Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

0

«Έφυγε» ένας καλός άνθρωπος
Στη Μάνδρα προχθές θρήνησαν την απώλεια ενός ανθρώπου που διακρίνονταν για την εργατικότητά του και την καλοσύνη του. Ο ξαφνικός θάνατος του Νίκου Ταραξόπουλου, έτσι όπως συνέβη από ανακοπή καρδιάς, τους γέμισε θλίψη γιατί όλοι γνώριζαν τον ήπιο χαρακτήρα του, τη φιλικότητά του. Ήταν φιλότιμος και αγαπητός απ’ όλους στο χωριό. Ήταν απλός, τίμιος και αγωνιστής.
Στην οικογένειά του και στην αγαπημένη του κόρη Γεωργία που συνεργάστηκε κατά το παρελθόν μαζί μας, μέλος της οικογένειας της Εφημερίδας, εκ μέρους όλων, τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα της.
Γ.Δ.


Υποτονική προεκλογική περίοδος
Είναι γεγονός ότι η παρούσα προεκλογική περίοδος πως είναι ιδιαίτερα υποτονική και χαλαρή, παρότι σε δύο εβδομάδες θα κληθούμε να ψηφίσουμε για νέα κυβέρνηση.
Μία από τις αιτίες είναι η εποχή. Οι ζέστες είναι υπαρκτές και μαζί τα μπάνια του λαού. Από την άλλη η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας είναι σίγουρη και εκείνο που μένει να μάθουμε είναι η διαφορά με τον δεύτερο.
Γ.Δ.


Οι περιοδείες άρχισαν ήδη
Παρόλες τις ζέστες, οι υποψήφιοι άρχισαν τις περιοδείες τους. Προχθές στο Άβατο που βρεθήκαμε για το φεστιβάλ νεανικών συγκροτημάτων, είδαμε την υποψήφια Μαρίνα Παυλίδου, τον Σπ. Τσιλιγγίρη και τον Δημ. Σαλτούρο, όλοι της Ν.Δ.
Όλοι συνοδευόμενοι από φίλους τους, επισκέφθηκαν καφενεία και άλλα καταστήματα μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό.
Γ.Δ.


Άρχισε η μάχη του σταυρού
Είναι προφανές ότι οι εξορμήσεις αυτές των υποψηφίων βουλευτών πως έχουν την ερμηνεία τους και εντάσσονται στη μάχη του σταυρού. Πρόκειται για μια ιδιόρρυθμη «μάχη», σκληρή και ανελέητη. Δίδεται δε μεταξύ των υποψηφίων του ίδιου κόμματος γι’αυτό και συχνά επικρατούν όροι σκληροί, με χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Στην περίπτωση του κυνηγιού του σταυρού, η συντροφικότητα πάει περίπατο και τα χτυπήματα είναι σκληρά.
Γ.Δ.


Η μισή οδός Κουγιουμτζόγλου
Το θέμα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την εφημερίδα μας και είχαμε τότε επισημάνει την ανάγκη παρέμβασης του δήμου Ξάνθης στο μισό μήκος της οδού Κουγιουμτζόγλου.
Θυμίζουμε ότι η Κουγιουμτζόγλου ξεκινά από την οδό 28ης Οκτωβρίου, από το κατάστημα ξηρών καρπών Δαλακλίδη και καταλήγει ανταμώνοντας πρώτα την οδό Μπρωκούμη και στη συνέχεια την οδό Καραολή. Το αρχικό τμήμα μέχρι την οδό Μπρωκούμη είναι ένα τμήμα 100-150 μέτρων που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ηλικιωμένος, μητέρα με καρότσι και γενικά αποτελεί μία από τις πλέον προβληματικές οδούς ως τμήμα. Διότι μετά την Μπρωκούμη, το υπόλοιπο τμήμα είναι υποφερτό μέχρι την Καραολή.
Αυτό λοιπόν το τμήμα της Κουγιουμτζόγλου θα πρέπει να μπει στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής. Κι αυτό, διότι αναφερόμαστε για τμήμα κεντρικής οδού και με μεγάλο φορτίο κίνησης. Μια παλαιότερη μελέτη υπήρχε, άγνωστο όμως που βρίσκεται. Ευκαιρία να επικαιροποιηθεί.
Γ.Δ.


