Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Παυλίδου: «Ανάγκη να βγουν οι νέοι μπροστά, με σθένος και ήθος, με τόλμη και αποφασιστικότητα»

Μ. Παυλίδου: «Ανάγκη να βγουν οι νέοι μπροστά, με σθένος και ήθος, με τόλμη και αποφασιστικότητα»

0

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλά στο «Ε» για την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική και προτάσσει την ευκαιρία ανανέωσης στην πολιτική σκηνή

Η Μαρίνα Παυλίδου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Δικηγόρος και νεαρή μητέρα, με «βαριά» παρακαταθήκη από τον πατέρα της Γιώργο Παυλίδη, και μαζί το δυναμισμό και τις προσλαμβάνουσες της νέας γενιάς επέλεξε στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Ξάνθης. Στη συνέντευξή της στο «Ε» περιγράφει την κινητήριο δύναμη της ενασχόλησής της με την πολιτική και περιγράφει τον τρόπο που η ίδια σκοπεύει να υπηρετήσει το αξίωμα της βουλευτή, με υποστήριξη στον κάθε πολίτη και το κάθε πρόβλημα ξεχωριστά, με ήθος και νέες ιδέες και με στόχο βέβαια, η πρώτη γυναίκα βουλευτής του νομού να δώσει στην πόλη εφόδια ανάπτυξης και ευημερίας.

E”: Τι σας ώθησε στην ενασχόληση με την πολιτική;

Μ.Π.: Θα έλεγα ότι αυτή αποτελεί μία ερώτηση που γίνεται σε όλους τους υποψηφίους που ασχολούνται πρώτη φορά με τα κοινά. Όμως, για εμένα κοινά και πολιτική, δεν είναι μόνον να θέτεις τον εαυτό σου σε υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα. Το να μπορείς να είσαι δίπλα στον συνάνθρωπο σου με κάθε δυνατό τρόπο ανά πάσα στιγμή και να μετέχεις εθελοντικά σε δράσεις και δραστηριότητες για εμένα είναι επίσης ενασχόληση με τα κοινά. Άλλωστε, η λέξη πολιτική προέρχεται από την λέξη «πόλις», που εκτός των άλλων, προσδιορίζει τη δημοκρατία και φυσικά, όλους τους πολίτες. Άρα, η πολιτική ξεκινά από τον καθένα και καταλήγει σε όλους, καλλιεργείται και ενδυναμώνεται από όλους και ωφελείται ο καθένας. Ένας από αυτούς θέλω να είμαι κι εγώ. Δίπλα στον κάθε έναν και για όλους.

E”: Τι επιθυμείτε να σηματοδοτήσετε με την υποψηφιότητά σας;

Μ.Π.: Σίγουρα ότι οι γυναίκες και οι νέοι άνθρωποι έχουν καθοριστικό ρόλο και ότι μπορούν να αναδεικνύονται σε θέσεις ευθύνης. Δεν το θέτω ως υποχρέωση, γιατί δεν είναι. Η γυναίκα ήταν πάντα στυλοβάτης σε πολλά πράγματα, στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία. Έχει αποδείξει τα «πρέπει» και φυσικά τις δυνατότητες της. Η Ξάνθη δεν έχει εκλέξει ως τώρα γυναίκα βουλευτή και πιστεύω ότι οι πολίτες θα με τιμήσουν με την ψήφο τους, δίνοντας την ευκαιρία σε μια νέα δραστήρια γυναίκα να τους αποδείξει ότι μπορεί και από το αξίωμα του Βουλευτή. Υπάρχει μία ανάγκη ανανέωσης, μία ανάγκη να βγουν οι νέοι μπροστά και να διεκδικήσουν με σθένος και με ήθος, με τόλμη και αποφασιστικότητα, όσα μέχρι τώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Και θέλω αυτό να το κάνω με όλη μου τη δύναμη. Και θα το κάνω.

E”: Πώς προσεγγίζετε το αξίωμα της βουλευτή; Πώς θα το υπηρετήσετε;

Μ.Π.: Έχω πει πολλές φορές ότι το αξίωμα του βουλευτή είναι πολύ σημαντικό και «βαρύ», γιατί φέρει την ιδιότητα της αντιπροσώπευσης. Πρέπει, δηλαδή, οι πολίτες να διαλέξουν το πρόσωπο που θα είναι η φωνή τους, η δύναμη τους, το είναι τους κάτω στα κεντρικά όργανα διοίκησης. Πρέπει να διαλέξουν αυτόν που θα βγει μπροστά με αποφασιστικότητα για τους ίδιους και θα παλέψει για όσα οι άλλοι δεν θα το κάνουν. Που δεν θα λογαριάσει τίποτα μπροστά στο κοινό καλό. Ο βουλευτής οφείλει να είναι ένα πρόσωπο που την επομένη των εκλογών θα είναι παρών για τον τόπο του και για τους ανθρώπους του, όντας κοντά τους, με διαρκή επαφή, ώστε να μπορεί να μετουσιώνει τις ανάγκες τους σε πράξεις.

E”: Θέτετε ως πρόταγμα τους νέους και την ανανέωση τόσο με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο, όσο και με το στίγμα της προεκλογικής σας καμπάνιας. Ποια είναι η νέα αυτή προσέγγιση της διεκδίκησης που υιοθετείτε και πώς πιστεύετε ότι οι νέοι μπορούν να προσφέρουν πιο αποτελεσματικά στο καλό του τόπου;

Μ.Π.: Οι νέοι άνθρωποι έχουν μία τελείως διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων. Έχουμε ακόμη την αγνότητα των προθέσεων και τη δυναμική, ίσως και την παρόρμηση, το μεράκι για νέα πράγματα, το ρομαντισμό ότι όλα αλλάζουν, και θα μου επιτρέψετε να είμαι κι εγώ μία από αυτούς. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να αλλάξουν. Γιατί μπορούν. Και γιατί το θέλουμε. Οι νέοι μπροστά, δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε τις παλαιότερες γενιές. Σημαίνει ότι, μαζί η εμπειρία και η γνώση, να γίνουν ένα υγιές κράμα που θα αποφέρει όσο το δυνατόν τους μεγαλύτερους καρπούς. Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούν ξύλινη γλώσσα, να έρχονται αντιμέτωποι σε μια επανάληψη του ίδιου έργου, να τους χτυπάν την πλάτη. Έχουν ανάγκη την ανανέωση και την ελπίδα ότι αυτή θα έρθει από νέα πρόσωπα, φωτεινά και καθαρά.

E”: Σε ποια προβλήματα του νομού σκοπεύετε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα;

Μ.Π.: Είναι πολλά πράγματα από τα προβλήματα του νομού στα οποία θέλω να δώσω την προσοχή μου και φυσικά τη βαρύτητα μου ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια. Ένα από αυτά βεβαίως είναι η ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου του κάμπου της Ξάνθης το οποίο ήταν ένα όραμα του Γιώργου Παυλίδη του πατέρα μου για το οποίο θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να επανασχεδιαστεί να βγούνε καινούργιες μελέτες όπου χρειάζεται αυτό και φυσικά να βρεθούν οι κατάλληλες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση του. Πέραν αυτών με ενδιαφέρει πάρα πολύ κάτι το οποίο έχει εξαγγείλει βέβαια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο ξεκίνησε εν μέρει από τον πατέρα μου με την προώθηση του φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των νομών της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μία εξ αυτών και της πόλης της Ξάνθης να προωθηθεί η περαιτέρω και στο τελευταίο χωριό του νομού Ξάνθης. Ακόμη, είναι μέσα στα σχέδιά μου να μπορέσω να δώσω έμφαση και να βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας με ότι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διότι ζούμε σε έναν τόπο ο οποίος είναι κυριολεκτικά ευλογημένος. Διαθέτει απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, μία παράδοση και έναν κόσμο ο οποίος είναι έντονα δραστηριοποιούμενος εθελοντικά. Μέσα δε στους υπόλοιπους στόχους μου είναι η ισχυροποίηση και η διευκόλυνση της καθημερινότητας της γυναίκας αλλά παράλληλα και η ενίσχυση του επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία με την κάθε δυνατή μείωση φορολογίας και την μείωση της γραφειοκρατίας. Θα προσπαθήσω ακόμη να ανταποκριθώ στο κομμάτι της υγείας και της πρόνοιας σε ότι αφορά το νομό Ξάνθης πιέζοντας για την καλύτερη στελέχωση του νοσοκομείου μας και των κέντρων υγείας ώστε να μπορεί να παρέχεται ποιοτικότερη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στους πολίτες, μιας και αυτή τη στιγμή το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται σε αυτούς τους τομείς καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί.

