Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η οριστική δομή του κυπέλλου Ελλάδος 2019/2020

Η οριστική δομή του κυπέλλου Ελλάδος 2019/2020

0

Τι δείχνει η επίσημη προκήρυξη της διοργάνωσης

Οι βασικές αλλαγές στη μορφή διεξαγωγής του κυπέλλου ήταν -αποφασισμένες και ως εκ τούτου γνωστές. Την Τρίτη 25 Ιουνίου, η ΕΠΟ δημοσιοποίησε την προκήρυξη της διοργάνωσης, και έτσι οριστικοποιήθηκαν και με τη… βούλα.

Με πιο «χτυπητές» την κατάργηση των ομίλων, τον ορισμό ουδέτερης έδρας για τον τελικό και τη θέσπιση δικαιώματος της ομοσπονδίας να τον πραγματοποιήσει στο εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη, προβλέπεται ότι στην πρώτη φάση θα πάρουν μέρος υποχρεωτικά οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Πρόκειται (τελικά) για 47 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε 6 ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια. Θα γίνουν 23 μονοί αγώνες για να «σφραγιστούν» ισάριθμα «εισιτήρια» και μια ομάδα θα προκριθεί χωρίς αγώνα.

Στη δεύτερη φάση οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γεωγραφικές ζώνες και θα γίνουν 12 μονοί αγώνες. Στην τρίτη φάση μπαίνουν στη διοργάνωση και οι 14 ομάδες της Football League και στην τέταρτη φάση μπαίνουν οι 12 ομάδες της Super League 2.

Στην πέμπτη φάση της διοργάνωσης θα αρχίσουν τη συμμετοχή τους οι οκτώ ομάδες της Super League που τερμάτισαν από την 6η έως την 13η θέση του πρωταθλήματος (Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη και ΟΦΗ).

Στην έκτη φάση μπαίνουν στη διοργάνωση αυτές που κατέλαβαν τις 5 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στη Super League (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης).

Διπλοί παραμένουν οι αγώνες και στα προημιτελικά (έβδομη φάση) και στα ημιτελικά, με γηπεδούχο την ομάδα που προκύπτει πρώτη στην κλήρωση. Ο τελικός θα οριστεί, μετά την οριστικοποίηση των φιναλίστ, σε ουδέτερη έδρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…