Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εν αναμονή διευκρινήσεων για το πρόγραμμα απομάκρυνσης αγριογούρουνων

Εν αναμονή διευκρινήσεων για το πρόγραμμα απομάκρυνσης αγριογούρουνων

0

Δεν καλύπτεται η ασφάλεια των μελών της επιτροπής – Ζητούν διευκρινήσεις από την Αποκεντρωμένη

 

Ξεκίνησε με τρυγόνια και ορτύκια το κυνήγι – 1.700 οι ενεργοί κυνηγοί στην Ξάνθη

 

Ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος και 1.700 περίπου κυνηγοί στη Ξάνθη μέλη του Κυνηγετικού συλλόγου έχουν βάλει στο …σημάδι τρυγόνια,  ορτύκια, φάσες και αγριοπερίστερα. Υπενθυμίζουμε ότι σ’ αυτά τα είδη επιτρέπεται μόνο το κυνήγι σύμφωνα με την Ρυθμιστική του υπουργείου.

Περιμένοντας τους …λαγούς

loizos serraiosΌπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης κ. Λοΐζος Σερραίος η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε ομαλά καθώς υπάρχουν αρκετά θηράματα. Οι κυνηγοί όμως αδημονούν να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου το κυνήγι του λαγού καθώς φέτος έχει μεγάλη αύξηση ο πληθυσμός τους.

Κώλυμα με το πρόγραμμα απομάκρυνσης των αγριογούρουνων από το Μεγάλο Δάσος

Υπενθυμίζουμε ότι όπως είχε αναδείξει σε ρεπορτάζ του το «Ε» πριν λίγες μέρες η Αποκεντρωμένη είχε εγκρίνει πρόγραμμα απομάκρυνσης των αγριογούρουνων στο Μεγάλο Δάσος μετά από αίτημα των αγροτών καθώς προκαλούν καταστροφές στις καλλιέργειες. Στο πρόγραμμα αυτό που θα περιελάμβανε δύο φάσεις θα υλοποιούνταν από το Δασαρχείο Ξάνθης σε συνεργασία με τον κυνηγετικό σύλλογο Ξάνθης ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την συγκρότηση επιτροπής από τα μέλη του που θα εκτελέσουν τις δύο φάσεις του προγράμματος. Να σημειώσουμε ότι η πρώτη φάση περιελάμβανε απομάκρυνση με εκφοβισμό ενώ η δεύτερη θήρευση. Όπως αναφέρει ο κ. Σερραίος το κώλυμα προκύπτει από το γεγονός ότι δεν διευκρινίζεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης ποιος θα ασφαλίσει τους κυνηγούς που θα είναι στην επιτροπή σε περίπτωση ατυχήματος. Να σημειώσουμε ότι η θήρευση αγριογούρουνου ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου και είναι νόμιμη μόνο για την Τετάρτη και το Σαββατοκύριακο ενώ τις άλλες μέρες είναι παράνομη.

Έτσι τώρα οι κυνηγοί περιμένουν νέα διευκρινιστική από την Αποκεντρωμένη σχετικά με την ασφάλειά τους ώστε να συμμετέχουν στην επιτροπή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

126 εκ. ευρώ για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διαβούλευση για το μέτρο έκτακτης και προσωρινής στήριξης…