Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαθήματα πρόληψης δασικών πυρκαγιών για τους κατοίκους της Πάχνης από την Πυροσβεστική

Μαθήματα πρόληψης δασικών πυρκαγιών για τους κατοίκους της Πάχνης από την Πυροσβεστική

0

Πρωτοβουλία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Χρήσιμες πληροφορίες και επίδειξη χρήσης πυροσβεστήρα

Οι ενημερώσεις για την πληροφόρηση των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση των σχέσεων με την Π.Υ. θα συνεχιστούν, όπως τόνισε ο διοικητής κ. Δαδούδης

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης στο πλαίσιο της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση δασικών και αστικών πυρκαγιών και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στις 18.00 πραγματοποίησε επίσκεψη αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Διοικητή Πύραρχο Δαδούδη Κωνσταντίνο το ορεινό χωριό Πάχνη του Νομού Ξάνθης.

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του κοινού όλων των ηλικιών (ενήλικες, γυναίκες, παιδιά), σχετικά με τις δασικές και αστικές πυρκαγιές και να δοθούν χρήσιμες οδηγίες προς τους κατοίκους που ζουν, εργάζονται και «διαχειρίζονται» τα προϊόντα της φύσης (αγρότες, κτηνοτρόφοι, υλοτόμοι, μελισσοκόμοι). Παράλληλα και ταυτόχρονα με την ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και επίδειξη χρήσης πυροσβεστήρα από τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να εξοικειωθούν στην χρήση ενός τόσο χρήσιμου εργαλείου.

Όπως τονίστηκε από την πλευρά της Π.Υ. Ξάνθης, η πρωτοβουλία αυτή της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης θα συνεχιστεί τόσο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, όσο και κατά την χειμερινή περίοδο. Ο ίδιος ο διοικητής κ. Δαδούδης επεσήμανε: «η ορεινή περιοχή του Ν. Ξάνθης είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη κυρίως από κατοίκους της θρησκευτικής μειονότητας, όμως η φωτιά δεν κάνει κανενός είδους κοινωνική διάκριση, και η ενημέρωση τόσο για την πρόληψή της  όσο και για την αντιμετώπισή της είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, όπως είναι υποχρέωση του Πυροσβεστικού Σώματος να παρέχει αυτή την πληροφόρηση και ενημέρωση. Επιπλέον με τις επισκέψεις αυτές ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι δεσμοί του φορέα που έχει σαν αποστολή του την προστασία της ζωής, και της περιουσίας (ιδιωτικής και δημόσιας) των πολιτών και του κοινού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…