Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Καλοκαίρι με θέατρο, τι άλλο;

Καλοκαίρι με θέατρο, τι άλλο;

0

Όλες οι παραστάσεις στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Ξάνθης έως το τέλος Αυγούστου

 Περιοδείες για μικρούς και μεγάλους κάνουν στάση στην Ξάνθη, χαρίζοντας βραδιές διασκέδασης και ψυχαγωγίας με φόντο όλη την πόλη

Οι καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις, οι περιοδείες των μεγάλων θιάσων της Αθήνας και των τοπικών ΔΗΠΕΘΕ  είναι η ευκαιρία των ανθρώπων της επαρχίας να απολαύσουν θεατρικά έργα στον τόπο τους, με τη μοναδική ατμόσφαιρα που προσδίδουν τα υπαίθρια κατά τόπους αμφιθέατρα.

Η Ξάνθη μπορεί, για πολλούς και διάφορους λόγους να μην ευτύχησε να έχει ΔΗΠΕΘΕ ώστε να παρουσιάζει, να συντονίζει και να προσελκύει θεατρικές παραγωγές, ωστόσο διαθέτει ερασιτεχνικές ομάδες με πλούσιο έργο και επαγγελματισμό που καλλιεργούν την κουλτούρα του θέατρου στην πόλη και μαζί το Κέντρο Πολιτισμού, που αναλαμβάνει να υποστηρίζει τους θιάσους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να παρουσιάσουν το έργο τους στην πόλη μας.

Παράλληλα, η Ξάνθη διαθέτει και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο σε μοναδική τοποθεσία, που δίνει στο θεατή, μικρό και μεγάλο, τη δυνατότητα να απολαμβάνει παραστάσεις με θέα όλη την πόλη, λουσμένη στα νυχτερινά της φώτα.

Το «Ε» παρουσιάζει σήμερα το σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που έχουν προγραμματιστεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, ώστε οι ξανθιώτες να κάνουν τα σχέδιά τους και να «κλείσουν» τις ημερομηνίες που επιθυμούν για βραδιές θεάτρου.

Το πρόγραμμα του θερινού αμφιθεάτρου Ιούλιος- Αύγουστος 2019

11 Ιουλίου 2019 – Πέμπτη: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – «ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ»

Η χορωδία ΣυνΩΔΗπόροι, ο καταξιωμένος συνθέτης Νίκος Κυπουργός, και η Ορχήστρα των Κυκλάδων παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία

12 Ιουλίου 2019 – Παρασκευή: Η παιδική θεατρική παράσταση «ο Λαγός και η Χελώνα» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας, πραγματοποιείται εξ αναβολής την Παρασκευή στις 21.00

18 Ιουλίου 2019-– Πέμπτη/ 19 Ιουλίου– Παρασκευή: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΒΕΡΒΕΡΙΤΣΑ» του Νίκου Μουτσινά. «Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομοκρατικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και τη γυναίκα του Άννα- Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού).

22 Ιουλίου 2019 – Δευτέρα: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΠΑΙΔΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ»

23 Ιουλίου 2019 – Τρίτη: ΜΕΘΕΞΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ –ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ» ΤΟΥ ΑΡΚΑ: Οι ήρωες του ΑΡΚΑ ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών. Τον Θανάση Βισκαδουράκη, τη Σοφία Βογιατζάκη, τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, τον Χρήστο Τριπόδη, τη Μάρα Δαρμουσλή, την Κατερίνα Θεοχάρη και την πληθωρική εμφάνιση του Γιώργου Γαλίτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά. Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”, το “Μαλλί με Μαλλί” πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που  θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.

Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

28 Ιουλίου 2019 – Κυριακή: LINIM ART EVENTS IKE ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΠΟΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΣΑΙΞΠΗΡ»: Άνταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ, Ντάνιελ Σίνγκερ. Με φρέσκια ματιά, η νέα γενιά καταξιωμένων κωμικών αναμετράται με ολόκληρο τον Σαίξπηρ σε μια παράσταση και τα δίνει όλα επί σκηνής. Η ξεκαρδιστική κωμωδία επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια στη σκηνή και υπόσχεται γέλιο…μέχρι δακρύων! Καταιγιστικός ρυθμός, εναλλαγές ρόλων, αστείρευτος αυτοσχεδιασμός, ανατρεπτικές καταστάσεις, οδηγούν σε μια αξέχαστη εμπειρία κατά την οποία το κοινό γίνεται κυριολεκτικά παρτενέρ του θιάσου και συμμετέχει με τον παλμό και το κέφι του στη σκηνική δράση. Μετάφραση-σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Παίζουν: Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Σταύρος Σβήγκος.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 12€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€

30 Ιουλίου 2019 – Τρίτη/ 31 Ιουλίου 2019 – Τετάρτη: ΘΕΑΜΑ ΜΑΡΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» ΤΟΥ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ. Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερονκαι ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.

10 Αυγούστου 2019 – Σάββατο: ΘΕΑΜΑ ΜΑΡΤΑ  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΛΩΞΑΝΤΡΑ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ: Στη «Λωξάντρα» ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη, τη Χρύσα Παπά και τη Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, η «Λωξάντρα» είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

12 Αυγούστου 2019 – Δευτέρα: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΩ: από την Παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου. Με χαρισματικούς ηθοποιούς/τραγουδιστές, έξυπνα, λιτά σκηνικά και κομψά κοστούμια, γρήγορο ρυθμό, συγκίνηση και ανατροπές, σκηνοθετημένη στη λεπτομέρεια και με μία απολαυστική ιστορία, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον όλων των θεατών, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η Ωραία Κοιμωμένη είναι ένα παραμύθι που μιλάει στην καρδιά και στο μυαλό των παιδιών. Μια παράσταση τυλιγμένη με μουσική, τραγούδια και χιούμορ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 8€ – ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10€

18 Αυγούστου 2019 – Κυριακή: ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ»: Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα. Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια. Μουσική από το Διονύση Σαββόπουλο.

21 Αυγούστου 2019 – Τετάρτη: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ «ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»: Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΣ τον ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ και την υπέροχη μουσική του.

22 Αυγούστου 2019 – Πέμπτη: 5Η ΕΠΟΧΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ» ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ: Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης.

24 Αυγούστου 2019 – Σάββατο: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ VIA EGNATIA ΣΤΗΝ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ 2019-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ». Μια μουσικοθεατρική παράσταση του Μαυρίκιου Μαυρικίου. Ένα έργο για το bullying, το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, που επικεντρώνεται στην εξομολόγηση ενός αγοριού για όλα όσα έζησε στην προσπάθειά του να κυνηγήσει το όνειρό του.

27 Αυγούστου 2019 – Τρίτη: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ -ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ»: Το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

28 Αυγούστου 2019 – Τετάρτη: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ: Στα 1982 ο Μποστ γράφει τη «Μαρία Πενταγιώτισσα». Ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλαβο. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά.

Στο ρόλο της «Μαρίας» ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Ηλίας Φουντούλης και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος έρχονται στην Ξάνθη με την παράσταση «Τόσο Όσο»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Nostos Live Όταν ο Άγγελος και ο Ηλίας γνωρίστηκαν, ήταν Τρίτη …