Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ορκωμοσία με 189 νέους μηχανικούς από την Πολυτεχνική της Ξάνθης

Ορκωμοσία με 189 νέους μηχανικούς από την Πολυτεχνική της Ξάνθης

0

Έσφυζε από χαμόγελα και συγκίνηση το αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» το πρωί της Παρασκευής

 Με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο δεσμεύτηκαν να υπηρετήσουν την επιστήμη τους οι διπλωματούχοι- Πρώτος των πρώτων ο Παύλος Τουραζίδης από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό 9,08

Ημέρα χαράς και συγκίνησης ήταν η Παρασκευή 12 Ιουλίου για 189 οικογένειες διπλωματούχων μηχανικών που παρέλαβαν το πτυχίο τους και ορκίστηκαν από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στο αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» γινόταν το αδιαχώρητο, με οικογένειες, συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν σε μία κομβική στιγμή των διπλωματούχων για να μοιραστούν μαζί τους τη στιγμή της χαράς υλοποίησης του στόχου της κατάκτησης του πτυχίου, αλλά και της ολοκλήρωσης ενός κύκλου ζωής που συνοδεύεται από ανάμικτα συναισθήματα ικανοποίησης, περηφάνιας, αλλά και λύπης για τη φοιτητική ζωή και την Ξάνθη που οι περισσότεροι αφήνουν πίσω.

Συνολικά, στην πρόσφατη τελετή ορκωμοσίας ορκίστηκαν: 37 διπλωματούχοι από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, 13 από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, 25 από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, 54 από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και 60 από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Ευχές σε αποφοίτους και γονείς: Κρατήστε ζωντανές τις αναμνήσεις της Ξάνθης

Για μια ακόμη φορά το παρών στην ορκωμοσία έδωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων που μετέφερε τις ευχές του στους διπλωματούχους και τις οικογένειές τους, ενώ εκ. μέρους του Ιδρύματος μίλησε στους παρευρισκόμενους ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αναπληρωτής Καθηγητής, Αθανάσιος Καρλής, ο οποίος επεσήμανε ότι το ΔΠΘ τους παρείχε σύγχρονη γνώση. Ώστε να γίνουν σωστοί επαγγελματίες και τους κάλεσε να κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις της φοιτητικής ζωής στην Ξάνθη, μεταφέροντας και τη γνωστή για τον τόπο μας ρήση ότι «όποιος έρχεται στη Θράκη κλαίει μία στην αρχή και μία στο τέλος».

189 ορκίστηκαν με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο 

Ακολούθησε η τελετή ορκωμοσίας, όπου ο πρώτος τον πρώτων Παύλος Τουραζίδης απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό 9,08 απάγγειλε τον όρκο, που επαναλάμβαναν οι συνάδελφοί του. Στη συνέχεια ακολούθησε ο πολιτικός όρκος, ενώ μετά από πολλά χρόνια δεν υπήρξε στο πλαίσιο του θρησκευτικού όρκου και μουσουλμάνος διπλωματούχος για να δώσει τον αντίστοιχο όρκο στο Κοράνι. Ο προφανής λόγος είναι ότι δεν υπήρξαν μέλη της μειονότητα ανάμεσα στους νέους μηχανικούς αυτή τη φορά.

Πανευτυχής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, με τη διπλωματούχο κόρη του

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους 189 μηχανικούς που ορκίστηκαν στην τελετή ορκωμοσίας της Παρασκευής ήταν η ανιψιά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Αρίστη Καραγκούνη που έλαβε το πτυχίο της από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, καθώς και κόρη του προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας, Ελένη που αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …