Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημήτρης Σαλτούρος: “Προφανώς δεν πήρανε τίποτα χαμπάρι”

Δημήτρης Σαλτούρος: “Προφανώς δεν πήρανε τίποτα χαμπάρι”

0

Απάντηση του υποψήφιου βουλευτή στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω σημερινού της (21/06/2019) «δελτίου τύπου» με τίτλο «Σας πήραμε χαμπάρι»,  προέβη σε μία προσωπική σε βάρος μου επίθεση, που ξεφεύγει από τα όρια ακόμη και της ακραίας πολιτικής κριτικής και η οποία αποτελεί την πανηγυρική απόδειξη του πανικού της.

Με κατηγορεί κατ’ αρχάς για πολιτικό καιροσκοπισμό: Θα πρέπει να πληροφορήσει κάποιος τον συντάκτη της «ανακοίνωσης» ότι δεν είναι πολιτικός καιροσκόπος αυτός που το 2015, παραμένοντας  πιστός στις αρχές του και στη θέση του, αρνήθηκε να προδώσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του με αντάλλαγμα μια θέση στα ψηφοδέλτιά του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ «κάλπαζε προς την εξουσία». Πολιτικός καιροσκόπος και ψεύτης, είναι αυτός που ενώ υπόσχεται ότι θα σκίσει τα μνημόνια, οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, τον κόσμο στις ουρές των ΑΤΜ και στο τέλος εφαρμόζει τρις χειρότερα μνημόνια. Και σήμερα έχει το θράσος να επιτίθεται σε όσους έχουν μείνει σταθεροί στις απόψεις τους.

Δεν είναι πολιτικός καιροσκόπος αυτός που δεν διστάζει να αποχωρήσει από τη «σίγουρη καρέκλα» όταν το ΠΑΣΟΚ άρχισε να στραβοκοιτάζει προς το λαϊκισμό. Αυτόν που ελπίζετε ότι θα οδηγήσει υπό προϋποθέσεις σε μετεκλογική συνεργασία σας με το ΚΙΝΑΛ.

Δεν είναι πολιτικός καιροσκόπος αυτός που  από το έτος 2016 ακόμη και όχι φυσικά τώρα που η Νέα Δημοκρατία είναι με διαφορά το πρώτο κόμμα, εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και παρέμεινε πιστός σε αυτήν του την επιλογή, ολοφάνερα όχι λόγω συμφέροντος, αλλά λόγω σύγκλισης πολιτικών θέσεων και απόψεων. Εκτός εάν η ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, αποκομμένη εντελώς από την κοινωνία, δεν το είχε πάρει καν «χαμπάρι».

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση είναι εξόχως προσβλητική, όχι για εμένα, αλλά για την κα Παπακώστα, τον κο Κουίκ, το μισό ΠΑΣΟΚ και πολλούς άλλους που βρήκαν στέγη στον «όχι και τόσο συγγενή ιδεολογικά» χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς προσβάλλει, όχι εμένα. Εγώ παραμένω σταθερός στις απόψεις μου σαν βράχος. Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν μπορώ να πω το ίδιο.

Κύριοι της «ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης», εγώ δεν δηλώνω προστάτης κανενός. Άλλοι έχουν τη λογική του – υποτιθέμενου – «προστάτη» των φτωχών. Εγώ δηλώνω συμπολίτης, συναγωνιστής, σύμμαχος και συνοδοιπόρος. Τη δε κοινοβουλευτική μου και την εν γένει πολιτική μου αλλά και προσωπική πορεία θα την κρίνει ο Ξανθιώτικος Λαός και όχι εσείς. Και μάλιστα πολύ σύντομα.

Τέλος, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι είναι τουλάχιστον γελοίο να μιλάει για «συνεταιριλίκια» αυτός που συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ. Δεν ξέρω επίσης πώς θα αισθανθεί με την «κριτική» σας αυτή ο κος Κουβέλης.

Πολλά αυτογκόλ και κανένα γκολ η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι δεν αντικατοπτρίζει ούτε στο ελάχιστο τις απόψεις και το ήθος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Δεν αντικατοπτρίζει στο ελάχιστο τις απόψεις αλλά και το ήθος των ανθρώπων που αγωνιούν για το αύριο των οικογενειών τους και της κοινωνίας και όχι για το αύριο των οποιωνδήποτε «πολιτικών» ή μη προϊσταμένων τους.  Η ανακοίνωση αυτή, αντικατοπτρίζει μόνο την αλαζονεία και τη διχαστική και πολωτική τακτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτής που – μαζί με τα άλλα «προτερήματά» της – την έφερε εκεί που την έφερε. Κι όμως, «ακόμη δεν πήρανε τίποτε χαμπάρι».

H Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

 «Σας πήραμε χαμπάρι»

Για επικίνδυνο λαϊκισμό και τυχοδιωκτική άσκηση της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Ν. Ξάνθης. Ασφαλώς και η κριτική που εκπορεύεται από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν θα τύχαινε σχολιασμού, εάν θεωρούσαμε ότι αποτελεί απλώς και μόνο την εκδήλωση του πολιτικού του καιροσκοπισμού. Ενός πολιτικού καιροσκοπισμού που ωθεί πολιτευτές της κατηγορίας του να συντάσσονται με αυτόν που θεωρούν επικρατέστερο για την εξουσία, μεταπηδώντας με  την ευκολία επικοντιστή από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλο.

Δεν θα σχολιάζαμε, επίσης, ούτε την αστειότητα της δήλωσής του ότι αποτέλεσε τον  προστάτη των ευάλωτων, όταν κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου το 1/3 των Ελλήνων φτωχοποιήθηκε βίαια και πολίτες συνωστίζονταν ταπεινωμένοι για να αρπάξουν μια σακούλα με πορτοκάλια, που τους πετούσαν από τα φορτηγά οι αγρότες. Δεν θα το σχολιάζαμε παρά τη θρασύτητα της προεκλογικής του δήλωσης.

Αυτό που μας ώθησε, όμως, να ασχοληθούμε δημόσια με την εν λόγω δήλωση δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι η πολιτική επιλογή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να απορροφήσει τον χώρο του εναπομείναντος  ΠΑΣΟΚ, αλλά, ακόμη, και να συνεργαστεί μαζί του προκειμένου να ανακαταλάβουν από κοινού τη διακυβέρνηση της χώρας. Όπως και τότε, το  2012, που βρεθήκανε στο ίδιο κυβερνητικό μετερίζι, όπως είπε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου, λοιπόν, η θρασύτητα της δήλωσής σας. Έτσι κι αλλιώς έχετε το know how. Ο κυβερνητικός συνεταιρισμός Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ το 2012 σας έδειξε τον δρόμο. Ένα συνεταιριλίκι που σας κράτησε στην εξουσία ως «νόμιμους ιδιοκτήτες» αυτής της χώρας, αλλά έδωσε πολλά δεινά και ταλαιπωρίες  στον ελληνικό λαό. Γιατί, πολύ απλά  η συγκυβέρνησή σας στράφηκε εναντίον των δικαιωμάτων των πολλών για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων. Γι’ αυτό είστε οι εκλεκτοί των ΕΛΙΤ, των μιντιαρχών και ενός παρασιτικού επιχειρηματικού κατεστημένου που σας περιμένει στην εξουσία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά σας έχουμε πάρει χαμπάρι!

Από το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…