Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψαρονέφρι με λιαστές ντομάτες

Ψαρονέφρι με λιαστές ντομάτες

0

1 ψαρονέφρι περίπου 800 γραμμάρια

60 γραμμάρια ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

12 λιαστές ντομάτες

100 γραμμάρια κόκκινο κρασί

Ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός

Αλάτι

Πιπέρι

Φασκόμηλο τριμμένο

1 φέτα χαλούμι σε κομμάτια

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φιλετάκια από το ψαρονέφρι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το φασκόμηλο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ότου εξατμιστεί το κρασί και δέσει η σάλτσα. Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό προσθέτουμε το χαλούμι σε κομμάτια. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή τον βασιλικό. Συνοδεύουμε με ό,τι θέλουμε, πατάτες τηγανητές, ρύζι άσπρο, πατάτες βουτύρου, ταλιατέλες…

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …