0

Τρέχει παντού παρά τη ζέστη
Κι αν η καλοκαιρινή ραστώνη έχει καταβάλει τους δημοτικούς συμβούλους της Ξάνθης και δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία, όμως αυτό δεν συμβαίνει και με τον νέο δήμαρχο, Μανώλη Τσέπελη. Ο οποίος αλωνίζει όλους τους οικισμούς και τις γειτονιές, μιλάει με τους κατοίκους και καταγράφει τα προβλήματα, για να είναι πανέτοιμος να τα αντιμετωπίσει άμεσα όταν αναλάβει από το Σεπτέμβρη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπετε με την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, όχι μόνο με έτοιμα πλάνα και νομοσχέδια σε όλους τους τομείς, αλλά και με δράσεις, έχει δημιουργήσει ένα πολύ θετικό πρότυπο πολιτικής λειτουργίας, πρωτόγνωρο ίσως για τα ελληνικά δεδομένα.
Ο δήμαρχος Ξάνθης φαίνεται πως αυτό το πρότυπο θα ακολουθήσει…
Κ.Λ.


Έκλεισε πάλι
Ένα ιστορικό κατάστημα της πόλης μας, η «Κληματαριά», περνάει περίοδο απαξίωσης μετά τον τερματισμό της λειτουργίας της από την οικογένεια Κουτσουρίδη.
Αρχικά παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστό. Αργότερα νοικιάστηκε μεν αλλά συνέχισε πάλι να είναι κλειστό. Μετά από χρόνια άνοιξε ως εστιατόριο και πάλι, από επιχειρηματία από την Τουρκία που δραστηριοποιείται σε χώρα της Ευρώπης με το ίδιο αντικείμενο όπως έλεγε ο ίδιος.
Η δραστηριότητα αυτή είχε μικρή διάρκεια και κατά τα φαινόμενα μάλλον θα είναι το τέλος της. Η νέα επαγγελματική προσπάθεια απέτυχε παταγωδών εξαιτίας λαθών εκ μέρους του επιχειρηματία και μόνον. Έτσι, το προνομιακό από απόψεως χώρου ακίνητο θα συνεχίσει να είναι κλειστό.
Γ.Δ.


Γιορτή Μητροπολίτη
Με τον προσήκοντα σεβασμό απευθύνουμε τις θερμές ευχές μας για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.
Σ’αυτές, συμπεριλαμβάνουμε την μακροημέρευση για τη Διακονία του πληρώματος της Εκκλησίας με πατρική Αγάπη και Φροντίδα, όπως επί σειρά ετών επιτελεί χωρίς διακρίσεις.
Μητροπολίτα, Πολλά τα Έτη!
Γ.Δ.


Μνήμη Αλέξανδρου Μπαλτατζή
baltatzis-4Το να επιθυμήσει κάποιος να μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, γνωρίζει ότι θα είναι μια δοκιμασία. Δοκιμασία διότι θα βρεθεί μπροστά σε τεράστιο έργο, μοναδικό, και από έναν άνθρωπο με προσωπικότητα που παρόμοια δύσκολα βρίσκεται στην πολιτική ζωή της χώρας. Ως εκ τούτου δεν θα τολμήσουμε να το κάνουμε αυτό εμείς, οι ελάχιστοι.
Τιμούμε τη Μνήμη του, τιμούμε τον μεγάλο Οραματιστή και Συνεταιριστή, τον άξιο πολιτικό της προσφοράς.
Έφυγε από τους Ξανθιώτες που αγάπησε και τον αγάπησαν με πάθος, σε ηλικία 83 χρόνων. Ακριβώς πριν 32 χρόνια, στις 29 Ιουλίου του 1987. Εδώ, γι’αυτόν τον άνδρα της προσφοράς ισχύει το Αιωνία η Μνήμη.
Γ.Δ.


