Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Βουνό» τα ανείσπρακτα παρελθόντων ετών στον δήμο Ξάνθης

«Βουνό» τα ανείσπρακτα παρελθόντων ετών στον δήμο Ξάνθης

0

4,5 εκ. ευρώ τα «φέσια» των δημοτών προς τον δήμο

 

Λεφτά ξοδεύονται αλλά τα αδέσποτα παραμένουν… Καταγγελίες Σιαμπάν Μπαντάκ για επιθετικά σκυλιά στα Κιμμέρια

 

 

Σε ήρεμο κλίμα διεξήχθηκε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου με 3 θέματα εκτός και 17 θέματα ημερήσιας διάταξης τα οποία ήταν διαδικαστικού και διεκπεραιωτικού χαρακτήρα και αφορούσαν κυρίως διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προμήθεια διαφόρων ειδών για τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου.

Λεφτά ξοδεύονται αλλά τα αδέσποτα παραμένουν…

Λαμβάνοντας αφορμή από το πρώτο θέμα που αφορούσε τον διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από οικισμούς του δήμου Ξάνθης ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Σιαμπάν Μπαντάκ κατήγγειλε ότι στα Κιμμέρια υπάρχουν 2 – 3 αδέσποτα σκυλιά τα οποία παρότι τα είχε συλλέξει ο δήμος και τα εμβολίασε και τα στείρωσε παραμένουν επιθετικά και απειλούν τον κόσμο, τα μικρά παιδιά, ενώ καταστρέφουν τον εξοπλισμό ενός καταστήματος με δαγκωνιές στα έπιπλα. Τόνισε δε την αναγκαιότητα κάτι να γίνει και γιατί ο δήμος κάθε χρόνο ξοδεύει λεφτά και το πρόβλημα παραμένει. Ακολούθησε μια συζήτηση για το επίμαχο θέμα όπου ο κ. Χατζηευφραιμίδης ανέφερε επακριβώς τι προβλέπει η νομοθεσία και ο δήμος δεν μπορεί παρά να την τηρήσει. Παρόλα αυτά δεν έπεισε τον Κ. Μπαντάκ που ψήφισε «Λευκό» για τον λόγο ότι δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η διαχείριση των αδέσποτων.

4,5 εκ. ευρώ τα «φέσια» των δημοτών προς τον δήμο 

Στο θέμα που αφορούσε τον προέλεγχο του προϋπολογισμού έγινε μια ενημερωτική συζήτηση για τα οικονομικά του δήμου Ξάνθης από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Έτσι τα έξοδα ανήλθαν σε 54 εκ. ευρώ ενώ τα έσοδα παρουσιάζουν μικρές αποκλείσεις που οφείλονται σε ανείσπρακτα μισθώματα ενώ υπάρχει ένα χρηματικό υπόλοιπο της τάξης των 15. 358.000 ευρών. Ο κ. Μπαντάκ παρατήρησε ότι υπάρχουν πολλές αναμορφώσεις σε κωδικούς του προϋπολογισμού και ζήτησε να πληροφορηθεί επακριβώς γι αυτές πράγμα που έγινε. Επίσης ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποιοι που έχουν θέσεις στην λαϊκή αγορά δεν πληρώνουν το μίσθωμα που ανέρχεται σε 8 – 9 ευρώ την ημέρα και το έχουν κάνει σύστημα όπως είπε ενώ άλλοι πληρώνουν κανονικά. Όπως αναφέρθηκε στις 272.202 ευρώ ανέρχονται τα ανείσπρακτα στο τρέχον έτος ενώ τα ανείσπρακτα παρελθόντων ετών σε 4,5 εκ. Όπως ανέφεραν από την Οικονομική υπηρεσία έχουν γίνει ενέργειες όπως ασφαλιστικά μέτρα υπάρχουν εκκρεμοδικίες αλλά δεν έχουν γίνει πλειστηριασμοί Τέλος όπως έγινε γνωστό ο δήμος Ξάνθης διέθεσε 27.575 ευρώ για βιβλιοδεσία και ειδικότερα 21.000 ευρώ κόστισε το Λεύκωμα τουριστικής προβολής και τα υπόλοιπα αφορούσαν εκτυπώσεις της υπηρεσίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …