Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

0

Σαμοθρακίτης

Να ένα νέο που έχει να κάνει με τον νέο Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου. Ο οποίος, όπως μας πληροφορεί η «Γνώμη», κατάγεται από τη Σαμοθράκη. Μάλιστα αναφέρεται ως ένα άξιο στέλεχος, με ήθος και με πλούσιο και πολυεπίπεδο έργο.  Εμείς πέρα από το βιογραφικό του, μένουμε στην Σαμοθρακίτικη καταγωγή του και το χαιρετίζουμε ως επιλογή του πρωθυπουργού.
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε πως στη νέα κυβέρνηση έχουμε από την Περιφέρειά μας τον Καβαλιώτη Παναγιωτόπουλο ως υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Γ.Στεργίου ως πολιτικό στέλεχος σε μια κομματική επιτροπή.
Γ.Δ.


Εκπρόσωπος Τύπου Περιφερειακών ΜΜΕ
Και μια ο λόγος για τον Σαμοθρακίτη Γ. Στεργίου, να πούμε δυο λόγια και για την κυρία Έλενα Σώκου, η οποία τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος Τύπου των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία Σώκου εργαζόταν τα τελευταία 21 χρόνια ως δημοσιογράφος σε Μέσα Ενημέρωσης κυρίως σε Τηλεόραση και Ραδιόφωνο. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στον Έβρο αλλά δεν εκλέχθηκε.
Όπως συμβαίνει συνήθως, θα την κρίνουμε από το έργο της στον τομέα ευθύνης της, ευχόμενοι δύναμη, κουράγιο και γερό στομάχι.
Γ.Δ.


Σήκωσε το γάντι ο Ζαγναφέρεη και απαντά για τον …καρόδρομο
Σήκωσε αμέσως το γάντι ο Κώστας Ζαγναφέρης σε σχόλιό μας που τον καλούσαμε να μας πει γιατί είναι σ’ αυτό το χάλι η εθνική οδός στο ύψος της ΣΕΒΑΘ και του flamingo. Μας γνωστοποίησε λοιπόν ότι είναι σε εξέλιξη σύμβαση με εργολάβο ο οποίος έχει ξεκινήσει ασφαλτόστρωση απ’  το Πόρτο Λάγος και έχει φτάσει μέχρι το Κουτσό. Μάλιστα ανέφερε πως ζήτησε επέκταση της σύμβασης ώστε να γίνει το έργο μέχρι τη ΣΕΒΑΘ και έχει εγκριθεί ένα κονδύλι 4 εκ. ευρώ από την περιφέρεια.
Άντε μπακαλούμ που λένε οι συμπολίτες μας οι μουσουλμάνοι…
Μ.Ξ.


Πειραγμένες» ταμειακές
Νέα κόλπα εμφανίζονται στον ακήρυκτο πόλεμο παρανόμων εναντίον της νομιμότητας. Έτσι, έχουμε ακούσει για σοβαρές παραβάσεις που έχουν να κάνουν με τις «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές διαφόρων καταστημάτων. Μάλιστα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)  δήλωσε κάτι μοναδικό. Ότι οι αποδείξεις που δεν κόβονται είναι… τίποτα μπροστά στα κόλπα ορισμένων με τις «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές.
Έτσι, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο οι επιτήδειοι βρίσκουν τρόπους να ξεφεύγουν. Όσο για τους έντιμους που λειτουργούν όπως πρέπει, πληρώνουν ό,τι τους αναλογεί, ασφαλίζουν το προσωπικό τους, κόβουν αποδείξεις, θα πρέπει να αισθάνονται μάλλον «κορόιδα» διαπιστώνοντας ότι η ανομία συνεχίζεται και δύσκολα ελέγχεται.
Γ.Δ.


Δεν σταματούν οι διαρρήξεις
Δεν είναι καινούριο το φαινόμενο. Το βιώνουν στο πετσί τους τα θύματα των διαφόρων κατά καιρούς διαρρήξεων καταστημάτων-κυρίως- και σπιτιών. Πρόκειται για «εισβολή» αυτών των ανθρώπων που έρχονται ομαδικά και «χτυπούν» σε μια νύχτα μέσα αρκετά καταστήματα και φεύγουν.
Από τις επελάσεις αυτές, το κέρδος σε χρήματα είναι μικρό. Όμως μεγάλη είναι η ζημιά που προκαλούν είτε στις πόρτες είτε στις βιτρίνες ή και στις ταμειακές ακόμη.
Τα θύματα αυτών των επιθέσεων έχοντας προηγούμενη εμπειρία ή από διηγήσεις άλλων παθόντων, αφήνουν ανοιχτές τις ταμειακές για να μην τις καταστρέφουν. Παράλληλα αφήνουν και λίγα ευρώ μέσα.
Συμπέρασμα: Το κακό αυτό δύσκολα θα σταματήσει. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία.
Γ.Δ.


Γιατί το παιδεύουν;
Η συζήτηση στην γνωστή παρέα με αφορμή την πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των αγριογούρουνων του κάμπου από τα καλλιεργημένα χωράφια με καλαμπόκι. Θα προσπαθήσουν, λένε, να διώξουν τα ζώα από τα χωράφια για να πάνε στο δάσος, με την ελπίδα ότι θα παραμείνουν εκεί.  Μόνο που ματαιοπονούν ότι θα είναι λύση η κίνηση αυτή. Τα ζώα για λίγο διάστημα θα μείνουν στο δάσος αλλά επειδή γνωρίζουν που βρίσκεται η εύκολη τροφή, θα πάνε πάλι στα χωράφια.
Έτσι, η μόνη πρακτική λύση είναι τα ζώα να μεταφερθούν στα βουνά όπου και ο φυσικός τους χώρος. Αυτό βέβαια θα γίνει με το να τα ναρκώσουν, να τα φορτώσουν σε φορτηγά και να τα ελευθερώσουν στο περιβάλλον τους.
Γ.Δ.


