Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σκουπιδότοπος δίπλα στο λιμάνι των Αβδήρων

Σκουπιδότοπος δίπλα στο λιμάνι των Αβδήρων

0
skoypidia

Καταγγελίες κατοίκων –Ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών και μπαζών ρυπαίνει την περιοχή και την υποβαθμίζει περιβαλλοντικά και  τουριστικά

 

Ρυπαίνεται και η θάλασσα από τις σακούλες – Κυκλοφορούν ποντίκια

Πού είναι τα αντανακλαστικά του δήμου Αβδήρων; Η Ε.Ε. ρίχνει πρόστιμα στους δήμους για τους ΧΑΔΑ

 

 

Νωπή είναι η μελάνη από πρόσφατο ρεπορτάζ μας που αναφέρονταν στον καθαρισμό των παραλιών των Αβδήρων εν όψει του φετινού καλοκαιριού. Φαίνεται όμως ότι τα μηχανήματα της υπηρεσία του δήμου… ξέχασαν να περάσουν από την Σκάλα Αβδήρων και έτσι στην περιοχή μετά το κτίριο του στεγάζονταν το Λιμενικό ταμείο και έναντι του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Μυρωδάτου λειτουργεί άτυπα μια …χωματερή! Αυτό μας κατήγγειλαν χθες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ζητώντας να μεριμνήσει ο δήμος Αβδήρων και να μαζευτούν τα σκουπίδια και τα μπάζα που ρυπαίνουν και την υποβαθμίζουν περιβαλλοντικά και αισθητικά!.

Ρυπαίνεται και η θάλασσα από τις σακούλες – Κυκλοφορούν ποντίκια

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Συγκεκριμένα το «Ε» αναφέρθηκε με ρεπορτάζ του και το 2017.  Πολλές φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από το σημείο αυτό και καταδικάζουν το γεγονός ότι πλάι στο δρόμο άγνωστοι εναποθέτουν σκουπίδια, μπάζα, δέντρα ακόμη και έπιπλα αλλά και είδη υγιεινής περιμένοντας τον δήμο να στείλει απορριμματοφόρο να τα μαζέψει. Να σημειώσουμε ότι το οικόπεδο αυτό είναι ιδιωτικό και κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα σκουπίδια δεν ρυπαίνουν μόνο την στεριά αλλά ρυπαίνουν και την θάλασσα καθώς οι σακούλες μεταφέρονται από τον αέρα στο λιμάνι αλλά και στην απέναντι παραλία. Επίσης ότι έχει γεμίσει η περιοχή με ποντίκια που τρέφονται από τα σκουπίδια και υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Υποβαθμίζεται περιβαλλοντικά και  τουριστικά η περιοχή

Στην ευρύτερη περιοχή είναι ο παραλιακός οικισμός του Μυρωδάτου όπου υπάρχουν πολλές παραθεριστικές κατοικίες ντόπιων αλλά και ξένων κυρίως Βουλγάρων που έχουν αγοράσει και διαμένουν στην περιοχή. Το γεγονός ότι  δίπλα τους υπάρχει ένας χώρος ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων παντός είδους προκαλεί αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Πού είναι τα αντανακλαστικά του δήμου; Η Ε.Ε. ρίχνει πρόστιμα στους δήμους για τους ΧΑΔΑ

Αυτό που ζητούν όλοι που είτε δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή είτε διαμένουν είναι ο δήμος να εκπληρώσει άμεσα την υποχρέωσή του να τα μαζέψει αλλά και να μεριμνήσει ώστε να σταματήσει να λειτουργείαυτή η χωματερή γιατί περί αυτού πρόκειται. Μην ξεχνάμε ότι έχουν μπει πρόστιμα από την Ε.Ε.. σε δήμους γιατί δεν έκλεισαν τους ΧΑΔΑ!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…