Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Βλίτα γιαχνί με φέτα

Βλίτα γιαχνί με φέτα

0

1 κιλό βλίτα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε μεγάλα κυβάκια

2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

6-7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

1 κ.κ. ζάχαρη

αλάτι

200 γραμμ. φέτα μαλακή, τριμμένη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

Βράζουμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και την πατάτα. Προσθέτουμε τα βλίτα, συνεχίζουμε για μερικά λεπτά το σοτάρισμα και ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο ώσπου να μαλακώσει η πατάτα. Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Μόλις λιώσει, σε περίπου 5 λεπτά, κατεβάζουμε το φαγητό και το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Γίγαντες φρικασέ

    -200 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς -1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια -1 μαραθ…
  • Πέννες Ριγκάτι με Σπανάκι

    300 γρ πέννες ριγκάτι 300 γρ σπανάκι 250 γρ κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίν…
  • Σουπιές γεμιστές με σπανάκι

    Υλικά 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες, αλλά ολόκληρες 1 κλωνάρι σέλινο 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

4-6 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. πλιγούρι 200 ml ζωμό λαχανικών 200 γρ. πράσα 1 σκ. σκόρδο, ψιλο…