Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα χέρια του Μανώλη Τσέπελη ο δήμος Ξάνθης

Στα χέρια του Μανώλη Τσέπελη ο δήμος Ξάνθης

1

Επικράτησε με 51,65% έναντι 48,35% του Μπάμπη Δημαρχόπουλου στο δεύτερο γύρο των εκλογών

 Πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο- Επευφημίες, χειροκροτήματα, χαμόγελα και ευχές- Το κλίμα «στράβωσε» λόγω συμπλοκής υποστηρικτών των δύο παρατάξεων-Επέμβαση της αστυνομίας

Ανατροπή στο μητροπολιτικό δήμο Ξάνθης κατάφερε το βράδυ της Κυριακής ο Μανώλης Τσέπελης, που θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου νέος δήμαρχος Ξάνθης. Ο συνδυασμός του «Δύναμη για το Αύριο» που συγκέντρωσε μόλις 34 ψήφους λιγότερες από το συνδυασμό του νυν δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου «Δήμος Πρότυπο» στο πρώτο γύρο κατάφερε να υπερισχύσει τη δεύτερη Κυριακή, συγκεντρώνοντας 9.304 ψήφους, δηλαδή 595 περισσότερες από την παράταξη Δημαρχόπουλου.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο Τσέπελη

Από τις 9.30 το βράδυ της Κυριακής οπότε και έγινε σαφές το μη αναστρέψιμο προβάδισμα του Μανώλη Τσέπελη ξέσπασαν πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος υποψηφίων, υποστηρικτών και φίλων του συνδυασμού. Δεν έλειψαν και οι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί των υποστηρικτών του επικεφαλής από το Δροσερό και τη Ρέμβη, γιορτάζοντας με μουσική και νταούλι.

Με χειροκροτήματα και επευφημίες υποδέχθηκαν τον Μανώλη Τσέπελη οι συγκεντρωθέντες, που ξεπέρασαν τους 1.000 στον αριθμό, ο οποίος κατέφτασε λίγη ώρα αργότερα. Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους υποψήφιους για τον αγώνα τους μέχρι τέλος. Τους συνεργάτες του και όλους τους ξανθιώτες που ψήφισαν τον συνδυασμό, αλλά και όσους δεν τον στήριξαν αλλά συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Κάλεσε ακόμη, σε συνεργασία όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους για την Ξάνθη.

Ο Μανώλης Τσέπελης, δήλωσε πως γνωρίζει τα θέματα του δήμου και όσα αφορούν τους ξανθιώτες, ενώ υπογράμμισε ότι θεωρεί χρόνια τώρα τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου άξιους συνεργάτες.

Ακόμη, επεσήμανε ότι για όσα δεσμεύτηκε θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν σιγά σιγά, όπως το κολυμβητήριο στο γήπεδο της Ασπίδας και την κάλυψη όλων των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς. Τόνισε ότι θα επιστρέψει το χαμόγελο στους ξανθιώτες και κυρίως στη νεολαία, για την οποία θα ληφθούν ειδικά μέτρα και δράσεις. Τέλος, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τους διάφορους θεσμικούς φορείς του τόπου για την προώθηση θεμάτων και πως θα δοθεί βαρύτητα στον τουρισμό.

Έκλεισε λέγοντας από καρδιάς: «θα παραμείνω ο ίδιος, όπως με γνωρίζετε, ανοιχτός προς όλους, φιλικός όπως πάντα. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου».

Απογοήτευση στην πλευρά Δημαρχόπουλου

Απογοήτευση στο εκλογικό κέντρο Δημαρχόπουλου

Την ίδια ώρα όπως είναι λογικό, σκεπτικισμός και κατήφεια επικρατούσε στο εκλογικό κέντρο του Μπάμπη Δημαρχόπουλου στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Το αποτέλεσμα που έγινε από νωρίς γνωστό γέμισε απογοήτευση τους υποστηρικτές της παράταξης, αρκετοί από τους οποίους παρέμειναν μέχρι αργά στο εκλογικό κέντρο.

Συμπλοκή και παρέμβαση της αστυνομίας

Άδοξα και απότομα έληξαν οι πανηγυρισμοί στον εκλογικό κέντρο του Μανώλη Τσέπελη λόγω της συμπλοκής που σημειώθηκε ανάμεσα στους υποστηρικτές του Μανώλη Τσέπελη και του Μπάμπη Δημαρχόπουλου. Η κόντρα πήρε χαρακτηριστικά διαφωνιών «γκέτο», αφού εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε κατοίκους του Δροσερού από τη μια και παλιννοστούντες από την άλλη, με την καθοριστική συμμετοχή του Θωμά Ηλιάδη. Αφορμή δόθηκε όταν υποστηρικτές του Μανώλη Τσέπελη κατέβηκαν την πλατεία με συνθήματα και προσέγγισαν το εκλογικό κέντρο του Μπάμπη Δημαρχόπουλου. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν φραστικές επιθέσεις, απειλές και σπρωξίματα, ωστόσο η κόντρα αν και έντονη, δεν πήρε διαστάσεις, αφού επενέβη άμεσα η αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε ταχύτατα με ματ και αστυνομικούς της Ασφάλειας για να αποσοβήσει την ένταση.

Η έντονη βροχόπτωση στη συνέχεια έδωσε οριστικό τέλος και στη συμπλοκή και στους πανηγυρισμούς.

Μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από το Μανώλη Τσέπελη

Μ. Τσέπελης: «Θα παραμείνω ο ίδιος, όπως με γνωρίζετε, ανοιχτός προς όλους, φιλικός όπως πάντα. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου»

Στην πρώτη του δήλωση ως νικητής ο Μανώλης Τσέπελης ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ, είναι πολύ μικρό και λίγο μπροστά σ’ αυτό που αισθάνομαι.

Το ευχαριστώ το απευθύνω πρωτίστως σε όλους τους

Ξανθιώτες που μας εμπιστεύθηκαν, που πίστεψαν σε εμένα και τους συνεργάτες μου και μας έδωσαν την μεγάλη νίκη. Θέλω να γνωρίζετε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου τα πάντα θα αλλάξουν γύρω σας, ο δήμος θα αλλάξει, η πόλη θα αλλάξει, μόνο ένα πράγμα θα μείνει όπως ήταν.

Θα συνεχίζω για εσάς να είμαι ο Μανώλης που όλοι ξέρετε. Δεν θα είμαι ο πρώτος Δημότης, θα είμαι ο τελευταίος ώστε να σας υπηρετώ. Από εδώ και πέρα έχουμε όλοι μας, πολύ δουλειά να κάνουμε, για να ανορθώσουμε την Ξάνθη που αγαπάμε. Οι δεσμεύσεις μου απέναντί σας ισχύουν μέχρι να γίνουν πράξεις.

Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς όλους τους συνερ

γάτες που συμμετείχαν στον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ και έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα, έντιμο και καθαρό, για το ποθητό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου που μου στάθηκε στον δύσκολο αυτό αγώνα που δώσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, τους συμβούλους μου, που δεν σκίρτησαν παρά το διχαστικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί και τις πιέσεις που δέχθηκαν, τους εθελοντές που βοήθησαν στον προεκλογικό μου αγώνα. Δεν τελείωσε ο αγώνας μας… τώρα ξεκινάει η πραγματική μάχη με τα προβλήματα.

Οι ΕΚΛΟΓΕΣ τελείωσαν, από σήμερα τραβάμε γραμμή, για εμάς δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, είμαστε όλοι μαζί οι Ξανθιώτες για το καλό του τόπου μας. Σας ευχαριστώ, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυ

νάμεις για να μην σας απογοητεύσω!».

Λιτή και αινιγματική δήλωση από τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο

Για «άλλες δυνάμεις» που καθόρισαν το αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος στη σύντομη δήλωσή του μετά το οριστικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους. Είμαι περήφανος για τον αγώνα που δώσαμε.

Δώσαμε έναν πατριωτικό και έντιμο αγώνα, αλλά απέναντί μας δεν είχαμε μόνο τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά και άλλες δυνάμεις.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους πίστεψαν σε εμάς, στο πρόσωπό μου και στα στελέχη μας.

Συνεχίζουμε, με βάση τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουμε, να δίνουμε τη μάχη για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Σας αγαπώ όλους».

Τα τελικά αποτελέσματα:

Συνδυασμός Ποσοστό Ψήφοι
ΤΣΕΠΕΛΗΣ Ε. – ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ (ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ)
51,65% 9.304
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ Χ. – ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ (ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)
48,35% 8.709

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…