Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

0

Στο ΣΥΡΙΖΑ το φυσάνε και δεν κρυώνει…
Μάλλον ανυποψίαστοι ή παραπλανημένοι  ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ και …ζαλίστηκαν όταν είδαν την τόση διαφορά με την ΝΔ. Έτσι διάγουν μια περίοδο εσωστρέφειας, γκρίνιας, έως και πανικού για τα μελούμενα… της κάλπης των εθνικών εκλογών. Είναι εμφανές ότι η κατάσταση δεν σώζεται. Το ρεύμα είναι προς την ΝΔ και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στοχεύει απλά σε μια βελτίωση του ποσοστού της διαφοράς. Οτιδήποτε άλλο είναι φρούδες ελπίδες!
Μ.Ξ.


Δικές του οι ευθύνες
Το ακούσαμε κι αυτό από στελέχη κυβερνητικά του ΣΥΡΙΖΑ που πάνω στη ζάλη τους από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έλεγαν διάφορες δικαιολογίες.  Μία από αυτές ότι δεν υπήρξε σωστή επικοινωνιακή πολιτική προβολής του έργου της κυβέρνησης. Κι ακόμη, κατηγόρησαν τα Μέσα Ενημέρωσης ότι δεν προέβαλαν σωστά το έργο της.
Είναι προφανές ότι η ήττα τους δημιούργησε και απώλεια μνήμης. Διότι ξεχνούν πως ως αντιπολίτευση είχαν τεράστια προβολή από τα επαρχιακά Μέσα στα οποία όταν έγιναν κυβέρνηση, με κάθε μέσον και τρόπο προσπάθησαν να κλείσουν εφαρμόζοντας τακτικές πρωτόγνωρες.
Αλλού επομένως η αιτία κι ας μην ισχυρίζονται πράγματα που αυτοί φταίνε για την ύπαρξή τους. Διότι εάν νομίζουν ότι με την «Τόλμη» και τα site θα κάνουν προεκλογικό αγώνα, είναι βαθύτατα γελασμένοι.
Γ.Δ.


Η συνείδηση πρώτα καταδικάζει
«Είναι φανερό πως προτού καταδικαστεί ο Δημαρχόπουλος στην κάλπη είχε καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών». Είναι μια πραγματική αλήθεια, μια αποδοχή που κυριάρχησε στην προεκλογική περίοδο.
Ο Δημαρχόπουλος δεν απορρίφθηκε για το ήθος του. Όχι. Για την έλλειψη έργου στα πέντε χρόνια. Που άφησε το χρόνο να φεύγει χωρίς να φροντίζει να προχωρούν πράγματα που είχε ανάγκη ο δήμος. Καταδικάστηκε και κρίθηκε γιατί δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που δίνουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, που δεν είχε σχέδιο και πρόγραμμα για το δήμο, τόσο για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας όσο και όραμα για μεγάλες παρεμβάσεις.
Γ.Δ.


Νέα δημοτική περίοδος για το δήμο Ξάνθης
Για τον Μητροπολιτικό δήμο Ξάνθης ξεκινά από το Σεπτέμβριο μια νέα δημοτική περίοδος κατά γενική ομολογία όλων. Θα ξεκινήσει μια περίοδος έργων, επίλυσης θεμάτων της καθημερινότητας και νέες αντιλήψεις ως προς τη διοίκηση του δήμου και του ανθρώπινου δυναμικού του που θα αξιοποιηθεί όλο, κατά τον καλύτερο τρόπο.
Έτσι ο δήμος θα γίνει το στρατηγείο, απ’όπου θα ξεκινούν όλα. Μέσα από μελέτες, προγράμματα, ιδέες, συνεργασίες, θα δρομολογηθεί η νέα δημοτική περίοδος που θ’ αλλάξει την Ξάνθη. Η νίκη Τσέπελη θα χαρακτηρισθεί ως μια πολύ καλή περίοδος για το δήμο Ξάνθης απ’όλες τις απόψεις.
Γ.Δ.


Κάποια δεδομένα
Στο τέλος της μακράς προεκλογικής περιόδου (και εν όψει μιας άλλης που ξεκινά)  υπάρχουν κάποια δεδομένα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, όπως και κεντρικό. Το τελευταίο ας το αφήσουμε για να το δούμε την ερχόμενη εβδομάδα και μετά. Θα έχουμε χρόνο αρκετό.
Σε τοπικό επίπεδο λοιπόν είχαμε μια πρωτοφανή χρησιμοποίηση των «ψεύτικων νέων». Μια λασπομαχία και συκοφαντία προς συγκεκριμένη κατεύθυνση από γνωστό εδώ και χρόνια κέντρο που επί σειρά ετών χρησιμοποιεί τις ίδιες βρώμικες και ανήθικες διαδικασίες που η πλειονότητα των Ξανθιωτών καταδικάζει.
Το ότι κάποιοι, ελάχιστοι, ανέχονται την άρρωστη αυτή κατάσταση ενισχύοντάς την και οικονομικά, αποτελεί προσβολή και πρόκληση προς τους υπόλοιπους Ξανθιώτες που έχουν αηδιάσει από το φαινόμενο αυτό και το οποίο οι ελάχιστοι γλείφουν.
Γ.Δ.