Βαρουφάκης vs ΣΥΡΙΖΑ
Αναρωτιούνται πολλοί τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν θα θυμηθεί τον παλιό κακό του εαυτό. Ίσως όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η κόντρα του με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Ο οποίος φαίνεται πως θα επικεντρώνει τα πυρά του προς την αντιπολίτευση (προσδοκώντας να κλέψει οπαδούς) κι όχι προς την κυβέρνηση. Ερωτηθείς λοιπόν για το αν θα ξαναβγεί στους δρόμους με τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης απάντησε θριαμβευτικά: «ποιοι θα βγουν στους δρόμους. Τι θα ζητάνε ακριβώς; Φέρτε πίσω το ΕΚΑΣ που έκοψαν οι ίδιοι; Φέρτε πίσω τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που έδωσαν οι ίδιοι; Ποιος θα τους ακολουθήσει στους δρόμους. Αν βγουν, θα είναι 5-10 άνθρωποι που μπορεί να είναι και λίγο γραφικοί. Είχαμε μία τετραετία που οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν το πιο σκληρό μνημόνιο με έναν τρόπο που ο Σόιμπλε τους έδωσε τα εύσημα και κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να το περάσει με τόσο αναίμακτο τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι να βγουν στους δρόμους και να ντυθούν αντίσταση, ίσως να είναι γραφικό και να το κρατήσουν για τις απόκριες»…
Τι κάνει ο Βαρουφάκης;  Χτυπάει εκεί που απέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας. Στην φαντασίωση και στην παράνοια. Στο χώρο του ανέφικτου που δοκίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση και έφαγε τα μούτρα της, για να δώσει χώρο στον σημερινό επικεφαλής του «ΜέΡΑ 25»…


Προφυλαχτείτε από τα κουνούπια
Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι έχουν διαγνωστεί δύο κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό μας και μάλιστα και τα δύο στον δημο Τοπείρου. Βρέθηκε επίσης και σ’ ένα γαϊδουράκι αλλά και σ’ ένα άγριο πτηνό. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί γενικώς στο νομό μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια που είναι οι κύριοι φορείς μετάδοσης του ιού. Κατά συνέπεια το αντικουνουπικό σκεύασμα θα πρέπει να είναι απαραίτητο σε κάθε έξοδο ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα που κάθε τόσο ανακοινώνει η Διεύθυνση Υγείας και λίγο πολύ είναι γνωστά.
Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε εφησυχασμός. Μόνο προφύλαξη και  σωστή αντιμετώπιση.
Μ.Ξ.


Η ώρα της Δικαιοσύνης
Έφθασε και η ώρα του Πάνου Καμμένου. Η ώρα της Δικαιοσύνης. Η οποία αργεί, αλλά δεν λησμονεί. Έτσι, μετά τον Πολάκη, θα βρεθεί στο σκαμνί ο πρώην υπουργός Άμυνας. Ο οποίος δεν έχει ως γνωστόν βουλευτική ασυλία. Έχει όμως τρεις εκκρεμείς δικογραφίες εναντίον του και οσονούπω θα εκδικαστούν. Πρόκειται για μηνύσεις του πρώην υπουργού Νίκου Κοτζιά της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου.
Έτσι, ακάλυπτος και μόνος ο Καμμένος, θα αντιμετωπίσει τις αξιόποινες πράξεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Και θα θυμηθεί προφανώς τις ημέρες δόξης του που προκλητικά συμπεριφερόταν προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ήρθε η ώρα της Νέμεσις.
Γ.Δ.


Και Χρυσαυγίτες στο σκαμνί
Και μια και ο λόγος για μηνύσεις κατά πρώην πλέον υπουργών Πολάκη και Καμμένου, έχουμε και δικογραφίες που επεστράφησαν κι αυτές από τον πρόεδρο της βουλής στη Δικαιοσύνη για να δικαστούν από τους φυσικούς δικαστές αφού πλέον δεν είναι βουλευτές.
Πρόκειται για τους Χρυσαυγίτες Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Η δικογραφία εναντίον τους σχηματίσθηκε ύστερα από μήνυση του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά, με αφορμή δηλώσεις τους κατά μειονοτικών βουλευτών της Θράκης. Δίκες λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όντως.
Γ.Δ.


