επενδύσεις και βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Managing Partner BC Partners

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Pharmathen και Managing Partner BC Partners που έλαβε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας το 2015 καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους τόνισε ότι, «η Pharmathen είναι μία από τις πέντε ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα. Είναι μία από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης. Είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα που έλαβε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μάλιστα σε μια από τις χειρότερες συγκυρίες για τη χώρα μας το 2015», υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. «Η Pharmathen υλοποιεί με προσήλωση ένα στοχευμένο πλάνο επενδύσεων που της επιτρέπει να δημιουργεί σταθερά ακόμα μεγαλύτερη αξία για την εταιρεία, τους ανθρώπους της και φυσικά τους καταναλωτές», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen

Ο κ. Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen από την πλευρά του έδωσε βαρύτητα στους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά και την προσήλωση στο κομμάτι της έρευνας και καινοτομίας. «Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, βρίσκεται σε εξέλιξη το επενδυτικό μας πλάνο, που αγγίζει συνολικά σε αξία το μισό δισ. ευρώ, καθώς έχουμε ήδη επενδύσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 200 εκατ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη και πάνω από 250 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024», τόνισε ο ίδιος αναδεικνύοντας σε «πιο πολύτιμο συστατικό της επιτυχίας» τους ανθρώπους της εταιρείας, που αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Α. Γεωργιάδης: «Η εταιρεία και η επένδυσή της στην έρευνα είναι παράδειγμα προς μίμηση»

Ο Α. Γεωργιάδης με όλη την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παραβρέθηκε στην τελετή

Ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης εισαγωγικά σημείωσε ότι, «τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη επένδυση και ό,τι αυτή συμβολίζει την αποδεικνύει με την παρουσία του συνόλου της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στην τελετή» και πρόσθεσε: «εταιρίες σαν και αυτή είναι εταιρείες που η Ελλάδα χρειάζεται και για λόγους οικονομικούς και για λόγους ουσίας για να αποδείξουμε ότι «η Ελλάδα μπορεί» και θα κάνει και πολλά περισσότερα στο μέλλον». Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε: «πέραν της αμιγούς παραγωγικής δραστηριότητας, το R&D, το κομμάτι δηλαδή της έρευνας και τεχνολογίας που κάνει θαύματα, πρωταγωνιστώντας σε εθνικό επίπεδο στον ιδιωτικό τομέα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» και κατέληξε με έμφαση: «αυτό που κάνετε εδώ θέλουμε να έχει συνέχεια γι’ αυτό όπου μπορεί η ελληνική πολιτεία να είναι αρωγός να είστε βέβαιοι ότι θα είναι».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο νέος δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…