Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

0

Χωρίς ΚΤΕΟ
Από το υπουργείο Συγκοινωνιών ανακοινώθηκε, χωρίς ντροπή βέβαια, ότι συνεχίζουν να μην έχουν ελεγχθεί 1,5 εκ. οχήματα!  Είναι προφανές λοιπόν πως γνωρίζουν ήδη τον αριθμό τους, γνωρίζουν τι είδους οχήματα είναι, όπως γνωρίζουν και το όνομα των ιδιοκτητών τους.
Επομένως, έχουν όλα τα στοιχεία για να τους ειδοποιήσουν κι αν αρνηθούν, να τους επιβληθεί πρόστιμο αλλά και άρση ισχύος της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.
Άρα, το ότι δεν γίνεται αυτό, σημαίνει πως το υπουργείο αγνοεί την ασφάλεια των υπολοίπων, ανέχεται την αδιαφορία των παρανομούντων και τους κλείνει το μάτι για ψηφοθηρικούς λόγους. Εκεί φτάσαμε…
Γ.Δ.


Τέτοια να γίνονται…
Με την διάνοιξη του Μονοπατιού “RODOPI – NESTOS TRAIL” έγινε ένα σημαντικό βήμα να καταστεί ο δήμος Ξάνθης αλλά και γενικότερα η περιοχή μας πόλος έλξης πεζοπόρων. Ο περιπατητικός τουρισμός είναι ένας είδος τουρισμού με εκατομμύρια λάτρεις ανά τον κόσμο. Και μόνο το γεγονός ότι είναι το 13ο πιστοποιημένο μονοπάτι στην χώρα μας και πλέον αναγνωρίστηκε και μπαίνει στο site του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πεζοπόρων είναι πολύ σημαντικό. Τα εύσημα φυσικά ανήκουν στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που υλοποιεί το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού», στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ήταν αρωγός και σ’ όλη την ομάδα που δούλεψε γι αυτό από τον δήμο και φυσικά στην δημοτική αρχή. Μακάρι να δούμε το μονοπάτι να γεμίζει από περιπατητές που θα χαίρονται την όμορφη φύση μας και θα αφήνουν οικονομική υπεραξία στην περιοχή και ειδικά στα μικρά χωριά, τις ταβερνούλες, τα καταλύματα που θα είναι στο διάβα τους.
Μ.Ξ.


Εκδήλωση στους Τοξότες
Οι γιορτές του καλοκαιριού ξεκινούν όπως κάθε χρόνο σ’ όλη τη χώρα. Στο νομό μας την αρχή κάνει ο Πολιτιστικός-Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών με τη διοργάνωση «Γιορτή Καλοκαιρού με Σαρδέλα» το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στις 20.30 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Τοξοτών. Φέτος όμως, παράλληλα με την παραπάνω εκδήλωση θα διεξαχθεί διαγωνισμός παραδοσιακής τοπικής κουζίνας. Έτσι, έχει καθοριστεί το παραδοσιακό φαγητό «Σαρμαδάκια γιαλαντζί».
Θα υπάρχει ακόμη ζωντανή παραδοσιακή μουσική, λαϊκή και ποντιακή, με χορούς και τραγούδια.  Η είσοδος στη γιορτή είναι 5 ευρώ και περιλαμβάνει σαρδέλες ψητές, σαλάτες, ψωμί.
Γ.Δ.


Θλίψη για την εθνική ποδοσφαίρου
Θλίψη για την πορεία και την εμφάνιση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Συνεχόμενη ήττα τη φορά αυτή από την Αρμενία και μία ακόμη άσχημη απόδοση που έφερε το αποτέλεσμα 2-3.
Η ομάδα μας δεν παίζει πλέον όμορφο ποδόσφαιρο, δεν αρέσει και δεν συγκινεί.  Όταν ο προπονητής περιμένει βοήθεια από την Παναγία (παλιά)  και τον θεό, τώρα, τι μπορεί να περιμένει κανείς;  Με μεταφυσικές αντιλήψεις ποδόσφαιρο δεν διδάσκεις αλλά κάτι άλλο.
Κι έτσι, έρχονται τα επαναλαμβανόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Για τα οποία την ευθύνη φέρει πρωτίστως ο προπονητής Αναστασιάδης και δευτερευόντως οι ποδοσφαιριστές που δείχνουν να μην εμπνέονται από αυτόν. Ευθύνες βέβαια έχει και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τις επιλογές της.
Τέλος, ουσιαστικά η εθνική είπε «αντίο» στο Euro…
Γ.Δ.


