Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φλοιοφάγο έντομο καταστρέφει τα δέντρα στη Σαμοθράκη

Φλοιοφάγο έντομο καταστρέφει τα δέντρα στη Σαμοθράκη

0

Σε αυτοψία δασολόγων διαπιστώθηκε η παρουσία του στο περιαστικό άλσος Χώρας- Άμεσες ενέργειες προτίθεται να λάβει ο δήμος

Κατόπιν πρόσκλησης από τον δήμο Σαμοθράκης, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο περιαστικό δάσος της Χώρας από δύο Δασολόγους παρουσία του Αντιδημάρχου κου Χρ. Πρόξενου και ύστερα από την αποστολή δειγμάτων προς εξέταση που είχε προηγηθεί.

Συγκεκριμένα την αυτοψία έκαναν οι κοι Δημήτρης Αβζής, Δασολόγος – Εντομολόγος του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών και Αθανάσιος Γαλαζούλας, Δασολόγος του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Η δυσάρεστη διαπίστωση είναι ότι το φλοιοφάγο έντομο με την επιστημονική ονομασία Tomicus Piniperda έχει ήδη νεκρώσει αρκετά δέντρα.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αναφέρει ότι, «ο δήμος θα αναθέσει άμεσα (χωρίς καθυστέρηση γιατί έχει ήδη εκπονηθεί ο σχετικός Πίνακας Υλοτομίας) την κοπή και απομάκρυνση δέντρων συνολικού όγκου τουλάχιστον 750 κυβικών μέτρων για την προστασία τους δάσους».

Σύμφωνα με τις οδηγίες του δασαρχείου η ξύλευση και απομάκρυνση υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …