Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κοινωνική ευαισθησία επέδειξε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Κοινωνική ευαισθησία επέδειξε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

0

Η νομική υπηρεσία πήρε εντολή να επανεξετάσει την περίπτωση πρώην υπαλλήλου που ο δήμος του ζητά να επιστέψει 50.000 ευρώ

 

Γραφειοκρατικά «εμπόδια» από την Αποκεντρωμένη Ξάνθης στο «Βοήθεια στο Σπίτι» –

Της έκοψαν 14 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και ζητά διαγραφή των προστίμων! – «ΟΧΙ» της είπε το δημοτικό συμβούλιο

 

 

 

Δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι. Μια εξ αναβολής από τον Μάιο που δεν έγινε λόγω μη απαρτίας με 8 θέματα και μία τακτική με 13 θέματα.  Στο πρώτο πέρασαν ομόφωνα εκτός από τον 5ο που αφορούσε τον αναμόρφωση του προϋπολογισμού όπου η Κοινωνία Δημοτών ψήφισε Λευκό και στο 6ο επίσης που αφορούσε την χορήγηση άδειας στην ίδρυση νέου πολυκαταστήματος από την εταιρία “MODULEOUTLET” στο 2ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Πετεινού.

Γραφειοκρατικά «εμπόδια» από την Αποκεντρωμένη Ξάνθης στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Για ένα «τυπικό θέμα» όπως τον χαρακτήρισε η Διευθυντήρια του δήμου η κα Τζανόγλου καθυστερεί 6 μήνες να γίνει ΦΕΚ μια απόφαση μερικής τροποποίησης του ΟΕΥ του δήμου Ξάνθης ώστε να εναρμονιστεί με τον νόμο 4583/18 που προβλέπει ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α’ βαθμού και στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό. Εξηγώντας σημείωσε πως η Αποκεντρωμένη της Ξάνθης ζητά ενσωμάτωση των δύο αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που έχουν ληφθεί τον Ιανουάριο και το Μάρτιο του 2019 με μία συμπληρωματική σύμφωνα με εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και γι αυτό το λόγο καθυστερεί το ΦΕΚ.

Ο δήμος κατήγγειλε τους υποψηφίους να αποσύρουν τις αφίσες απειλώντας με αυτόφωρο

Μετά από διευκρινιστική ερώτηση του κ. Φανουράκη που αφορούσε την διαφήμιση κομμάτων και υποψηφίων η κα Τζανόγλου απάντησε πως δεν έχει μέχρι εκείνη τη στιγμή κάποια εγκύκλιο από το ΥΠΕΣ για την διαφήμιση των κομμάτων και ως τούτου η διαφήμιση των υποψηφίων είναι παράνομη. Μάλιστα σημείωσε ότι έχουν γίνει καταγγελίες από τον δήμο ότι αν δεν συμμορφωθούν αποσύροντας τις αφίσες τους θα κινηθεί η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία.

Της έκοψαν 14 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και ζητά διαγραφή των προστίμων! – «ΟΧΙ» της είπε το δημοτικό συμβούλιο

Όπως έγινε γνωστό κατά την συζήτηση του 12ου θέματος συμπολίτισσα …διαχρονικά συνεχίζει να παρκάρει  παράνομα σε θέσεις για λεωφορεία και φορτοεκφόρτωση. Η δημοτική αστυνομία από το 2009 της έχει κόψει 14 κλήσεις με ελλιπή στοιχεία και συγκεκριμένα μόνο με οδό και όχι αριθμό. Όπως ειπώθηκε από τον νομικό αν προσφύγει στο δικαστήριο εναντίον του δήμου μπορεί να κερδίσει τη δίκη γιατί υπάρχει αοριστία στην παράβαση. Ο κ. Ανταμπούφης χαρακτήρισε προκλητική τη συμπεριφορά της συνδημότισσας που  παρκάρει όπου θέλει και ζητά διαγραφή των προστίμων και ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της. Ο κ. Καμαρίδης εξέφρασε ερωτηματικά για τον υπάλληλο που έκοβε τις κλήσεις με ελλιπή στοιχεία . Ο κ. Φανουράκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του λέγοντας ότι «είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε τους πολίτες» ενώ ο δήμαρχος συμπλήρωσε: «ακριβώς να διευκολύνουμε τους πολίτες κι όχι τον πολίτη». Τελικά κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η μη διαγραφή των χρεών της συνδημότισσας.

Κοινωνική ευαισθησία στο θέμα του πρώην υπαλλήλου του δήμου Ξάνθης

Αντίθετα, θετική ήταν η προσέγγιση του σώματος στο 13ο θέμα που αφορούσε επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος σε υπάλληλο της δημοτικής επιχείρησης Σταυρούπολης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο δικηγόρος του κ. Κουρτίδης ο εν λόγω υπάλληλος προσλήφθηκε με απολυτήριο δημοτικού σε προσωποπαγή θέση αορίστου χρόνου. Στη συνέχεα που η Σταυρούπολη ενσωματώθηκε με την Ξάνθη του ζητήθηκε απολυτήριο Λυκείου και κατέθεσε πλαστό για να διατηρήσει τη θέση του ωστόσο δεν έγινε χρήση ούτε αυξήθηκε ο μισθός του και κατά συνέπεια δεν εξαπατήθηκε ούτε ζημιώθηκε ο δήμος Ξάνθης.  Όπως είπε ο κ. Κουρτίδης το μόνο αδίκημα που διέπραξε είναι η απόπειρα χρήσης πλαστού τίτλου σπουδών . Δεν υπάρχει το αδίκημα της απάτης και ο δήμος ζητά αχρεωστήτως πάνω από 50.000 ευρώ από ένα υπάλληλο που έχασε τη δουλειά του και στο μεταξύ τυφλώθηκε ενώ έχει και τετραπληγικό παιδί. Ο δήμαρχος έδειξε τη διάθεση να αντιμετωπιστεί με κοινωνική ευαισθησία η περίπτωση του πρώην υπαλλήλου του δήμου και να βρεθεί μια λύση και ζήτησε από την νομική υπηρεσία να επανεξετάσει τα στοιχεία όπως τα κατέθεσε ο κ. Κουρτίδη και να γνωμοδοτήσει. Ο νομικός του δήμου ανέφερε πως τα στοιχεία έχουν νομική βάση και ζήτησε να δοθεί εντολή από το Δ.Σ. να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και να γνωμοδοτήσουν. Σ’ αυτό συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…