Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προσεχώς… «Εβδομάδα Ορκωμοσίας»

Προσεχώς… «Εβδομάδα Ορκωμοσίας»

0
dimarxeio neoclose

Κατακλύζεται από τις τελετές ορκωμοσίας των νέων αυτοδιοικητών αρχών η ερχόμενη εβδομάδα- Πότε ορκίζονται οι νέοι δήμαρχοι της ΑΜΘ

 Κυριακή στην Ξάνθη, Τρίτη στα Άβδηρα, Παρασκευή στον Τόπειρο και 30-31/ 8 στη Μύκη. 31/9 η ορκωμοσία των περιφερειακών αρχών ΑΜΘ. Αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου

Την ημερομηνία για την τελετή ορκωμοσίας των νέων δημοτικών αρχών προγραμμάτισαν και γνωστοποίησαν τρεις από τους τέσσερις δήμους της Ξάνθης.

Ο λόγος για το δήμο Ξάνθης, όπου θα ορκιστεί νέος δήμαρχος ο Μανώλης Τσέπελης την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 12 μμ στο δημαρχείο.

Θα ακολουθήσει η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, των Προέδρων Κοινοτήτων και των Συμβούλων Κοινοτήτων που θα γίνει την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στη Γενισέα έδρα του Δήμου Αβδήρων στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 18.15 μμ ανανεώνει τη θητεία του στο αξίωμα του δημάρχου και ορκίζονται οι σύμβουλοι του δήμου Τοπείρου, στο δημαρχείο, στο Εύλαλο.

Ο νέος δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν δεν έχει καθορίσει ακόμη την ημερομηνία, αλλά έχει ενημερώσει σχετικά, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει η τελετή ορκωμοσίας στις 30-31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αναμένεται να προγραμματίσει την τελετή ορκωμοσίας των νέων περιφερειακών αρχών την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Νομός Ροδόπης: Μόνη επίσημη ανακοίνωση από τον Μουμίν Οντέρ για το δήμο Ιάσμου

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 7 μμ θα λάβει χώρα και η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Ιάσμου Μουμίν Οντέρ και των συμβούλων του δήμου στην κεντρική πλατεία της Γαλήνης, ο οποίος επέλεξε να γίνει η ορκωμοσία σε ανοιχτό χώρο.

Για την τελευταία μέρα του μήνα προγραμματίζει την ορκωμοσία στο δήμο Κομοτηνής ο νέος δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι επίσημο για τις σχετικές εκδηλώσεις στους δήμους Κομοτηνής, Αρριανών και Σαπών-Μαρώνειας.

Νομός Έβρου: Ξεκινούν οι ορκωμοσίες με το δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά με αστερίσκο- Δεν προγραμματίστηκε ακόμη η ημερομηνία της τελετής στην πολύπαθη Σαμοθράκη

Στο νομό Έβρου, ωστόσο ξεκινάν νωρίτερα από όλους τους δήμους της Θράκης οι ορκωμοσίες.

Πρώτη προγραμματίζεται η τελετή ορκωμοσίας στο δήμο Αλεξανδρούπολης με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη να απευθύνει πρόσκληση για το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 20:30, μπροστά από το Νομαρχείο. Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η ένσταση κωλύματος εκλογιμότητας που κατέθεσε ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και εκδικάστηκε την 1η Αυγούστου ενδέχεται να προκαλέσει εξελίξεις. Η απόφαση αναμένεται εντός του μήνα.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 20:00 ορκίζονται τα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο θέατρο στα πεύκα Ορεστιάδας. Ο Βασίλης Μαυρίδης ανανεώνει τη θητεία του στη θέση του δημάρχου.

Την επομένη, Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 11:00 στο δημαρχείο Σουφλίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Σουφλίου, με νέο δήμαρχο τον Παναγιώτη Καλακίκο.

Στο Διδυμότειχο θα λάβει χώρα η τελετή ορκωμοσίας την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 20:30 στο δημοτικό θέατρο Διδυμοτείχου, με νέο δήμαρχο τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Προφανώς και στο δήμο Σαμοθράκης, οι δυσάρεστες εξελίξεις δεν επέτρεψαν να καθοριστεί για την ώρα η τελετή ορκωμοσίας που πάντως πρέπει να γίνει έως τις 31 Αυγούστου. Ο νέος δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος άλλωστε, δίνει προτεραιότητα στις κυβερνητικές επαφές για τη στήριξη του νησιού.

Νομός Καβάλας: Στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας η ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών του δήμου Καβάλας

Για το δήμο Καβάλας, την Πέμπτη 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη και των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας.

Η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου Θάσου, θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 11:30 πμ  στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα της Θάσου.

Για τους δήμους Παγγαίου και Νέστου δεν έχουν υπάρξει ακόμη σχετικές ανακοινώσεις.

Νομός Δράμας: Μαζί με τον Τσέπελη ορκίζεται εκ νέου δήμαρχος Δράμας ο Χριστόδουλος Μαμσάκος

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Αυγούστου στις 11:30 το πρωί, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Δράμα και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων των κοινοτήτων και των νέων κοινοτικών συμβούλων. Δήμαρχος παραμένει ο Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 στις 19.00 στο δημαρχείο Καλαμπακίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Δοξάτου με νέο δήμαρχο τον Θεμιστοκλή Ζερεκίδη.

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Παρανεστίου Αναστάσιου Καγιάογλου, των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 12:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Κάτω Θόλου.

Αναμένεται και η οριστικοποίηση της ημερομηνίας για το δήμο Κ. Νευροκοπίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …