Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0

Γιαννακίδης : «Ζητάμε την ψήφο σας για να κυβερνήσουμε χωρίς την μέγγενη των μνημονίων…»

 

 

Τα έργα που έγιναν και αυτά που σχεδιάζονται για  την Ξάνθη

 

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης την Παρασκευή 28 Ιουνίου με μια πολιτική εκδήλωση στο εκλογικό του κέντρο (έναντι Δικαστηρίων) παρουσία στελεχών, φίλων και υποστηριχτών.

Τους 5υποψηφίους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο και συγκεκριμένα τον υφ. Στάθη Γιαννακίδη και τους  βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Γρηγόρη Στογιαννίδη καθώς και τις υποψήφιες Βαλεντίνα Μπεζιάτ, Χριστίνα Ρούτση παρουσίασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε και μια ιστορική αναδρομή για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γιαννακίδης : «Ζητάμε την ψήφο σας για να κυβερνήσουμε χωρίς την μέγγενη των μνημονίων…»

Στην τοποθέτησή του ο Στάθης Γιαννακίδης αναφέρθηκε  στις δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και πως κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να την οδηγήσει στον δρόμο της ανάπτυξης: «Ζητάμε την ψήφο σας για να κυβερνήσουμε χωρίς την μέγγενη των μνημονίων αφού συγκρίνεται την κατάσταση της χώρας πριν το 2015», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της ανεργίας κατά 8% στο νομό, στην έγκριση για την Ξάνθη μέσω ΕΣΠΑ έργων ύψους 37,6 εκ. ευρώ, εξασφάλιση 40,5 εκ. ευρώ για τον κάθετο άξονα, οικονομική ενίσχυση (de minimis) σε καπνοπαραγωγούς , χρηματοδότησης έργων από τον Φιλόδημο ενώ για τον χώρο της υγείας με ιατρικό εξοπλισμό 2,1 εκ. ευρώ και μαγνητικό τομογράφο αξίας 0,9 εκ. ευρώ καθώς και έγκριση 3,4 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Ξάνθης.

Τα έργα που έγιναν και αυτά που σχεδιάζονται για  την Ξάνθη

Ο κ. Χ. Ζεϊμπέκ αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις νομοθετικού περιεχομένου για την μειονότητα όπως την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της Σαρία, την ενίσχυση της χρηστής διοίκησης και διαφάνειας στην λειτουργία των Μουφτειών καθώς επίσης και παρεμβάσεων κοινωνικού χαρακτήρα όπως την  ένταξη των δήμων Ξάνθης και Μύκης στην Α’ κλίμακα ζώνης για το επίδομα θέρμανσης και στο πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα νηπιαγωγεία και επιπλέον ενίσχυση των σχολικών γευμάτων στο νομό μας.

Στην συνέχεια η κα Μπεζιάτ αυτοσυστήθηκε στο κοινό και μίλησε για το έργο της ως μέλος της Κοινωνικής Ομάδας Αλληλεγγύης και της στάσης στο Στέκι Kardelen. Μίλησε επίσης η κα Ρούτση, η οποία είναι γνωστή για τους αγώνες του Πανεπιστημιακού Κινήματος για την βελτίωσης της παρεχόμενης Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την αποτροπή της αναθεώρησης του άρθρου 16 με σκοπό την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τέλος ο κ. Στογιαννίδης αναφέρθηκε σε κοινωνικά και εργασιακά θέματα που έχουν τη σφραγίδα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειώσουμε πως σ’ ότι αφορά το σχεδιασμό για το μέλλον στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το νομό μας περιλαμβάνεται διπλασιασμός των άμεσων επενδύσεων έως το 2025 και κίνητρα για στροφή σε νέες καλλιέργειες όπως η κάνναβη και το Ζαχαροκάλαμο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…