Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στοχεύει με αξιώσεις την τρίτη έδρα το ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη

Στοχεύει με αξιώσεις την τρίτη έδρα το ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη

0

Έκλεισε με τις κυρίες Αγλαΐα Αμαξά και Σαφέρογλου Νεριμάν το ψηφοδέλτιο

Όλοι οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της  ΠΑΜ – Θ

 Υψηλά ποσοστά συσπείρωσης παρά τον κλυδωνισμό της αποχώρησης Βενιζέλου

 

 Με δύο γυναίκες, την Αγλαΐα Αμαξά και την Σαφέρογλου Νεριμάν «έκλεισε»  το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη. Οι δύο κυρίες πλαισιώνουν τους άλλους υποψήφιους: Ανέστη Αντωνιάδη , Φώτη Καραλίδη και Μπαράν Μπουρχάν. Να σημειώσουμε ότι το ψηφοδέλτιο έχει σχεδόν ολική ανανέωση αφού μόνο ο Μπαράν Μπουρχάν ήταν παλαιότερα υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Ο Φώτης Καραλίδης ήταν πάντα στον χώρο της αυτοδιοίκησης ενώ ο κ. Αντωνιάδης στέλεχος του κόμματος και πρόεδρος της νομαρχιακής. Σ’ ότι αφορά τις δύο κυρίες για πρώτη φορά τις συναντάμε σε ψηφοδέλτιο.

Υψηλά ποσοστά συσπείρωσης παρά τον κλυδωνισμό της αποχώρησης Βενιζέλου

Το καλό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ στις Ευρωεκλογές (+90.000 ψήφους) όπως είναι φυσικό έφερε αισιοδοξία για ακόμη υψηλότερα ποσοστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου,  γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να επιτευχθεί ένα υψηλό ποσοστό συσπείρωσης δεδομένου ότι έχει καταγραφεί ανοδική δυναμική του κόμματος που του παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ρυθμιστικό ρόλο μετεκλογικά. Αυτή η συσπείρωση αλλά και η καλή… ψυχολογία παρότι υπέστη έναν ισχυρό κλυδωνισμό με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν έχει ανακοπεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι για παράδειγμα το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης απαρτίζεται από υποψηφίους από την Βενιζελική πτέρυγα, ωστόσο δεν εκφράστηκε κάποια αντίδραση στην απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά να μη θέσει τον κ. Βενιζέλο στο Επικρατείας. Αυτό ισχύει και σε πανελλαδική κλίμακα. Κύκλοι του κόμματος εκτιμούν ότι θα υπάρξουν απώλειες καθώς η στενή ομάδα του Βενιζέλου δεν θα στηρίξει το κόμμα αλλά ότι θα ισορροπήσει η κατάσταση από αυτούς που θα πλαισιώσουν το ΚΙΝΑΛ και οι οποίοι δεν το έκαναν εξαιτίας του Βενιζέλου. Να σημειώσουμε επίσης πως είναι θετικό για το ΚΙΝΑΛ ότι δεν υπάρχει κάποια δράση Βενιζέλου για κάθοδο στις εκλογές.

Αισιοδοξούν ότι θα πάρουν την 3η έδρα στην Ξάνθη

Ως απόλυτα εφικτό θεωρούν τον στόχο της κατάληψης της 3ης έδρας από το ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη, εκτιμούν στελέχη του. Και το τεκμηριώνουν αριθμητικά καθώς για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται 5.500 ψήφους, δηλαδή 1. 000 περισσότεροι απ’ αυτούς που πήρε η παράταξη του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Κώστα Σιμιτζή στις περιφερειακές εκλογές. Ένας αριθμός που εύκολα συμπληρώνεται ιδιαίτερα όταν υπάρχει δυναμική του κόμματος. Βέβαια αυτό το σενάριο δεν ισχύει σε περίπτωση που τα ποσοστά της ΝΔ στην Ξάνθη εκτοξευτούν σε πάνω από 45 – 46%. Να σημειώσουμε ότι η στήριξη από το ΚΙΔΗΣΟ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν κρίνουμε από την παρέμβαση του Σ., Ξυνίδη με την οποία καταθέτει την αντίθεσή του για τις επιλογές της Γεννηματά στους μειονοτικούς υποψηφίους παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο κορυφής όλα δείχνουν ότι Γεννηματά  – Παπανδρέου έχουν συσφίξει τις σχέσεις τους ιδιαίτερα μετά την απομάκρυνση Βενιζέλου. Υπάρχουν μάλιστα φήμες ότι ο Παπανδρέου ζήτησε την απομάκρυνση Βενιζέλου και η Γεννηματά του έκανε το χατίρι.

Όλοι οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ν. ΕΒΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΖΑΠΑΡΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΑΛΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΡΦΩ

ΟΥΣΤΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΓΟΛΓΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΜΑΝΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ΣΙΠΕΛ

ΤΣΙΤΗΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΑΜΑΞΑ ΑΓΛΑΙΑ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ

ΣΑΦΕΡΟΓΛΟΥ ΝΕΡΙΜΑΝ

Ν.ΔΡΑΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΡΙΣΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΝΤΕΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΣΑΛΔΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΤΣΑΡΔΑΚΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΤΣΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…