Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Επώνυμοι και Ανώνυμοι

Επώνυμοι και Ανώνυμοι

0

Εγώ προσωπικά είμαι πολύ μορφωμένος. Τους ξέρω όλους απ έξω κι ανακατωτά. Και ποιόν δεν ξέρω! Γνωρίζω όλο το ιστορικό του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Λιονέλ Μέσσι, της Ντόρας Μπακογιάννη-Κούβελου ως και του Αλέξανδρου Φλαμπουράρη. Έρχονται τώρα κάτι έξυπνοι και με ρωτάνε για τον Νίκολα Τέσλα και κάτι άλλους χαζούς και ανεκδιήγητους.

Τελευταία με ρώτησαν και για κάποιον που ούτε καν  τον είχα ξανακούσει, άκου όνομα, Αλέξανδρος Φλέμιγκ. Στην αρχή μου φάνηκε πως είπαν ‘’φλέμα’’ σαν αυτό που φτύνω όταν έχω κρύωμα. Τελικά τον τυπάκο τον έλεγαν Φλέμιγκ. Και άκου να δεις τώρα ιστορία με το ανθρωπάκι. Καθόταν μέρες και νύχτες με ένα μικροσκόπιο στο μάτι και παρακολούθαγε τις κινήσεις των βακτηρίων. Όπου τα πετύχαινε τα εξόντωνε με το πενικέλιο το οποίο αργότερα έδωσε το όνομα της πενικελίνης. Είχε την μανία να σκοτώνει και τους σταφυλόκοκκους. Άκου να δεις παιδί μου διαστροφή που έχει καμιά φορά ο άνθρωπος. Ο Ματσόλα βάραγε φάουλ κι αυτός εκεί, με τα μικρόβια, οίκτο δεν είχε για κανένα. Ώσπου στο τέλος ξεπάστρεψε όλα τα βακτήρια, ένα δεν άφησε, τέτοιο μίσος το ανθρωπάκι.

Πριν τον πόλεμο και για χιλιάδες χρόνια όταν κάποιος κρύωνε, και κυρίως τα μικρά παιδιά, πρώτα φώναζαν τον Παππά ως καταλληλότερον και ύστερα τον Γιατρό ως επικουρικόν της εξοδίου ακολουθίας. Συνάχι, βηχαλάκι και φτυαράκι. Αυτή ήταν η σειρά και γι αυτό στο πρώτο ήμισυ του 20 αιώνα έλεγε το ραδιόφωνο ‘’κούρσα περέσυρε και εφόνευσε γέροντα σαράντα ετών’’. Όποιος πέρναγε τα σαράντα έπαιρνε και βραβείο από το υπουργείο εσωτερικών και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Άψογη συνεργασία.

Ο Φλέμιγκ που λέτε έσωσε την ανθρωπότητα και επιμήκυνε το προσδόκιμο της ζωής του ανθρώπινου γένους. Κοντά στον άνθρωπο ωφελήθηκαν από τα αντιβιοτικά και τα σκυλιά. Οι γατούλες, τα τιγράκια στους ζωολογικούς κήπους, τα καναρίνια και οι κροκόδειλοι. Η αντιβίωση μεγάλωσε την ζωή απάνω στον πλανήτη. Όμως, δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ο Φλέμιγκ από μπάλα ήταν σκράπας. Ήταν δηλαδή να βάζει κανένας τα γέλια. Δεν μπορούσε να διακρίνει το πέναλτυ από το πλάγιο άουτ. Τόση άγνοια, προκλητική για τις αντίπαλες ομάδες αλλά και τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς.

Αν δεν ήταν ο Φλέμιγκ θα ήταν κοντότερος και ο σοσιαλισμός και ο καπιταλισμός κι εμείς θα ζούσαμε με λιγότερες συγκεντρώσεις,  συνθήματα, πλακάτ και μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Αυτές ήταν οι θλιβερές συνέπειες της πενικιλίνης. Σκότωσε τα μικρόβια και ζήσαμε εμείς, σοβαρά πρόσωπα, οπαδοί της Τότεναμ και της Φενέρ Μπαχτσε. Βρε άσε τα μικροβιάκια να σκοτώνουν κανά κάθαρμα, τι την ήθελε την ζωή ο Χίτλερ και ο Τζάκ ο Μαχαιροβγάλτης; Άστα να πεθάνουν τα βρωμερά υποκείμενα.

Ρώτησα στην παραλία είκοσι ανθρώπους. Και οι είκοσι ξέραν τον Ρονάλντο, τον θαύμαζαν και ευχαρίστως θα  έδιναν τον έναν νεφρό τους για κείνον. Ρώτησα στην λαϊκή αγορά για τον Αλέξανδρο Φλέμιγκ. Μόνον κάποια ηλικιωμένη καλοντυμένη Κυρία μου απάντησε θετικά και με ευμενή σχόλια. Αχ καημένε Αλέξανδρε, γιατί είχες τόσο εσφαλμένες αντιλήψεις για την ανθρωπότητα; Και σε είχα και σε υπόληψη, κρίμα!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσεγγίζοντας την λογοτεχνία της Κύπρου – Μέρος 3ο

Ο Χριστιανισμός στην Κύπρο  – Οι Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος Προσεγγίζοντας τη Λογ…