Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ. Κατσιμίγας: «Δε θα κάνουμε υποδείξεις για τη δεύτερη Κυριακή»

Κ. Κατσιμίγας: «Δε θα κάνουμε υποδείξεις για τη δεύτερη Κυριακή»

0

Τι προτείνουν για το δεύτερο γύρο οι Τσολακίδης, Λύρατζης και Καραγιώργης

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας δηλώνει ότι η παράταξη θα επιδοκιμάζει όσες ενέργειες και πολιτικές αποβλέπουν στο καλό της Περιφέρειας

Χωρίς υποδείξεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι η δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος επισημαίνει ότι η παράταξή του σέβεται την επιλογή των πολιτών και δεσμεύεται ότι θα επιδοκιμάζει όσες ενέργειες και πολιτικές αποβλέπουν στο καλό της Περιφέρειας και θα αποδοκιμάζει όσες πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Η δήλωση Κατσιμίγα

«Ευχαριστούμε θερμά όσους πίστεψαν στο πρόγραμμα και τον σχεδιασμό μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα την πόλωση και προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Δυστυχώς η πλειοψηφία των συμπολιτών μας επέλεξε να αναμετρηθούν, την προσεχή Κυριακή για τη θέση του Περιφερειάρχη, οι δύο υποψήφιοι που προέρχονται από τον συντηρητικό χώρο. Στην αναμέτρηση αυτών των δύο, σεβόμενοι τις Αρχές και τις Αξίες μας και εμπιστευόμενοι τον κόσμο που μας στήριξε, δεν θα μπορούσαμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε υποδείξεις. Άλλωστε, η παράταξή μας έχοντας ως κύριο άξονα τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας, έχει λάβει σαφέστατη εντολή: να συμμετέχει ενεργά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιδοκιμάζοντας καταρχήν όσες ενέργειες και πολιτικές αποβλέπουν στο καλό της Περιφέρειας και αποδοκιμάζοντας κατά δεύτερον όσες πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα».


Η «συνΕργασία» παροτρύνει για λευκό ψήφο στο δεύτερο γύρο

 Δήλωση Βασίλη Τσολακίδη για το εκλογικό αποτέλεσμα και αιχμές για αθέμιτα μέσα με σκοπό να αλλοτριώσουν συνειδήσεις στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής

 Οι δημότες των Αβδήρων να ψηφίσουν όποιον θεωρούν καταλληλότερο δηλώνει ο Βασίλης Τσολακίδης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «συνΕργασία» για το δήμο Αβδήρων, ενώ ενημερώνει ότι για τα μέλη της παράταξής του το λευκό είναι η πιο έντιμη επιλογή. Αναλυτικά, στη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρει: «Συνδημότες και συνδημότισσες , Φίλες και φίλοι, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω όλους όσους μας ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα. Την οικογένεια μου, τους υποψηφίους του συνδυασμού μας,  τους φίλους, τους εθελοντές μας,  τις οικογένειες των υποψηφίων μας.  Παράλληλα, σεβόμαστε και όσους δεν μας στήριξαν. Διαβεβαιώνουμε την κοινωνία ότι κάναμε τον πιο έντιμο αγώνα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αθέμιτα μέσα για να αλλοτριώσουμε συνειδήσεις.

Δυστυχώς, όμως κάποιοι άλλοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κατάφεραν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα χωρίς να τους ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου μας.

Εμείς συνεχίζουμε την ίδια αταλάντευτη τακτική, για το λόγο αυτό προτείνουμε στους ψηφοφόρους μας να ψηφίσουν λευκό στην δεύτερη Κυριακή, επειδή για μας είναι η πλέον πολιτικά έντιμη στάση.

Ας επιλέξουν οι συνδημότες όποιον κρίνουν αυτοί κατάλληλο ως  Δήμαρχο και εμείς βάσει του νέου εκλογικού νόμου θα συζητήσουμε προτάσεις και  λύσεις που αποβλέπουν στην αναβάθμιση του Δήμου μας.


Ανακοίνωση της «Αδέσμευτης Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης» για το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΑΜΘ

 Ο επικεφαλής καλεί σε ψήφο κατά συνείδηση – «Θα πορευτούμε με ειλικρινή διάθεση για συνεργασία, χωρίς όρους και χωρίς κομματικές παρωπίδες»

Σε δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα προχώρησε ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης» Ανδρέας Καραγιώργης για το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΑΜΘ, σημειώνοντας ότι πρόθεση του συνδυασμού είναι να πορευτεί «με ειλικρινή διάθεση για συνεργασία, χωρίς όρους και χωρίς κομματικές παρωπίδες» και καλώντας σε ψήφο κατά συνείδηση τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Η δήλωση, αναλυτικά, αναφέρει: «όταν πριν δύο περίπου μήνες, ξεκινήσαμε από το “μηδέν” την προσπάθειά μας για την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οραματιστήκαμε μια Περιφέρεια καινοτόμα, που πιστεύει στις απεριόριστες δυνατότητές της. Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε, για μια Περιφέρεια καλύτερη, μια Περιφέρεια διαφορετική, μια Περιφέρεια δημιουργική. Είχαμε δηλώσει δημόσια, πως αυτή μας η προσπάθεια γινόταν «ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας καταβολές και χωρίς προσωπικές δεσμεύσεις». Έτσι πορευτήκαμε τους δύο επόμενους μήνες. Έτσι θα πορευτούμε και στα τέσσερα επόμενα χρόνια από τη θέση που εσείς, οι πολίτες της Περιφέρειας μας δώσατε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, και σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Με ειλικρινή διάθεση για συνεργασία, χωρίς όρους και χωρίς κομματικές παρωπίδες. Σ’ εσάς, τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ανήκει η ευθύνη της επιλογής του προσώπου που θα την διοικήσει. Σ’ εμάς, τους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους, ανήκει η υποχρέωση να μη σας απογοητεύσουμε».


Όχι άκυρο-λευκό λέει η «Νέα Ξάνθη» για τη δεύτερη Κυριακή

 Αινιγματική δήλωση Π. Λύρατζη: «Δεν κρατήσαμε «μυστικές γέφυρες» με άλλους συνδυασμούς κάτι που μας κόστισε και εκλογικά»

Σε δήλωση για τη στάση του συνδυασμού «ΝέαΞάνθη» στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Ξάνθης προχώρησε ο επικεφαλής Πασχάλης Λύρατζης, που τάσσεται υπέρ της συμμετοχής και κατά του άκυρου-λευκού με παρότρυνση προς τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν όποιον θεωρούν καταλληλότερο. Ο ίδιος προέβη και σε δήλωση, όπου αναφέρει: «δεν κρατήσαμε «μυστικές γέφυρες» με άλλους συνδυασμούς κάτι που μας κόστισε και εκλογικά», η οποία προκαλεί πολλά και ποικίλα ερωτηματικά. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «ο νέος Δημοτικός συνδυασμός ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ συμμετείχε για πρώτη φορά στις Αυτοδιοίκητές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019. Βασικές αρχές η εντιμότητα, η ειλικρίνεια και η σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την Νέα Ξάνθη, μία Ξάνθη μακριά από συμφέροντα και κομματικές αγκυλώσεις. Πιστοί στις αρχές μας σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χωρίς ύβρεις και χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις, παρόλο που αρκετές φορές προκληθήκαμε, δεν είπαμε ψέματα και δεν κρατήσαμε «μυστικές γέφυρες» με άλλους συνδυασμούς κάτι που μας κόστισε και εκλογικά.

Ήρθε όμως η ώρα την Κυριακή στις 2 Ιουνίου να εκλέξουμε τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης που για τα επόμενα 4 χρόνια θα κρατήσει στα χέρια του την τύχη και το μέλλον του τόπου μας.

Μετά από διαλογική συζήτηση και κοινή απόφαση όλων των υποψηφίων καλούμε τους δημότες του Δήμου μας να ψηφίσουν αυτόν που θεωρούν ικανότερο, εντιμότερο και πιο ειλικρινή.

Η ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ δεν πιστεύει στην αποχή, προτρέπει την συμμετοχή στις κάλπες, δεν πιστεύει στο άκυρο ή στο λευκό, ώστε να μην ακυρωθεί η ετυμηγορία των δημοτών που ψήφισαν στις 26 Μαΐου και εξέλεξαν τους 41 δημοτικούς συμβούλους.

Συνεχίζουμε ενωμένοι, έτοιμοι να δουλέψουμε για την ΝΕΑ Ξάνθη που όλοι θέλουμε και όλοι ονειρευόμαστε.

ΝΑΙ στην Συμμετοχή ΟΧΙ στο ΑΚΥΡΟ».


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…