Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μειοψηφεί σε έδρες ο νέος δήμαρχος Μύκης

Μειοψηφεί σε έδρες ο νέος δήμαρχος Μύκης

0

Έχει 7 έναντι 9 της αντιπολίτευσης 

 

Ποιο είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο Μύκης  – Οι πρώτοι σε ψήφους

 

Ο δήμος Μύκης είναι ο μοναδικός δήμος στο νομό μας που η παράταξη του δημάρχου δεν έχει την πλειοψηφία στις έδρες! Είναι μια …παραξενιά του εκλογικού νόμου και οφείλεται στο γεγονός ότι  στον α’ γύρο η παράταξη του Τζεμήλ Καπζά πήρε μεγαλύτερο ποσοστό και 2 έδρες περισσότερες από την παράταξη του Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν που εκλέχθηκε στον β΄γύρο. Να σημειώσουμε επίσης πως η παράταξη του Ριτβάν έχει τον ίδιο αριθμό εδρών με αυτόν του Κιούρτ Αχμέτ που ήρθε τρίτος. Το ζητούμενο σ’ αυτή την περίπτωση είναι μέσα από ποιες συνεργασίες θα μπορέσει να διοικηθεί ο δήμος Μύκης.

Οι 7 έδρες του νέου δημάρχου Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν

Η εκλογική περιφέρεια Κοτύλης εκλέγει τον Χόμκο Ερκάν, η εκλογική περιφέεια Μύκης τους: Κουστσή Εργκιούλ, Καμπούρ Ματάτ, Αγγούσογλου Ερκγιούλ, Γιουρούκ Σαλή, Μπουγιουκλού Χουσεΐν και Σαχινλή Ριτβάν

Στην αντιπολίτευση η «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Τ. Καπζά με 9 έδρες

Η παράταξη Καπζά παίρνει τις μονοεδρικές Θερμών με τον Καβάς Κενάν και Σατρών με τον Μουσά Σεϊντάν και στην Κοτύλη εκλέγει τον Μετζήτ Χασάν. Στην εκλογική περιφέρεια Μύκης,  την Εφέντη Εμπιέ, Κιούρτ Εμβέρ, Ραμαδάν Μπαχρή, Χασάν – Σαλή Ρετζέπ και Μπατζάκ Σελαμή.

Οι 7 έδρες της παράταξης «ΜΕΓΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» του Κιούρτ Αχμέτ

Η παράταξη Κιούρτ εκλέγει εκτός τον επικεφαλής, από την Κοτύλη τον Χαβούζ Αχμέτ και από την Μύκη τον Αδέμ Χασάν Χασάνκογλου Ενγκίν, Τσιτάκ Τζεχάτ, Χαητά Γιουσούφ και Ιμάμ Σουνάϊ.

Οι 4 έδρες της παράταξης «ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ» του Μέτσογλου Οντέρ

Η παράταξη Μέτσογλου εκλέγει εκτός τον ίδιο τους Χασάν Κεχαγιά Ενές από την εκλογική περιφέρεια Κοτύλης και τους Ζεϊμπέκ Ερόλ, Κιοσέ Μουράτ  από την εκλογική περιφέρεια Μύκης.

Οι πρώτοι σε ψήφους

Πρώτος σε ψήφους αναδειχθηκε ο Μουσά Σεϊντά από την εκλογική περιφέρεια Σατρών με 663 ψήφους και την παράταξη του Καπζά. Δεύτερος ο Κιούρτ Εμβέρ από την Μύκη με 609 ψήφους επίσης από την παράταξη Καπζά και τρίτος ο Χόμκο Ερκάν με 606 ψήφους από την Κοτύλη με την παράταξη του Ντελή Χουσεΐν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…