Είδες η ΔΕΗ; Είδες και ο… δήμος!
Με λακωνικό αλλά εύγλωττο σχόλιο και σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο αναγνώστρια της εφημερίδας σχολιάζει το ύψος των ανταποδοτικών τελών από το δήμο, που κάνει ακόμη κι έναν λογαριασμό με ελάχιστο ποσό (9,98 ευρώ το κόστος του ρεύματος) να φτάνει τα… 73 ευρώ, αφού οι χρεώσεις του δήμου ξεπερνούν τα 31 ευρώ!
Είδες η ΔΕΗ…!!!  Είδες και ο…Δήμος !!! λέει η φίλη αναγνώστρια κι εμείς αναρωτιόμαστε τι άλλο θα κληθούμε να πληρώνουμε, ανταποδοτικά βεβαίως βεβαίως, από το λογαριασμό του ρεύματος!
Ε.Δ.


Η δύναμη του λαού
Δυο λόγια για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη όπου ανέδειξαν νικητή πανηγυρικά τον Εκρέμ Ιμάμογλου και όχι τον εκλεκτό του Ερντογάν, Γιλντιρίμ. «Το γινάτι βγάζει μάτι», είναι η κατάλληλη παροιμία για τον Σουλτάνο ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να γίνουν επαναληπτικές εκλογές. Φαίνεται πως αυτό ήταν που θύμωσε του Τούρκους πολίτες και έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα διευρύνοντας της διαφορά κατά 770.000 ψήφους υπέρ του Ιμάμογλου και συγχρόνως δίνοντας ένα χαστούκι στον Ερντογάν. Όποιος έτυχε αυτές τις μέρες να επισκεφτεί την  Κωνσταντινούπολη θα διέκρινε την τεράστια προπαγάνδα αλλά και καμπάνια υπέρ του Γιλντιρίμ. Δεν υπήρχε γωνιά της πόλης χωρίς την αφίσα του. Αλλά τελικά νίκησε ο Ιμάμογλου.
Μ.Ξ.


Kαλό κλίμα
Σε καλό κλίμα διεξήχθηκε το πρώτο μετεκλογικά δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης. Ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος με μια λιτή διατύπωση συνεχάρη την νέα δημοτική αρχή και τους νέους δημοτικούς συμβούλους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. Το ίδιο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δρεμσίζης. Δεν υπήρξαν εντάσεις ούτε αναφορές ή υπονοούμενα και επιδείχθηκε ένας πολιτικός πολιτισμός από όλες τις πτέρυγες.
Κι αυτό είναι θετικό.
Βέβαια δεν ήταν παρών ο νέος δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης για να δούμε αντιδράσεις…
Ως γνωστόν η χημεία Τσέπελη – Δημαρχόπουλου είναι άκρως… τοξική!
Μ.Ξ.   


Ναι, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι…
Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, η ΔΕΗ, βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Η σημερινή διοίκηση την παρέλαβε με κέρδη, την παραδίδει με χρέη τύπου Ολυμπιακής!
Η περίπτωση της ΔΕΗ είναι από εκείνες που μας επιτρέπει να πούμε ότι «ναι, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι». Κι όμως, θυμόμαστε τον συνδικαλιστή κ. Παναγιωτάκη να συμμετέχει στις καταδρομικές «παρεμβάσεις» της ΓΕΝΟΠ, τότε που η ελληνική κοινωνία δεχότανε έναν ωμό εκβιασμό: Ή κατεβασμένους διακόπτες ή το κράτος της ΓΕΝΟΠ. Κι έφτασε η ώρα που ο εκλεκτός του συνδικαλιστικού κινήματος κ. Παναγιωτάκης, πήρε τα ηνία της εταιρείας στα χέρια του και την ευκαιρία να αποδείξει ότι αυτός μπορούσε καλύτερα σε σχέση με τους τεχνοκράτες που κρατούσαν επί χρόνια με κόπο όρθια αυτή την εταιρεία! Και τελικά κατάφερε, αυτός που δήθεν διοικεί στο όνομα του λαού, να φορτώσει στις πλάτες του μερικά δισ. ευρώ ακόμη!
Αποδείχθηκε στην πράξη ότι το να βγάζει κάποιος ανακοινώσεις και να καταγγέλλει τον καπιταλισμό και τα «διεθνή συμφέροντα» που θέλουν να πιουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας, δεν σημαίνει ότι μπορεί ταυτόχρονα να διοικήσει μία εταιρεία. Τις περισσότερες φορές έχει αποδειχτεί ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε ένα περίπτερο! Η ΔΕΗ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αλλά και το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι Έλληνες νόμιζαν ότι οι συνδικαλιστές μπορούν να κυβερνήσουν την χώρα. Και τους την παρέδωσαν. Οι συνέπειες ολέθριες. Ένα πραγματικό black out στην οικονομία…
Μ.Θ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …