Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΓΙΑΝΝΙΚΗ- ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ «ΜΕΡΑ 25» ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΓΙΑΝΝΙΚΗ- ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ «ΜΕΡΑ 25» ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

0

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί/τές  Συμπολίτες/τισες

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και μαθήτευσα στη Ξάνθη.

Είμαι κόρη του Ιωάννη Γιαννίκη, υπαλλήλου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας και της Μάγδας Γιαννίκη, νηπιαγωγού.

Η συνονόματη γιαγιά μου υπήρξε η πρώτη γυναίκα στην Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα που εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Ξάνθης.

Σύζυγός μου είναι  ο εκπαιδευτικός Ευθύμιος Σκούπρας, ο οποίος έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στον χώρο των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ Ξάνθης).

Μαζί έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά: τη Μαγδαληνή, απόφοιτη της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και της Δραματικής Σχολής Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ)  και τον Γιάννη, απόφοιτο ΗΜΜΥ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Τέλειωσα τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας της Αθήνας.

Επί σειρά ετών υπήρξα μαχόμενη Δικηγόρος στην Ξάνθη και ως νομική σύμβουλος του πρώην ΕΙΥΑΠΟΕ και ΚΕΠΥΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Ξάνθης, στήριξα νομικά και συμβουλευτικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (Παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες).

Διετέλεσα Τακτική καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ποινικής Δικονομίας στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης.

Έχω ενεργή δράση στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, μέσα από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ) και από άλλους πολιτιστικούς φορείς, πιστεύοντας ότι ο πολιτισμός είναι ένας από τους ισχυρότερους μοχλούς διαμόρφωσης κοινωνικής πολιτικής συνείδησης και μια μορφή διεξόδου από την κρίση.

Και τώρα είμαι παρούσα για να δώσουμε μαζί τη νικηφόρα μάχη με το ρεαλιστικό πρόγραμμα ριζικών, εναλλακτικών αλλά εφαρμόσιμων πολιτικών που έχει καταρτίσει το ΜέΡΑ25 για την μεθοδικά, οικονομοτεχνικά και ρεαλιστικά σχεδιασμένη απελευθέρωση της χώρας από τη νύχτα των μνημονίων  .

Χωρίς ιδεολογικές κορώνες, ψευδαισθήσεις, ανούσιες κραυγές της δημόσιας αντιπαράθεσης και επαναστατικές γυμναστικές που κάνουν την πολιτική αναξιόπιστη, το ΜέΡΑ25 προτείνει αυτό που είναι λογικά αναγκαίο και κοινωνικά προοδευτικό. Την ρεαλιστική, υπεύθυνη ανυπακοή. Είναι ένα νέο κόμμα, με ενθουσιασμό και μεγάλη δυνατότητα ελευθερίας και συνδιαμόρφωσης θέσεων, με άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα για την οικονομία, την απασχόληση, τον τερματισμό της λιτότητας, την Διαχείριση των κόκκινων δανείων, την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Χρέους, την οικογένεια, τα δικαιώματα, την αντιμετώπιση της μετανάστευσης των νέων γενιών σε αναζήτηση εργασίας, με ένα δυνατό πράσινο πρόγραμμα.

Κατεβαίνω υποψήφια βουλευτής στο Νομό Ξάνθης, ο οποίος είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που έχει τη τύχη να έχει γύρω του ένα τόσο όμορφο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον που πρέπει να προστατεύσουμε.

Θέλω τις ιδέες σας, θέλω την αποφασιστικότητά σας, ζητάω την στήριξή σας στον αγώνα αυτό, εφόσον τον νιώθετε και δικό σας.

Η ατελείωτη κρίση δεν θα τερματιστεί κάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Το ΜΕΡΑ25 σηματοδοτεί μια πολιτική επανάσταση. Αυτή η πολιτική επανάσταση δεν μπορεί να δανειστεί την ποίηση της από το παρελθόν, μόνο από το μέλλον. Στις ευρωεκλογές πήραμε μια γεύση της. Την 7η Ιουλίου ξεκινάμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…