Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Ξάνθη κρατάει Κοβάσεβιτς και διώχνει Μπρίτο και Σαρπόνγκ

Η Ξάνθη κρατάει Κοβάσεβιτς και διώχνει Μπρίτο και Σαρπόνγκ

0

Ποιους παίκτες βολιδοσκοπεί η τοπική ομάδα

Με δύο ανακοινώσεις της η ΠΑΕ Ξάνθη μας ενημερώνει για τις εξελίξεις στον μεταγραφικό τομέα με τις διατηρήσεις και τις αποχωρήσεις παικτών της.

Έτσι, μαθαίνουμε ότι  προέβη σε επέκταση της συνεργασίας της ομάδας με τον ποδοσφαιριστή Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς ενώ παράλληλα ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Αρμίντο Μπρίτο (44 συμμετοχές και 6 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και Τζέφρι Σαρπόνγκ (22 συμμετοχές) και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ξάνθη σχεδιάζει να κάνει τουλάχιστον 10 μεταγραφές στην περίοδο του καλοκαιριού.

Στο στόχαστρο της ομάδας είναι ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Κύπρου Ράφαελ Ρόμο. Πρόκειται για έναν διεθνή τερματοφύλακα από τη Βενεζουέλα και σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ από την Κύπρο αρέσει στην Ξάνθη. Ο 29χρονος τερματοφύλακας μάλιστα, βρίσκεται στην αποστολή της πατρίδας του για το Copa America που ξεκινά σε λίγες ημέρες και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από την ΕΡΤ.

Ο Ρόμο ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γιανέρος και το 2009 μετακόμισε στην Ευρώπη και την Ουντινέζε. Δεν κατάφερε όμως να βρει θέση στην ιταλική ομάδα και έπαιξε δανεικός στις Εστουντιάντες Μερίδα, Μινέρος και Γουότοφορντ. Το 2016 πήγε στην Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού και το 2017 πήγε στον ΑΠΟΕΛ, από όπου στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Μπίρσοτ Βίλραϊκ. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ ιστοσελίδας της Κύπρου, ο Βενεζουελάνος είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ, αποτελώντας την πρώτη επιλογή.

Το όνομά του άρχισε να απασχολεί το ρεπορτάζ άλλων ομάδων, όπως είναι για παράδειγμα της Ξάνθης. Διατηρεί συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ έως τον Μάιο του 2020, με τις απολαβές του να κυμαίνονται περίπου στις 160.000 ευρώ ετησίως. Οπως προαναφέρθηκε, ο Ρόμο θα υπερασπιστεί την εστία της Βενεζουέλας στο προσεχές Κόπα Αμέρικα.

Ένας άλλος παίκτης για τον οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον η Ξάνθη είναι ο Μάρκο Μιχόγιεβιτς. Ο Μιχόγιεβιτς ανήκει μεν στον ΠΑΟΚ και θα ξεκινήσει προετοιμασία με τον δικέφαλο αλλά όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα βρει θέση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και την επόμενη σεζόν και μάλλον θα δοθεί εκ νέου δανεικός από τον Δικέφαλο του Βορρά. Το πιθανότερο είναι ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις φέτος με τη φανέλα του ΟΦΗ να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και δη στην Ξάνθη που έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει ως δανεικό από τον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ίσως ο Μιχόγιεβιτς να μην είναι ο μόνος παίκτης που θα κάνει το δρομολόγιο Τούμπα- Πηγάδια το φετινό καλοκαίρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…