Κοινή ησυχία
Μία γνωστή στους περισσότερους παράβαση είναι  η μη τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας που ισχύει χειμώνα-καλοκαίρι. Ο νεοέλληνας για γνωστούς λόγους αγνοεί επιδεικτικά την εφαρμογή του ωραρίου αυτού. Έτσι, δυνατή μουσική, θόρυβοι διάφοροι εντός-εκτός σπιτιού, εργασίες διάφορων συνεργείων, κορναρίσματα, πειραγμένες εξατμίσεις, πλανόδιοι πωλητές, όλοι δημιουργούν ένα πλέγμα αφόρητων και παράνομων θορύβων.
Μάλιστα, σε όλην αυτήν την ανυπόφορη κατάσταση, στο μέσον, θύμα πραγματικό, είναι ο συμπολίτης εκείνος που τα δέχεται όλα, ενώ ο ίδιος αποτελεί υπόδειγμα νομιμοφροσύνης. Και απορεί ο άνθρωπος, οργίζεται, γίνεται κακός, ζητά το δίκιο του, την εφαρμογή του νόμου, αλλά δυστυχώς το αίτημα αυτό στην Ελλαδα παραμένει ζητούμενο όπως κάθε αυτονόητο δυστυχώς.
Γ.Δ.


Ελβετία θα μας κάνει ο Μητσοτάκης!
Απαγορεύεται το κάπνισμα, απαγορεύονται οι καταλήψεις, απαγορεύεται η οδήγηση δίτροχου χωρίς κράνος. Στο τέλος θα μας πουν ότι απαγορεύεται και το “πτύειν”. Αν είναι δυνατόν! Πού μας οδηγεί αυτή η νεοφιλελεύθερη κομπανία; Ευρώπη θα μας κάνουν! Θα βλέπουμε πεζό να ετοιμάζεται να πατήσει το πόδι του στη διάβαση κι εμείς θα κολλάμε το πόδι στο φρένο. Είναι πράγματα αυτά;
Μοιάζουν μικρά και ασήμαντα. Κι όμως! Αν θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση, από τα μικρά θα ξεκινήσουμε. Αν ήταν αυτονόητη η χρήση κράνους με την οδήγηση του δίτροχου, θα είχαν σωθεί χιλιάδες ζωές. Δεν είναι αυτά τα ασήμαντα. Αφορούν τις ζωές μας, την καθημερινότητας μας.
Θυμηθείτε για πόσα χρόνια υπήρχαν πινακίδες με την ένδειξη «απαγορεύεται το πτύειν». Σήμερα σας φαίνεται απολύτως φυσιολογικό ότι οι άνθρωποι δεν φτύνουν στον δρόμο. Από τα μέσα του προπερασμένου αιώνα τέτοιες πινακίδες βρισκόντουσαν σε κάθε δημόσιο χώρο. «Μην βλασφημείτε τα θεία», ήταν μία άλλη παρότρυνση προς τον πιο πολιτισμένο και έξυπνο λαό του κόσμου. «Μην πετάτε σκουπίδια στον δρόμο»! Μην, μην, μην…
Θα μας κάνει ο Κυριάκος Ελβετία; Μακάρι! Χρειαστήκαμε περισσότερα από 100 χρόνια για να περάσουμε από το «απαγορεύεται το πτύειν» στο «απαγορεύεται το κάπνισμα» το 2019. Ας ευχηθούμε να μην χρειαστούν άλλα 200 χρόνια για να τα καταφέρουμε. Η αλήθεια είναι ότι η αρχή έγινε, καθώς απαλλαχτήκαμε από τον υπουργό Υγείας που κάπνιζε ανερυθρίαστα σε συνέντευξη τύπου. Έχουμε, όμως, πολύ δρόμο ακόμη . Αλλά και ελπίδες, ότι τελικά θα κερδίσουμε στον πόλεμο του αυτονόητου…
Μ.Θ.


Η Ξάνθη και ο δήμος Νέστου από 6 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου
Σε 6 έφτασαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη. Τα 4 στον δήμο Τοπείρου και τα δύο στον Δήμο Αβδήρων. Μάλιστα στα δύο απ’ αυτά εκδηλώθηκαν συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα που προσβάλλει ο ιός. Ο νομός μας και ο δήμος Νέστου έχουν τα περισσότερα κρούσματα του ιού στην περιφέρεια μας αφού και οι δύο μαζί έχουν τα 12 από τα 25 συνολικά κρούσματα πανελλαδικά.  Φυσικά το πρόβλημα εντοπίζεται στους δύο παραλιακούς δήμους Τοπείρου και Αβδήρων όπου υπάρχει έντονο ζήτημα με τα κουνούπια. Η κατάσταση εντείνει την ανησυχία γι αυτό και την Παρασκευή έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια με όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες. Επιβάλλεται να παρθούν πιο δραστικά μέτρα και να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής πως θα προφυλαχθούν από τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό.
Δεν χρειάζεται πανικός αλλά όχι και εφησυχασμός!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …