Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με προτάσεις στήριξης του αγροκτηνοτροφικού τομέα πήγε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης στο ΥΠΑΑ

Με προτάσεις στήριξης του αγροκτηνοτροφικού τομέα πήγε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης στο ΥΠΑΑ

0

Συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη

Τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη συνάντησε στο γραφείο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης. Η συνάντηση κύλησε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, καθόσον οι φιλικές σχέσεις των δύο πολιτικών υπήρχαν προ πολλού.

Στην ατζέντα της συζήτησης, οι ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες του Ν. Ξάνθης από την πρόσφατη «θεομηνία», αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας και της ευρύτερης Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης, σε ότι αφορά τις ασύμφορες πλέον τιμές στο γάλα και στο κρέας.

Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα – προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς του Θρακικού Πελάγους με έμφαση στις ιχθυοκαλλιέργειες και ιδιαίτερα στην λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος (Μπουρού).

Ο κ. Βορίδης, άκουσε με προσοχή τις ενημερωτικές τοποθετήσεις του κ. Τσιλιγγίρη, καθώς επίσης και τις προτάσεις του Βουλευτή, ο οποίος τυγχάνει και άμεσος γνώστης των αγροτοκτηνοτροφικών προβλημάτων.

Ο Υπουργός δέχθηκε να μελετήσει και να αξιολογήσει τις προτάσεις του κ. Τσιλιγγίρη, τονίζοντας πως οι ενέργειες του ΥΠΑΑΤ θα είναι σύντομες (ήδη τρέχουν) με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών αφενός, αλλά και των υπολοίπων κλάδων που βρίσκονται ένα βήμα πριν τον μαρασμό.

Ο κ. Τσιλιγγίρης ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη για το ενδιαφέρον του και το ραντεβού ανανεώθηκε με άλλα, εξίσου σημαντικά θέματα που ταλαιπωρούν τον αγροτο-κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας, προσεχώς…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…