Προεκλογικό
Με εμμονές πολιτική δεν γίνεται κι ούτε αποδίδει. Αν κηρύσσεις μόνο στους ήδη προσηλυτισμένους, κέρδη στις εκλογές δεν έχεις. Κατανοητό; Στοιχειώδες.
Πάμε παρακάτω λοιπόν. Απέκλεισες Μέσα Ενημέρωσης διότι σου ασκούσαν κριτική. Στοιχειώδες λάθος και ως μη πολιτική κίνηση. Στη συνέχεια, λόγω των εκλογών και της αμφιβολίας για επιτυχία, δεν επικοινωνείς με τη διεύθυνση αλλά στέλνεις τα άρθρα σου και τα Δελτία Τύπου για να δημοσιευτούν χωρίς προηγούμενη συζήτηση, σα να θεωρείς ότι είναι υποχρέωση των Μέσων Ενημέρωσης η δημοσίευση των απόψεών σου.
Και γιατί η αποστολή των άρθρων στα αστικά Μέσα; Διότι γνωρίζει και ο ίδιος ότι το λαθρόβιο έντυπο και το περιφερόμενο site έχουν ελάχιστη παρέμβαση στην
κοινωνία για να τον βοηθήσουν στον προεκλογικό του αγώνα.
Γ.Δ.


Αδικαιολόγητη καθυστέρηση
Αδικαιολόγητη και χωρίς βασική αιτία η καθυστέρηση ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της Ν.Δ. Συζητείται αρνητικά η καθυστέρηση αυτή η οποία εκτός των άλλων μειώνει τον χρόνο του προεκλογικού αγώνα αλλά φορτίζει και ψυχολογικά τους υποψήφιους. Τους κρατά σ’ ένα συνεχές μαρτύριο αναμονής χωρίς τέλος.
Μάλιστα, υπάρχει και σχολιασμός για την καθυστέρηση αυτή όχι κολακευτικός για την οργανωτική δυνατότητα των υπευθύνων. Τονίζουν όλοι πως ενώ εγκαίρως δημιουργήθηκε το Αρχείο Στελεχών, τελικά, ενώ όλοι πίστευαν αυτό θα βοηθούσε για έγκαιρη αξιολόγηση, υπάρχει μια πρωτοφανής καθυστέρηση, κυρίως στις επαρχίες.
Τα σχόλια δε έχουν πλέον ειρωνικό χαρακτήρα και κάποιοι δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους από την καθυστέρηση ανακοίνωσης των υποψήφιων βουλευτών.
Ομολογουμένως δεν περίμεναν τόσο μεγάλη καθυστέρηση, όταν ο Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές εδώ και χρόνια.
Γ.Δ.


Μέτρησε η οικονομία Ι
Αν ανατρέξει κανείς στα ποιοτικά ευρήματα και στις αναλύσεις των ειδικών για τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης, θα διαπιστώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε όχι μόνο τη μεσαία τάξη, δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες λόγω υπερφορολόγησης, αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους, και τους αγρότες, και τους νέους. Οι απώλειες που οδήγησαν τη βαριά εκλογική ήττα διαπέρασαν όλα τα στρώματα για έναν και μόνο λόγο: την οικονομική δυσπραγία, την ανεργία και την έλλειψη προοπτικής που βιώνουν όλοι.
Βέβαια θα περίμενε κανείς, με πρώτη την ηγεσία του, ότι στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής το κυβερνών κόμμα να είχε διασωθεί εκλογικά από τους φτωχούς και την πλατεία που είχε κερδίσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Κανένας ακόμη δεν γνωρίζει ποια ήταν και ποια θα είναι η στάση τους στις 7 Ιουλίου. Και αυτό γιατί στα στρώματα αυτά καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής και γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται, εν τέλει, πόσο αξιοπρεπές είναι να ζει κάποιος με τα επιδόματα της πρόνοιας και να περιμένει χρόνια να βρει δουλειά κι  αυτό να το θεωρεί επιτυχία μιας πολιτικής.
Ζ.Τ.