E”: Αν εκλεγείτε θα είστε η πρώτη γυναίκα βουλευτής του νομού. Πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε αυτή την τιμητική πρωτιά; Έχετε κάποιες συγκεκριμένες προτεραιότητες σε αυτή την κατεύθυνση;

Μ.Π.: Αυτή η πρωτιά θα είναι σίγουρα για μένα αν όλα πάνε καλά μία ιδιαίτερη τιμητική πρωτιά. Σίγουρα με την καθιέρωση της ποσόστωσης του 40% στα ψηφοδέλτια δεν συνεπάγεται αυτόματα και την συμμετοχή των γυναικών σε αυτό το ποσοστό σε θέσεις ευθύνης. Το αν θα είμαι η πρώτη γυναίκα βουλευτής του νομού ή όχι δεν σημαίνει ότι οι ευθύνες μου θα είναι διαφορετικές απέναντι στους συνανθρώπους μου. Ωστόσο μέσα από την βουλευτική μου ιδιότητα θα προσπαθήσω χωρίς να αφήνω όλα τα υπόλοιπα ζητήματα να προωθήσω με κάθε δυνατό τρόπο και να ενισχύσω την ελληνική οικογένεια και την γυναίκα, έχοντας ίσως την ευαίσθητη αυτήν μάτια της γυναικείας φύσεως μου.

E”: Είστε νέα γυναίκα, εργαζόμενη και μητέρα. Πόσο εύκολο είναι να αντεπεξέλθετε στους σύνθετους ρόλους και τι σας έχει προσφέρει η μέχρι σήμερα εμπειρία σας;

Μ.Π.: Θα χαρακτήριζα το να μπορώ να αντεπεξέλθω στον σύγχρονο αυτόν και σύνθετο ρόλο της γυναίκας που καλείται να διεκπεραιώσει στη σημερινή εποχή όχι απλά δύσκολο αλλά πολλές φορές ακατόρθωτο. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει σε αυτές τις σύγχρονες ηρωίδες τις μάνες να δώσουμε κίνητρα και να δώσουμε κάθε δυνατότητα να μπορούν να αντεπεξέρχονται στους ρόλους αυτούς με τη μεγαλύτερη ευκολία. Να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού ενώ είναι δέσμευση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ότι ακόμα και τα παιδιά δεν θα μπορούν να μπούνε σε παιδικούς σταθμούς θα επιδοτούνται με 180 ευρώ το μήνα ώστε να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Υπάρχει δε η δέσμευση ότι θα δίνονται 1.000 ευρώ για κάθε γέννηση ενός παιδιού. Για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προστατευτεί και ο θηλασμός διότι από την εμπειρία μου ως μάνα έζησα το θαύμα του μητρικού θηλασμού και είδα πόσο σημαντικός είναι για την ανάπτυξη των βρεφών. Μην παραβλέπουμε όμως και τη μεγάλη σημασία που έχει ο πατέρας μέσα στην ελληνική οικογένεια και ο εργαζόμενος άνδρας που στη σύγχρονη εποχή έχει βρεθεί πολλές φορές στην δύσκολη θέση να είναι άνεργος και να μην μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά του. Είναι ίσως μία δύσκολη ισορροπία που πρέπει να κρατούμε μέσα στην ελληνική οικογένεια ώστε να μπορέσουμε να διαπλάσουμε τα παιδιά μας με το σωστότερο τρόπο. Θα πρέπει λοιπόν να βάλουμε τα δυνατά μας ως κοινωνία και να βοηθήσουμε τη νέα σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα να απαλλαγεί από τις τύψεις της και από την διαρκή προσπάθεια της να μπορεί να είναι παρούσα σε όλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…