Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναβλήθηκε το θέμα του παιδότοπου χωρίς άδεια

Αναβλήθηκε το θέμα του παιδότοπου χωρίς άδεια

0

Μετά από αίτημα της ιδιοκτήτριας στην Επιτροπή Ποιότητας να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο που όμως αδυνατούσε να παραστεί στην συνεδρίαση

 

 

Διαφώνησε με την αναβολή ο Μ. Σδρέβανος: «2 μήνες λειτουργεί παιδότοπος χωρίς άδεια…», είπε – Θα συζητηθεί την Δευτέρα  η επιβολή προστίμου. Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα 2 θέματα στην ημερήσια διάταξη

 

Με 4 θέματα εκτός ημερησίας και 3 στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής υπό την προεδρία της κας Δέσποινας Παρτσαλίδου και με απαρτία μελών.

 

4 θέματα εκτός ημερησίας για παραχωρήσεις χώρου για εκδηλώσεις

Ομόφωνα εγκρίθηκε το αίτημα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης για παραχώρηση χώρου στην κεντρική πλατεία στις 7 Σεπτεμβρίου και από τις 5  – 11 το βράδυ. Προηγουμένως ο προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών κ. Τερζόγλου διαβεβαίωσε ότι δεν συμπίπτει η εκδήλωση με κάποια άλλη καθόσον εκείνη την περίοδο είναι και οι Γιορτές της Π. Πόλης και το Κέντρο Πολιτισμού έχει προγραμματίσει πολλές εκδηλώσεις. Το δεύτερο θέμα αφορούσε αίτημα πάλι του Σκακιστικού Ομίλου για παραχώρηση χώρου απέναντι από το Θεματικό Πάρκο του Λιμνίου για την διεξαγωγή του τουρνουά Σκακιού στις 24 Αυγούστου.

Το τρίτο θέμα αφορούσε αίτημα από την Επιτροπή Ειρήνης για παραχώρηση χώρου στην κεντρική πλατεία στις 7 Αυγούστου και για 2 ώρες για την εκδήλωση του αφορά την 74η επέτειο από την ρίψη της ατομικής  βόμβας στην Χιροσίμα. Τέλος το 4ο θέμα αφορούσε αίτημα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ξάνθης για διαφημιστική καμπάνια όμως μετά από νέο αίτημα του κ. Τερζόγλου που διαβεβαίωσε ότι βρέθηκε άλλη λύση και δεν αφορά την ΕΠΖ το αίτημα αποσύρθηκε.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα 2 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Ειδικότερα το πρώτο αφορούσε θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Κιουταχείας 24 για την οποία έχει ληφθεί απόφαση από την Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε κοπή δέντρου μετά από θετική εισήγηση των υπηρεσιών Πρασίνου και Περιβάλλοντος. Όπως ειπώθηκε το δέντρο βρίσκεται πλησίον τοιχίου κοινόχρηστου χώρου και χώρου συνάθροισης κοινού καθώς λειτουργεί παιδική χαρά (δίπλα στο Ελισσώ). Όπως αναφέρεται στην εισήγηση των υπηρεσιών το τοιχίο είχε παρουσιάσει ρωγμές και το δένδρο κρίθηκε επικίνδυνο για πτώση. Η απόφαση για την κοπή του ήταν ομόφωνη.

Αναβολή για το θέμα που αφορούσε τον παιδότοπο – Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του δικηγόρου

Ένα θέμα που ήταν στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής εξαιτίας της δημοπρασίας για την μίσθωση του υπαίθριου χώρου και αναβλήθηκε γιατί διαπιστώθηκε από την επιτροπή του δήμου ότι λειτουργεί παιδότοπος χωρίς άδεια, ήταν και στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Ζωής. Ειδικότερα η Επιτροπή θα εξέταζε επιβολή προστίμου σε υπαίθριο παιδότοπο που λειτουργεί χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε κοινόχρηστο χώρο και την απομάκρυνση του εξοπλισμού παιδότοπου από τον κοινόχρηστο χώρο σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 12 τηςαριθμ.43650/76-19 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2213/8-6-19 τεύχος Β). Στην συνεδρίαση ήταν παρούσα η ιδιοκτήτρια η οποία ζήτησε να συζητηθεί το θέμα παρουσία του δικηγόρου της. Προσκόμισε όμως έγγραφο με αποδεικτικό ότι ο δικηγόρος της αδυνατεί για οικογενειακούς λόγους να παραστεί σ’ αυτή τη συνεδρίαση και ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος. Την αναβολή ζήτησε και η κα Χαριτωνίδου από την Κοινωνία Δημοτών όμως για άλλο λόγο. Όπως είπε η εισήγηση έχει αρκετά κενά και θα ήθελε προηγουμένως να ενημερωθεί λεπτομερέστερα.

Διαφώνησε με την αναβολή ο Μ. Σδρέβανος: «2 μήνες λειτουργεί παιδότοπος χωρίς άδεια…», είπε

Την αντίθεση του με την αναβολή του θέματος εξέφρασε ο κ. Μαρίνος Σδρέβανος. Αιτιολογώντας τη θέση του είπε πως είναι στο δεύτερο μήνα που λειτουργεί ένας παιδότοπος που δεν έχει άδεια και θεωρεί πως το θέμα επείγει και πρέπει να συζητηθεί. Η κα Παρτσαλίδου ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια ότι η αναβολή θα δοθεί μέχρι την Δευτέρα γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια  και πρέπει οπωσδήποτε να παρίσταται ο δικηγόρος της εφόσον επιθυμεί να εκπροσωπηθεί δι’ αυτού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…