Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το τρένο δεν θα σφυρίξει στην Ξάνθη για 2 μήνες

Το τρένο δεν θα σφυρίξει στην Ξάνθη για 2 μήνες

0

Στην Δράμα θα σταματούν τα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη – Με 2 λεωφορεία η μετακίνηση ως την Αλεξανδρούπολη – Λόγω μείωσης της επιβατικής κίνησης, ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Όλη η Θράκη χωρίς τρένο! Ερημιά και εγκατάλειψη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ξάνθης

 

 

Χωρίς τρένο θα είναι για 2 μήνες η πόλη μας καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  σύμφωνα με ανακοίνωσή της αναστέλλει την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 90 , 91 που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης– Αλεξανδρούπολης –Θεσσαλονίκης. Ο λόγος που επικαλείται είναι «λόγω θερινής περιόδου και μειωμένης επιβατικής κίνησης». Έτσι από την  Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ξάνθη δεν θα σφυρίξει τρένο και στην Δράμα θα σταματούν και θα ξεκινούν τα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη!

Με λεωφορεία μόνο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από Δράμα – Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, στη Δράμα οι επιβάτες έχουν την επιλογή μετεπιβίβασης σε λεωφορεία, με τις εξής διαδρομές:

Λεωφορείο Α: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, ακολουθώντας το σιδηροδρομικό δρομολόγιο (όπου είναι εφικτό) και συγκεκριμένα, με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς: Νικηφόρος, Πλατανιάς, Παρανέστι, Νεοχώρι, Σταυρούπολη, Τοξότες, Ξάνθη, Ίασμος, Κομοτηνή.

Λεωφορείο Β: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, με ενδιάμεσες στάσεις Ξάνθη, Ίασμος και Κομοτηνή, μέσω Εγνατίας Οδού.

Το προσωπικό αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και των λεωφορείων είναι στη διάθεση του κοινού για την απρόσκοπτη μετάβαση στην καινούρια χάραξη των δρομολογίων αυτών.

Ερημιά και εγκατάλειψη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ξάνθης

Ερημιά και εγκατάλειψη στον Σιδηροδρομικό σταθμό Ξάνθης

Μόνο για ντεκόρ σε γυρίσματα ταινιών εποχής πλέον θα χρησιμοποιείται ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ξάνθης που βιώνει την απόλυτη εγκατάλειψη και τη απόλυτη βουβαμάρα αφού για δυο μήνες δεν θα σφυρίζει τρένο στον σταθμό. Εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης του κτηρίου. Τα γκισέ άδεια, αφού δεν κόβονται εισιτήρια.  Πού και πού κανένας υπάλληλος  ίσα ίσα για να μη μπει λουκέτο.  Οι μηχανοδηγοί όλοι σε άδεια, οι  τουαλέτες σε πλήρη εγκατάλειψη και τα αγριόχορτα πνίγουν την γύρω περιοχή.

Δίπλα στον σταθμό οι Αποθήκες κλειστές. Είναι σε αχρηστία αφού δεν μεταφέρονται προϊόντα με εμπορικά τρένα. Δυο ταξιδιώτες κοιτάζουν για τα δρομολόγια που δεν θα γίνουν… Δίπλα τους τα γκισέ εισιτηρίων κλειστά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Οι  τουαλέτες σε πλήρη εγκατάλειψη και τα αγριόχορτα πνίγουν την γύρω περιοχή

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…