Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο φιλικό

Ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο φιλικό

0

Το μεγάλο « μπαμ» έγινε με την 13η μεταγραφή!

Στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας της, το Σάββατο η Xanthi FC γνώρισε την πρώτη της ήττα στη σειρά των φιλικών της αγώνων. Στο ίδιο γήπεδο, εκεί όπου την Κυριακή 25 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα της Superleague η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ έχασε με 3-0 από τον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 37′ με το γκολ του Μακέντα, στο 41′ έκαναν το 2-0 με τον  Κολοβό και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 53′ με τον Μακέντα. Η ξανθιώτικη ομάδα που είχε κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι, απείλησε στο β’ μέρος με τα σουτ των Ρενέλα, Κοβάσεβιτς (76′), Εντουάρντο (79′) και Ντε Αμορίμ (83′) χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κώστας Περράκης από τον Σύνδεσμο Αθηνών.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Νούνες, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Κολοβός, Μακέντα, Χατζηθεοδωρίδης. Έπαιξαν και οι: Κότσαρης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης, Θεοχάρης, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Βέργος και Μολό.

XANTHI FC (Κίκο Ραμίρεθ): ‘Αμπαντ, Μπαξεβανίδης (76′ Ντίρεσταμ), Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Λισγάρας (46′ Ρενέλα), Σόσα, Κοβάσεβιτς, Στάρτζεον (61′ Ντε Αμορίμ), Τερκί (70′ Ντε Λούκας), Ντουρίτσκοβιτς (76′ Μπαριέντος), Φοσέ (54′ Εντουάρντο).

Μετά τα φιλικά φορτσάρει για την ΑΕΚ

Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων, η τοπική ομάδα μπήκε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Με πρωινή προπόνηση την Δευτέρα ξεκίνησε η εβδομάδα για την ομάδα που εστιάζει στην αναμέτρηση της Κυριακής με την ΑΕΚ εκτός έδρας. Ο Κίκο Ραμίρεθ και οι συνεργάτες του μετά την ανάλυση φάσεων από το τελευταίο φιλικό και τις σχετικές επισημάνσεις, δούλεψαν με τους ποδοσφαιριστές σε τομείς της τακτικής χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση.

Οι παίκτες επισκέφθηκαν την παιδιατρική κλινική και μοίρασαν δώρα

Με μία διαφορετική δράση έδειξαν για άλλη μια φορά την ευαισθησία τους οι παίκτες και η διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθης, προς αυτούς που υποφέρουν και έχουν ανάγκη και κυρίως προς τα παιδιά. Αντιπροσωπεία της ομάδας που αποτελούνταν από τον team manager Κώστα Τσαλίκη και τους ποδοσφαιριστές Δήμο Μπαξεβανίδη, Χρήστο Λισγάρα, Στέλιο Μαλεζά, Τέλη Καρασαλίδη, Βασίλη Φασίδη και Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς επισκέφθηκαν την Παρασκευή την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης όπου μοίρασαν δώρα και αναμνηστικά στους μικρούς ασθενείς.

Το μεγάλο « μπαμ» με την 13η μεταγραφή!

Η απόκτηση του Βραζιλιάνου χαφ Εντουάρντο Αντόνιο Μασάντο Τεσέιρα

Η 13η καλοκαιρινή προσθήκη της Ξάνθης ήταν η πιο λαμπερή και θορυβώδης. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έφερε τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, Εντουάρντο Αντόνιο Μασάντο Τεσέιρα από την Πορτογαλία.

Έτσι, με την ολοκλήρωση των μεταγραφών, η νέα βερσιόν της Ξάνθης, αυτή δηλαδή που θα μας παρουσιαστεί τη σεζόν 2019-20, θα αφορά μια τελείως καινούργια ομάδα. Με νέο προπονητικό τιμ (Ισπανός κόουτς, Πορτογάλος βοηθός του, μια σύνθεση, ένα πάντρεμα, που προέκυψε στην τοπική ομάδα), με μια ντουζίνα νεοφερμένους ποδοσφαιριστές και νέο στιλ.

Όλα αυτά βέβαια φέρνουν την υπογραφή του Γιάννη Παπαδημητρίου, ίσως του πιο πετυχημένου σε διάρκεια και εξελίξιμου καριερίστα τεχνικού διευθυντή στην Super League, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι στην Ξάνθη αποφάσισε να τα αλλάξει σχεδόν όλα και να κτίσει από την αρχή μια νέα ομάδα, σε διαφορετικά θεμέλια.

Για πολλούς παίρνει μεγάλο ρίσκο, ο ίδιος όμως, δεν φοβάται αφού αποδεδειγμένα έχει και τεχνογνωσία και μάτι και πλάνο και άκρες. Βασικά, λειτουργεί όπως ένας σύγχρονος Ευρωπαίος αθλητικός/τεχνικός διευθυντής και μάνατζερ ποδοσφαιρικού κλαμπ, ο οποίος διαθέτει το γενικό κουμάντο και νιώθει safe έχοντας οργανώσει ένα πετυχημένο δίκτυο, για να προχωρήσει το μεταγραφικό σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του εντός χρόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης για την απόκτηση του Εντουάρντο Μασάντο Τεσέιρα

«Ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Eduardo Antônio Machado Teixeira.

O 26χρονος Βραζιλιάνος γεννήθηκε στη Φορταλέζα στις 7 Ιουνίου του 1993 και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τη φανέλα της τοπικής ομάδας. Πολύ γρήγορα η Φλουμινένσε απέκτησε τα δικαιώματά του (2012) κι αφού ξεχώρισε στην ομάδα Νέων, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 26 Μαΐου του 2013 στη νίκη με 2-1 επί της Ατλέτικο Παραναένσε.

Σε ένα χρονικό διάστημα που ήταν προεπιλογή της Εθνικής ομάδας Ελπίδων της Βραζιλίας. Ακολούθησαν τα πετυχημένα του περάσματα από Caera (2014), Joinville και Bahia (2015) αλλά και America Mineiro, με τον Εντουάρντο να αποδεικνύει ότι αξίζει περισσότερα. Το 2016 και σε ηλικία 23 ετών, αποφασίζει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της πορτογαλικής Εστορίλ με μεταγραφή.

Επί δύο συναπτά έτη, ήταν ο δεύτερος παίκτης της ομάδας σε συνολικό χρόνο συμμετοχής, σημειώνοντας και 3 γκολ. Η συνολική του απόδοση κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, ανάμεσα τους και η Μπράγκα, η οποία τελικά τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2018 με μεταγραφή.

Σε 148 συνολικές συμμετοχές με όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί έχει σκοράρει 7 φορές μοιράζοντας και 22 ασίστ, έχοντας κερδίσει ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας (Serie A, 2012) αλλά και άλλα τρία πρωταθλήματα περιφέρειας (Carioca 1 / 2012, Catarinense 1 / 2015, Cearense 1 / 2014).

Eduardo Antônio Machado Teixeira καλώς ήρθες στην Ξάνθη»!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…