Άρχισε ήδη η κριτική
Σκληρή κριτική στη συμμετοχή τεχνοκρατών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των χαρτοφυλακίων τους. Έχουν αντιρρήσεις για τον υφυπουργό Άκη Σκέρτσο, ο οποίος εγκαλείται ότι είναι ο άνθρωπος των βιομηχάνων στην κυβέρνηση, ως πρώην σύμβουλος του ΣΕΒ. Ο δε υφ. Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου κατηγορείται ως «άνθρωπος του Λάτση» επειδή εργάστηκε παλιά στις μελέτες της Lamda Development για το Ελληνικό. Κάποια στιγμή σίγουρα θα τεθεί και θέμα για τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο που έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της Google. Αδιανόητο για ορισμένους να βάζουμε έναν άνθρωπο του παγκόσμιου ψηφιακού γίγαντα μέσα στο αρμόδιο υπουργείο που τίμησε ένας Νίκος Παππάς…
Οι του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούν κριτική στις επιλογές αυτές, είχαν κάνει ακόμα πιο ασυνήθιστες επιλογές στις δικές τους κυβερνήσεις κατά το παρελθόν. Θεωρούσαν φυσιολογικό π.χ. να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ένας άνθρωπος που δηλώνει κομμουνιστής και εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Και όμως, επελέγη ως το σωστό πρόσωπο για να συνομιλήσει με την αγορά και τις επιχειρήσεις.
Έχοντας δοκιμάσει τις επιλογές πρώην συνδικαλιστών σε κρίσιμους τομείς της διοίκησης ή κυριών που είχαν να επιδείξουν είτε τη βόλτα τους στη Γένοβα ή ακόμα χειρότερα ανθρώπων που είχαν απλά την ιδιότητα του «ιστορικού στελέχους», ας μη βιάζονται να κρίνουν το μείγμα τεχνοκρατών-πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Θα κριθεί κι αυτό, όπως όλα άλλωστε από τα αποτελέσματα…
Κ.Λ.


Μια όμορφη βραδιά με τον Σταύρο Σιόλα στα Δημοκρίτεια
Μεγάλη προσέλευση κόσμου και στα φετινά Δημοκρίτεια. Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον πανηγυρικό Εσπερινό στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ.  Παντελεήμων και ομάδα κληρικών.  Ακολούθησε η περιφορά της  ιεράς  εικόνας με την συνοδεία της μπάντας του Δ΄Σ.Σ. και το συλλείτουργο στο κέντρο του οικισμού. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και συμμετείχε στην τελετή μέσα σε κλίμα κατάνυξης. Η συνέχεια είχε ψυχαγωγικό περιεχόμενο με το ΚΑΠΗ Αβδήρων να τραγουδά κλασσικές ελληνικές επιτυχίες και κατόπιν να δίνει τη σκυτάλη στην παράδοση. Ο χορευτικός σύλλογος Μυρωδάτου και ο χορευτικός σύλλογος Αβδηριτών με τις παραδοσιακές φορεσιές τους εντυπωσίασαν με την χορευτική τους δεινότητα και αρτιότητα και η βραδιά έκλεισε το ίδιο επιτυχημένα. Ο γνωστός τραγουδοποιός Σταύρος Σιόλας  που όπως είπε κατάγεται απ τον Νέα Κεσσάνη και η Αβδηρίτισσα Ευγενία Πανταζόγλου που τον συνόδευε στα πνευστά μάγεψαν το κοινό το οποίο τους καταχειροκρότησε.
Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά απ’ αυτές που αφήνουν μέσα σου μια γλυκιά νοσταλγική θύμηση!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…