Το ξήλωμα του πουλόβερ
Το ξήλωμα στο δήμο Ξάνθης ξεκίνησε από την πρώτη Κυριακή και ολοκληρώθηκε προχθές με εντυπωσιακό τρόπο. Παρότι επιστρατεύθηκαν τα γνωστά Μέσα με ιδιαίτερες επιδόσεις στην εκτόξευση λάσπης, συκοφαντιών και ψευδών «πληροφοριών».
Μάλιστα, αυτός ο εναγκαλισμός του Δημαρχόπουλου με το φαινόμενο αυτό, απεδείχθη θανάσιμος. Τον παρέσυρε στο βούρκο και την απαξίωση. Έτσι, αυτή η κοινή πορεία τους αποδείχτηκε μία από τις βασικές αιτίες ήττας του. Αγνόησε την κοινή γνώμη των Ξανθιωτών, την απέχθεια στις γνωστές μεθόδους του συγκεκριμένου μέσου και δέχτηκε το καταδικαστικό τίμημα. «Πλήρωσε τη νύφη» όπως λέει ο λαός.
Εκτός εάν όλα έγιναν σε συνεννόηση με το Μέσον. Τότε η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του, διότι συμφώνησε στη χρήση της λάσπης και των συκοφαντιών.
Γ.Δ.


Αυτή η διαφορά
Σε όλη αυτήν την πρωτοφανή επίθεση λάσπης, οι Ξανθιώτες, και προς τιμήν τους, αντέδρασαν ψύχραιμα και με λογική. Κατάλαβαν οι περισσότεροι πως όλα ήταν ψέματα, ενέργειες σκόπιμες με στόχο να πλήξουν τον αντίπαλο, που στην περίπτωση ήταν ο Τσέπελης.
Παραμονές μάλιστα της δεύτερης Κυριακής, τα βρώμικα μυαλά τους δημιούργησαν ένα τεράστιο ψέμα. Έγραψαν, διέδωσαν και κυκλοφόρησαν πως ο Τσέπελης έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου αν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του και στη θέση του ως δήμαρχος «θα πάει Τούρκος σύμβουλος, άρα θα έχουμε Τούρκο δήμαρχο»!
Δύο ψέματα στη συσκευασία του ενός. Πρώτο ψέμα: Δικαστικές εκκρεμότητες ο Τσέπελης δεν έχει ούτε μία.
Δεύτερο ψέμα για την εκλογή Τούρκου Δημάρχου (σκόπιμα και τα δύο, μην το ξεχνάτε): Η εκλογή του νέου δημάρχου σε περίπτωση θανάτου ή έκπτωσης γίνεται με ψηφοφορία αποκλειστικά από τα μέλη δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Όπως ακριβώς έγινε με την εκλογή του Μιχάλη Στυλιανίδη και όπως ο νόμος βέβαια ορίζει.
Ψέματα χοντρά, ανήθικα, προσβλητικά και χυδαία ακόμη και στη σύλληψη, όχι μόνο στην κυκλοφορία τους για προφανείς σκοπιμότητες. Χρησιμοποίησαν και το πλέον ανήθικο ψέμα για να κάνουν κακό. Κακοί άνθρωποι, χωρίς χριστιανική αγάπη μέσα τους, χωρίς ανθρωπισμό και σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου, ο οποίος καρτερικά δέχτηκε τόνους λάσπης χωρίς να κατηγορήσει, να πει το παραμικρό σε βάρος κάποιου υποψήφιου.
Αυτή η διαφορά, αυτό το ήθος και ο πολιτικός πολιτισμός του Τσέπελη και των άλλων, των υπανθρώπων.
Γ.Δ.