Η οικονομία ΙΙ
Σε όλους τελικά αυτό που μέτρησε και καθόρισε την εκλογική τους στάση είναι η οικονομική (τους) κατάσταση και η προοπτική που έδινε το κάθε κόμμα. Αν ανατρέξει κανείς στις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας δεκαετίας, αβίαστα θα διαπιστώσει ότι η οικονομία είναι ο παράγοντας που καθορίζει αποφασιστικά τη στάση του εκλογικού σώματος γκρεμίζοντας κούφιες υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες.
Το είδαμε να συμβαίνει με τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, το είδαμε με το ΠαΣοΚ του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια του Ευάγγελου Βενιζέλου, το είδαμε και πάλι να συντελείται με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και τώρα το ζούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που εφάρμοσε πιο πιστά και πιο αυστηρά από κάθε άλλον πολιτικό σχηματισμό το τρίτο μνημόνιο.
Σε αυτή τη διαδικασία διάλυσης και ανασύστασης του πολιτικού σκηνικού οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα παίξουν αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο για το μέλλον.
Και ασφαλώς θα κριθούν από το πρόγραμμα και τις θέσεις για την οικονομία και το αύριο της χώρας μας…
Ζ.Τ.


Ο συμβολισμός του Ελληνικού
Από όσες εξαγγελίες μπορεί να ειπωθούν σε μία προεκλογική περίοδο, ακούστηκε από τον κ. Μητσοτάκη η πλέον σημαντική για την αγορά. Ότι από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης θα προχωρήσει το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης του Ελληνικού, της πλέον εμβληματικής για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην χώρα. Δίνοντας το στίγμα αυτό, θα δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η νέα διακυβέρνηση προτίθεται να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και των αγκυλώσεων που αυτή προκαλεί και της απελευθέρωσης των επενδύσεων στη χώρα.
Αυτό το μήνυμα προθέσεων αναμένουν οι επενδυτές. Γιατί το Ελληνικό συμβολίζει μία συνολική φιλοσοφία γύρω από την αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στη χώρα. Αν η νέα κυβέρνηση κάνει από νωρίς πράξη, με το “καλημέρα” τη βούληση που σήμερα εκφράζει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη των επενδύσεων και της αγοράς, τότε υπάρχει πράγματι δυνατότητα να μπει η χώρα σε έναν δρόμο ουσιαστικής ανάπτυξης, που δεν θα στηρίζεται στα “ματωμένα” πλεονάσματα και στο ξεζούμισμα της κοινωνίας, αλλά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προϋποθέσεων ουσιαστικής  και πραγματικής ενίσχυσης των εισοδημάτων.
Στο χέρι της είναι. Αν υλοποιήσει άμεσα όσα σήμερα εξαγγέλλει στην κατεύθυνση αυτή, θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι. Γιατί άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει. Όχι μόνο για τη νέα κυβέρνηση αλλά και για τη χώρα…
Δ.Π.


Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα εν’ όψει  της κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Και είναι λογικό αφού από την σύνθεσή τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η «επίδοσή» τους σε συλλογή εδρών στις εκλογικές περιφέρειες. Σβήνουν –  γράφουν όπως μάθαμε στην ΝΔ το ψηφοδέλτιο του νομού μας έχοντας ως στόχο να «χτυπήσουν» τις 2 από τις 3 έδρες. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως το ψηφοδέλτιο εκτός βέβαια από τον Α. Κοντό και τον Δ. Σαλτούρο θα απαρτίζεται από δύο γυναίκες και αυτές είναι η Μαρίνα Παυλίδου και η Χουμεϊρά Αμέτογλου που ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές και έλαβε 1200 ψήφους. Η κα Παυλίδου δεν δοκιμάστηκε όμως φέρει «βαρύ» όνομα, του αείμνηστου πατέρα της Γιώργου Παυλίδη και στη ΝΔ πιστεύουν ότι αυτό θα φέρει ψήφους. Σ’ ότι αφορά τον 5ο του ψηφοδελτίου θα είναι από την μειονότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ένα νέο πρόσωπο αλλά με …εγγύηση και συγκεκριμένα ο ανιψιός του Ντελή Γιουσούφ, Χαμάτς Χαμδή που είναι γιατρός ουρολόγος.  Να θυμίσουμε ότι ο Ντελή Γιουσούφ διατηρεί μακρόχρονους φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη και ιδιαιτέρως με την Ντόρα Μπακογιάννη. Επίσης να αναφέρουμε με επιφύλαξη ότι τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.
Μ.Ξ.  


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …