Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καταφύγιο για αλεπούδες και κουνάβια οικόπεδο του ΟΣΕ στο Νεοχώρι

Καταφύγιο για αλεπούδες και κουνάβια οικόπεδο του ΟΣΕ στο Νεοχώρι

0
alepoudakia

Δεν το καθαρίζει ο δήμος Ξάνθης γιατί έχει πεταμένα σίδερα και ερείπια, ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Κ. Παπαδόπουλος

 

Οι κάτοικοι βλέπουν καθημερινά αλεπούδες και κουνάβια να κάνουν ….βόλτα στο κέντρο του οικισμού. Ο ΟΣΕ… πέρα βρέχει!

 

Σ’ ένα ιδιότυπο πάρκο προστασίας …άγριας ζωής έχει μεταβληθεί ένα οικόπεδο στο κέντρο του οικισμού του Νεοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης. Οι θαμώνες του απέναντι καφενείου έχουν τη δυνατότητα πίνοντας τον καφέ τους να βλέπουν απέναντι να βολτάρουν αλεπούδες, κουνάβια, λαγοί και άλλα ζώα της άγριας πανίδας! Κι όχι βέβαια ότι τους κακοφαίνεται ως θέαμα αλλά η δημιουργία αυτού δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου σχεδίου ή συντονισμένης προσπάθειας αλλά το αντίθετο. Αποτέλεσμα της απουσίας της ανθρώπινης παρέμβασης να καθαριστεί το οικόπεδο από τους ιδιοκτήτες του. Κι όπου εκλείπει αυτή  παρεμβαίνει η φύση!

Αλεπούδες και κουνάβια κάνουν βόλτα στο κέντρο του Νεοχωρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες  μας το οικόπεδο περί ου ο λόγος είναι 30 στρεμμάτων και ιδιοκτήτης είναι ο ΟΣΕ. Ο Οργανισμός σύμφωνα και με πρόσφατο ρεπορτάζ μας έχει κάνει σύστημα την εγκατάλειψη των κτηρίων του στον σταθμό πόσο δε μάλλον ένα ακίνητο στο Νεοχώρι.

papadopoulos kyriakos-webΑυτό δε επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος που έχει κάνει ουκ ολίγα έγγραφα για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου οικοπέδου αλλά απάντηση δεν πήρε. Όπως αναφέρει στο «Ε»: «Ο Δήμος όπως οφείλει να κάνει όταν δεν το κάνει ο ιδιοκτήτης παρεμβαίνει και κάνει καθαρισμό από τα αγριόχορτα. Το έχουμε κάνει σε κάθε πλευρά εκτός από ένα σημείο. Κι αυτό γιατί ο ΟΣΕ έχει εκεί αφημένα κάτι σκουριασμένα σίδερα ενώ υπάρχουν και κάτι γκρεμισμένα κτίσματα. Έχουμε στείλει επανειλημμένως έγγραφα στον ΟΣΕ αλλά δεν έχουμε λάβαμε απάντηση. Τους ενημέρωσα ότι θα χρεώσουμε τον καθαρισμό στον ΟΣΕ. Δεν λάβαμε απάντηση.  Πρέπει ο ΟΣΕ να παρέμβει στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι το μόνο που δεν έχει καθαριστεί».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxatnhopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…