Οι Κιμμεριώτες ψηφοφόροι
Ας μην κρυβόμαστε, μην υποκρινόμαστε κι ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Όταν οι Κιμμεριώτες ψηφοφόροι ψηφίζουν τον δικό μας υποψήφιο είναι καλοί, σοφοί και σωστοί. Όταν δεν ψηφίζουν αυτόν που εμείς θέλουμε, είναι κακοί, πονηροί, αχάριστοι και άλλα πολλά. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Δροσερίτες ψηφοφόρους και ακριβώς τα ίδια λέμε και γι’ αυτούς.
Καιρός ν’ αρχίσει το παραμύθι να τελειώνει. Όχι αύριο, όχι σύντομα, διότι είναι δύσκολο. Όμως θα πρέπει να ξεκινήσει το δρομολόγιο, αφού μελετηθεί σε βάθος η κάθε περίπτωση κυρίως του Δροσερού. Στη δε περίπτωση αυτή, δεν χρειάζονται λόγια. Μόνον έργα. Τα λόγια είναι περιττά, τα προβλήματα γνωστά, λείπει η απόφαση για να ξεκινήσει η πορεία των έργων.
Λίγα κάθε χρόνο. Με σχέδιο, με υπομονή, σε βάθος χρόνων. Είναι μια πρόκληση, είναι ένα δύσκολο βήμα όμως πρέπει να γίνει, τουλάχιστον να ξεκινήσει. Βήμα- βήμα.
Γ.Δ.


Δεν ταιριάζαν τα… προφίλ τους
Η κυρία Γεννηματά υπήρξε απολύτως ειλικρινής εξηγώντας την επιλογή της να εκπαραθυρώσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο από το ΚΙΝΑΛ:  «Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλω να στείλω στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Προφανώς δεν ταιριάζει με το μήνυμά της το προφίλ ενός ανθρώπου που σήκωσε στην πλάτη του τη χώρα καταθέτοντας όλο το πολιτικό του κεφάλαιο στη μάχη κατά της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Ενός ανθρώπου που όλα αυτά τα κολασμένα χρόνια της κρίσης έδωσε τη μάχη της αλήθειας, στοχοποιήθηκε και διασύρθηκε περισσότερο απ’ όλους από το παρδαλό αντιμνημονιακό μέτωπο και στάθηκε βράχος στη μάχη κατά του λαϊκισμού.
Τα προφίλ που ταιριάζουν είναι αυτά της ρετρό, παλαιοκομματικής δημαγωγίας και των βγαλμένων από τη ναφθαλίνη της δεκαετίας του 80 αντιδεξιών τσιτάτων που δεν λένε σήμερα τίποτα σε κανέναν πέρα από μια περιορισμένη κομματική βάση που ζει με τις αναμνήσεις της.
Η αποπομπή Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ (την ίδια ώρα που ο διασπαστής του 2015 εξασφαλίζει βέβαιη εκλογή χωρίς σταυρό στην Αχαΐα με τις ευλογίες της κυρίας Γεννηματά ) συνιστά ορόσημο. Το ορόσημο μιας ιστορικής παράταξης που η ηγεσία της αποφάσισε να πετάξει λευκή πετσέτα, να αποκηρύξει την διακυβέρνηση 2012-2015 (τότε που η Φώφη ήταν υπουργός του Σαμαρά), να παραδοθεί ανεπιστρεπτί στο λαϊκισμό και να υποκλιθεί με σεβασμό στην ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο αριστερά της ΝΔ. Η  τυπική ολοκλήρωση του προξενιού είναι απλά θέμα χρόνου…
Π.Κ.


Το πολύκροτο διαζύγιο στο ΚΙΝΑΛ
Αναταράξεις έχει προκαλέσει στο ΚΙΝΑΛ η απόφαση της Γεννηματά που ουσιαστικά έδειξε την πόρτα εξόδου στον Βενιζέλο.  Πολλά στελέχη είναι έντονα ενοχλημένα γιατί ως γνωστόν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μια μεγάλη σφαίρα επιρροής και είναι αδιαμφισβήτητο ότι είναι μια επιδραστική προσωπικότητα. Μη ξεχνάμε ότι μεταξύ των Βενιζελικών θεωρούνται και ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καϊλή που έχουν εκλεγεί ευρωβουλευτές. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γιατί η Φώφη Γεννηματά πήρε αυτή την απόφαση. Όπως ότι το έκανε για να επιστρέψουν οι πασόκοι που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει μια …αριστερή στροφή το κόμμα κάτι που επ’ ουδενί δεν θα συμφωνούσε ο Βενιζέλος. Είναι γεγονός ότι ο Βενιζέλος δεν έκρυψε ότι θέλει το ΚΙΝΑΛ σε μια κυβέρνηση με την ΝΔ. Άλλωστε το έκανε ο ίδιος με τον Σαμαρά.  Την ίδια στιγμή φήμες λένε ότι η Γεννηματά δεν θέλει επ’ ουδενί κάτι τέτοιο όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Το βέβαιο είναι πως αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες των εθνικών εκλογών δεν ξέρουμε όμως αν θα έχει θετικό αποτύπωμα για την Γεννηματά.
Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα ρίσκο…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…