Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης 2.800 ευρώ για ανέργους ηλικίας 30 – 45 ετών

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης 2.800 ευρώ για ανέργους ηλικίας 30 – 45 ετών

0
oaed

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις

 

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα  «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων ηλικίας 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και το φυσικό αντικείμενό της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2020 και το οικονομικό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης στον κλάδο των ΤΠΕ σε 2.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-45 ετών, πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής).

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει: 1. παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (δύο συνεδρίες),  2. παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 3. πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, και 4. πρακτική άσκηση- on the job training- συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών.

Η θεματολογία των προγραμμάτων κατάρτισης περιλαμβάνει τις ακόλουθες ειδικότητες:

Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών

Προγραμματιστής βάσεων δεδομένων.

Ωφελούμενοι (ομάδα στόχος): άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σε κλάδους θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής-βλ. παράρτημα ΙΙΙ), ηλικίας από 30 ετών μέχρι 45 ετών (να διανύουν το 30ο και να μην έχουν συμπληρώσει το 45ο έτος τόσο κατά την επιλογή, όσο και κατά την έναρξη συμμετοχής τους στην πράξη). Οι άνεργοι που θα επιλεγούν, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες που τίθενται στην παρούσα, θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας πρόσκλησης.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.voucher.gov.gr, θα γίνει η διαχείριση όλων των ενεργειών για την υλοποίηση της δράσης (όπως υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από ενδιαφερόμενους παρόχους κατάρτισης, παρακολούθηση της υλοποίησής της από την ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ Υποδιεύθυνση ΙΙ –Εφαρμογής Δράσεων Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης), καθώς και η ενημέρωση των ωφελούμενων και των παρόχων για την παρούσα πρόσκληση και τη δράση».

 

Εγκρίθηκαν 800 θέσεις σε ΑΕΙ

 

Νέα εξαίρεση στην αναστολή των προσλήψεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κινούμενο με αίσθημα ευθύνης, ζήτησε και έλαβε από το ΣτΕ εξαίρεση αναστολής των διαδικασιών εκλογής μελών ΔΕΠ και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στα Α.Ε.Ι. με τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες (κατανομές, προκηρύξεις, συγκροτήσεις εκλεκτορικών κ.λπ.).

Η εξαίρεση αυτή ζητήθηκε ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την ομαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, κυρίως για τα νέα Τμήματα που ιδρύθηκαν στα Πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο αυτό, άμεσα θα υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των 500 θέσεων ΔΕΠ στα Ιδρύματα και 300 θέσεων/πιστώσεων έκτακτου προσωπικού σύμφωνα με το Π.Δ., με κάλυψη από τον τακτικό προϋπολογισμό.

 

ΟΑΕΔ: Το επίδομα των 1.150 ευρώ που δικαιούσαι & δεν το γνώριζες

 

Ένα από τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που απευθύνονται σε ανέργους, είναι και το επίδομα των 1.150 ευρώ, με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων να έχει ξεκινήσει ήδη από τις 4 Απριλίου του 2019.

Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, ανέρχονται στους 13.400, ενώ όσον αφορά τις αιτήσεις για το επίδομα των 1.150 ευρώ που χορηγεί ο Οργανισμός, αυτές είναι ήδη ανοιχτές από την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019.

Που θα κάνεις αίτηση για το επίδομα;

Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν σχετική αίτηση για το επίδομα των 1.150 ευρώ, μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: http://epiteliki-ergasias.gov.gr.

Ειδικότερα, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα πάρουν επίδομα 1.150 ευρώ, δηλαδή επίδομα 7,50 ευρώ μεικτά ανά ώρα κατάρτισης, με μέσο όρο συνολικών ωρών κατάρτισης τις 120 ώρες, και κατ΄ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μεικτά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.

Ποιους αφορά το επίδομα των 1.150 ευρώ που χορηγεί ο ΟΑΕΔ;

Οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι ήδη εργάζονται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που είναι σε επισφαλή θέση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική και επιχειρηματική θέση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, με κύρια χαρακτηριστικά: – τη μη καταβολή δεδουλευμένων για μεγάλο χρονικό διάστημα (άνω των έξι-οκτώ μηνών) – την υπαγωγή των εργαζόμενων σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας – την υπαγωγή των εργαζόμενων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αφορά σε ένα σύστημα παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης – πιστοποίησης από παρόχους, οι οποίοι έχουν αδειοδοτηθεί ως πάροχοι κατάρτισης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ή πιστοποίησης και θα παρουσιάζονται διαθέσιμοι ανά περιφέρεια μέσα στο πληροφοριακό σύστημα του έργου.

 

Προκήρυξη Υποτροφίας

 

Από τo I.IEK AMΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ και τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ

 

To I.IEK Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών του ιδρύματος και τη χρηματοδότηση από τη Φάρμα Κουκάκη ΑΕ, προκηρύσσει μια πλήρη υποτροφία διετούς φοίτησης, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, στην ειδικότητα: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ*.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι έως 25 ετών και απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου. Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, θα κληθούν σε προσωπική ή τηλεφωνική συνέντευξη με τα μέλη της Επιτροπής Υποτροφιών του Ι.ΙΕΚ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Κύριος στόχος της συνέντευξης είναι να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Επιτροπής να διερευνήσουν περαιτέρω στοιχεία της προσωπικότητας, των προοπτικών και της καταλληλότητας των υποψηφίων. Η Επιτροπή Υποτροφιών μετά το πέρας και των συνεντεύξεων αξιολογεί τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια με την καθορισμένη σειρά προτεραιότητας και ανακοινώνει άμεσα τις αποφάσεις της στους υποψηφίους.

Περισσότερες πληροφορίες στην προκήρυξη της υποτροφίας και τη σχετική αίτηση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ομάδα κρούσης» από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για την κατάχρηση κινητού από τους μαθητές

Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έφτιαξαν ένα ερωτηματ…