Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με επιτυχία και δέκα ειδικότητες ολοκληρώθηκε η χρονιά στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης

Με επιτυχία και δέκα ειδικότητες ολοκληρώθηκε η χρονιά στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης

0

Σε εκδήλωση παρουσιάστηκαν θεματικές εργασίες σπουδαστών το απόγευμα της Παρασκευής

 Ευχές, ευχαριστίες και συμβουλές από τη διευθύντρια κα Χ. Δημούδη

Tην Παρασκευή 8-6-2019 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης τμήματος των θεματικών εργασιών των καταρτιζόμενων του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, καθώς και βράβευσης των προκριθέντων σε διάφορους διαγωνισμούς, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ‘Βασιλείου Γεράσιμος’ του συγκροτήματος των σχολείων. Όπως κάθε χρόνο συγκεντρώθηκαν εκτός από τους καταρτιζόμενους πολλοί συγγενείς τους και φίλοι. Στον λόγο της η Διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΑΕΔ κ Δημούδη Χρυσούλα τόνισε, “Αγαπητές καταρτιζόμενες, αγαπητοί καταρτιζόμενοι. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Τελειώνει κι αυτή η σχολική χρονιά και αρκετοί από εσάς «βγαίνετε πλέον στην αγορά εργασίας». Τα εφόδια που έχετε πάρει από αυτό το σχολείο, είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν και αυτό έχει αποδειχθεί από προηγούμενες σειρές καταρτιζόμενων. Πολλοί από εσάς ήδη με την πρακτική σας άσκηση, εργαστήκατε σε μεγάλες εταιρείες, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε Κρήτη, Σκόπελο, Κω, Ρόδο, Κέρκυρα, Θάσο, Σαντορίνη, Χαλκιδική και αλλού και οι επιχειρηματίες, σας προτιμούν από άλλους. Η εμπειρία σας είναι αρκετή ώστε να σας καθιερώσει σαν πολύτιμους εργαζόμενους όπου κι αν η τύχη, σας ορίσει. Είμαι σίγουρη πως κι εσείς που η πρακτική σας άσκηση ξεκινάει από την 1η Ιουλίου, θα ακολουθήσετε το παράδειγμα των προηγούμενων και του χρόνου θα είσαστε και σωστοί τεχνικοί και έτοιμοι για την αγορά εργασίας . Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την άψογη συνεργασία σας. Η συμβουλή μου είναι να φροντίσετε σύντομα να αποκτήσετε την πιστοποίηση, που σας προσθέτει μόρια. Θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία κατ’ αρχάς στις εξετάσεις, υγεία, ευτυχία, καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη. Η πόρτα μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους σας”.

Η κα Δημούδη ευχαρίστησε ακόμη τους εκπαιδευτικούς για το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών τους κατά την εκπαίδευση και κατάρτιση, σχολιάζοντας, «η εικόνα του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης φαίνεται όχι μόνο από βραβεία που μέχρι στιγμής έχουν επιτύχει οι διαγωνιζόμενοι σπουδαστές μας, σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς αλλά και από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις των επιχειρήσεων στους καταρτιζόμενους μας σε σημείο μάλιστα που να μην έχω πλέον να στείλω άλλους». Τέλος, ευχαρίστησε το διοικητικό προσωπικό, το προσωπικό φύλαξης, το προσωπικό καθαριότητας, το κυλικείο καθώς για την παρουσία τους τους εκπαιδευτικούς από την ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Ξάνθης, ΕΠΑΣ Μαθητείας Καβάλας, ΙΕΚ ΟΑΕΔ Καβάλας, τους γονείς, συγγενείς και φίλους των καταρτιζόμενων και των καθηγητών, όπως και τους επαγγελματίες που έδωσαν το παρών.

Ακολούθησε η παρουσίαση μικρού δείγματος των θεματικών εργασιών των καταρτιζόμενων για 1. Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας, 2. Τεχνικός Τουριστικών Επιχειρήσεων και Μονάδων Φιλοξενίας, 3. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής και τέλος 4. Βοηθός βρεφονηπιοκόμων

Επτά τμήματα με βάση τη ζήτηση της αγοράς τη νέα χρονιά

Από το σχολείο φέτος αποφοιτούν καταρτιζόμενοι των τμημάτων:

1 Τεχνικός Τουριστικών Επιχειρήσεων και Μονάδων Φιλοξενίας

2 Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (shef)

3 Τεχνικός Μηχανοτρονικής.

4 Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής

Τα τμήματα που συνεχίζουν είναι:

1 Τεχνικός Τουριστικών Επιχειρήσεων και Μονάδων Φιλοξενίας

2 Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (shef)

3 Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

4 Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής 5 Στέλεχος Διοίκησης και οικονομίας

6 Τεχνικός Εγκαταστάσεων Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης ήταν το μοναδικό ΙΕΚ ΟΑΕΔ στην Ελλάδα που είχε την σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε 10 τμήματα.

Τα 7 τμήματα που ζήτησε η διευθύντρια για την επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς είναι:

1 Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων Στελεχών

2 Στέλεχος Διοίκησης και οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

3 Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (shef)

4 Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

5 Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

6 Τεχνικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και τέλος

7 Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποια Ξάνθη θέλουμε;

Ξανθιώτη και Ξανθιώτισσα, πόσο χαρούμενος είσαι αλήθεια που φέρεις αυτό τον τίτλο; Πόσο ικ…