Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πρεμιέρα με το δεξί και μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1

Πρεμιέρα με το δεξί και μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1

0

Η Ξάνθη εμφανίστηκε διαβασμένη και έπαιξε έξυπνα

Μεγάλη νίκη με 2-1  πέτυχε η Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Superleague κι έφυγε με τους τρεις βαθμούς για πρώτη φορά στην ιστορία της με αντίπαλο μία τραγική ΑΕΚ.

Εξαιρετική η εικόνα της τοπικής ομάδας, κυρίως ανασταλτικά, η οποία εμφανίστηκε διαβασμένη δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους κλείνοντας τους χώρους επίθεσης, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Ζεράλδες στο 34ο λεπτό και στο δεύτερο ημίχρονο χτύπησε πανέξυπνα στις αντεπιθέσεις με τους Ντε Αμορίμ και Μπαριέντος και πανηγύρισε τη νίκη. Μείωσε στο φινάλε ο Ολιβέιρα, σε ένα γκολ που δεν πανηγύρισε κανένας στο ΟΑΚΑ αλλά αντιθέτως άπαντες γιούχαραν τους κιτρινόμαυρους.

Μεγάλη η δυσφορία των οπαδών της ΑΕΚ για τον προπονητή Μιγκέλ Καρντόσο, που δεν κατάφερε να βρει λύσεις μετά την αποβολή του Ζεράλδες. Αλλά και οι αρχικές του επιλογές προξένησαν απορία αφού άφησε στον πάγκο τον Λιβάγια, ενώ έδωσε και πάλι φανέλα βασικού σε Βέρντε και Ολιβέιρα, οι οποίοι δείχνουν εκτός κλίματος.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δείχνοντας διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να ψάξει από νωρίς το γρήγορο γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και μετά από εξαιρετική κυκλοφορία, ο Χουλτ έκανε το γύρισμα αλλά η κεφαλιά του Μάνταλου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο πεντάλεπτο η Ένωση απείλησε ξανά με το σουτ του Βέρντε που πέρασε δύο-τρία μέτρα από το δεξί δοκάρι της εστίας. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλά στο χορτάρι, έβγαζαν ενέργεια και διάθεση αλλά σιγά σιγά το ματς χαλούσε. Ο Ζεράλδες έμοιαζε να μπήκε με νεύρα στο γήπεδο, «κιτρινίστηκε» για πρώτη φορά στο 12’ και έδειχνε να μην είναι καθόλου συγκεντρωμένος.

Τα λεπτά περνούσαν, η Ξάνθη έπαιζε αρκετά κλειστά και σφιχτά και δεν άφηνε διαδρόμους στην ΑΕΚ για να πατήσει στην περιοχή της. Και λίγο μετά το μισάωρο και συγκεκριμένα στο 34ο λεπτό ο Ζεράλδες άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο αφού πήγε δυνατά, χωρίς λόγο, στον Μπαριέντος και είδε σωστά την άγουσα για τα αποδυτήρια από τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Το κλίμα ήταν ήδη κακό για την ομάδα του Καρντόσο αλλά και τον Πορτογάλο τεχνικό και η αποβολή έφερε… παγωμάρα στο ΟΑΚΑ.

Η Ξάνθη θέλησε να μπει δυνατά και να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ στην επανάληψη, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και επέστρεψε ξανά σε θέση άμυνας. Οι παίκτες ήταν εξαιρετικά οργανωμένοι και είχαν άριστη ανασταλτική συμπεριφορά, με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται πολύ να δημιουργήσουν την παραμικρή φάση. Οι γηπεδούχοι ήταν ασύνδετοι σε όλες τις γραμμές τους και σε συνάρτηση με το αριθμητικό μειονέκτημα, είχαν αποκαρδιωτική εικόνα. Ο Καρντόσο έβγαλε τον Βέρντε που ήταν ξανά κάκιστος και έβαλε τον Λιβάγια, ο οποίος είναι απορίας άξιον γιατί ήταν ξανά στον πάγκο αλλά… τίποτα!

Τα λεπτά περνούσαν, η Ξάνθη είχε πρωταρχικό σκοπό το μηδέν στην άμυνα αλλά οι παίκτες έδειχναν πως είχαν ταχύτητα για να χτυπήσουν στην κόντρα. Κάτι που έγινε στο 67ο λεπτό, με τον Μπαξεβανίδη που  πρόλαβε και έδωσε στον Στάνγκεον, αυτός έκανε το γύρισμα με τον Μπάρκα να διώχνει προσωρινά και τον Ντε Αμορίμ να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά. 1-0 η Ξάνθη και παγωμάρα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ δεν έφτανε που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, είχε κακή εικόνα ξανά και βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο Καρντόσο, όμως, αποφάσισε παρότι η ομάδα του κυνηγούσε το σκορ να αλλάξει χαφ βάζοντας τον Γαλανόπουλο αντί του Κρίστισιτς. Φυσικά, αυτή η αλλαγή δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα στην εικόνα της και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που βρήκαν, χτυπώντας για δεύτερη φορά με τον Μπαριέντος για το 2-0 στο 78ο λεπτό.

Από κει και πέρα όλα είχαν τελειώσει για την ΑΕΚ, η κερκίδα γιούχαρε συνεχώς, οι παίκτες και ο προπονητής τα… άκουγαν και η Ξάνθη είχε ένα προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο κρατούσε πολύ άνετα. Και παρότι ο Ολιβέιρα, ο οποίος για ακόμη ένα ματς έδειχνε εκτός κλίματος, σκόραρε με σουτ στην κίνηση στις καθυστερήσεις, αυτό δεν… χρύσωσε το χάπι. Το γκολ δεν πανηγυρίστηκε, οι οπαδοί γιούχαραν και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Ξάνθη δίκαιη νικήτρια και τους κιτρινόμαυρους να ακούνε το κράξιμο από τον κόσμο…

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Δημήτρης Μελισσανίδης βλέποντας την ομάδα του να παρουσιάζεται σε ακόμη ένα παιχνίδι της… βαριά άρρωστη στον αγωνιστικό χώρο αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Παρελθόν αποτελούν λοιπόν για τον «δικέφαλο» τόσο ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων», Νίκος Λυμπερόπουλος όσο και ο προπονητής τους, Μιγκέλ Καρντόσο.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (74′ Γαλανόπουλος), Σιμόες (83′ Αλμπάνης), Βέρντε (58′ Λιβάια), Ζεράλδες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41′ Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60′ Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στάργκεον, Μπαριέντος (81′ Ντε Λούκας), Τέρκι, Ρενέλα.

Όλα τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Superleague 1

Με τη νίκη της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ να είναι η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα αγωνιστική της Superleague για την σεζόν 2019-2020, που είχε λίγα γκολ, αρκετές ισοπαλίες και μπόλικο VAR. Ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, πήραν τις νίκες στην έδρα τους όχι όμως όσο εύκολα περίμεναν οι περισσότεροι, ο Βόλος πέτυχε την 1η του νίκη στην Superleague κερδίζοντας τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια υπήρχε, σε γενικές γραμμές, ισορροπία.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1

Άρης – ΟΦΗ 1-1

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1

Πανιώνιος – Βόλος 1-2

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1

ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2

 

Η Βαθμολογία

Ξάνθη 3

Ολυμπιακός 3

ΠΑΟΚ 3

Βόλος 3

Παναθηναϊκός 1

Ατρόμητος 1

Λάρισα 1

Άρης 1

ΟΦΗ 1

Λαμία 1

ΑΕΚ 0

Αστέρας Τρίπολης 0

Παναιτωλικός 0

Πανιώνιος -6 (ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…