Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξασφαλίστηκαν 40,5 εκ. ευρώ για το τμήμα του κάθετου άξονα

Εξασφαλίστηκαν 40,5 εκ. ευρώ για το τμήμα του κάθετου άξονα

0

Ο υφ. Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

 

Το έργο αφορά το Τμήμα Μελίβοια-Δημάριο μήκους 10, 64 χιλιομέτρων – Το α’ τμήμα «Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα» μήκους 8,5 χιλιομέτρων είναι υπό κατασκευή από το 2018

 

 

Τον δρόμο της υλοποίησης και του β’ τμήματος έχει πάρει ο κάθετος άξονας Ξάνθης αφού εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 40,5 εκ ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Την σχετική απόφαση ένταξης του έργου υπέγραψε ο υφ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Εξασφαλίστηκαν 40,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το β’ τμήμα του κάθετου άξονα της Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ξανθιώτη υφυπουργού ο τίτλος του έργου είναι «Κάθετος Άξονας 70 Εγνατίας Οδού Ξάνθης-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα: Τμήμα Μελίβοια-Δημάριο» και φορέα υλοποίησης Εγνατία ΑΕ. Να σημειώσουμε ότι το α’ τμήμα που συνδέει το Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα και αφορά 8,5 χιλιόμετρα είναι υπό κατασκευή από τον Αύγουστο του 2018. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή του τμήματος «Μελίβοια-Δημάριο», μήκους 10,64 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα στα υποτμήματα:

1) «Παράκαμψη Μελιβοίων», μήκους 2,24 χλμ που παρακάμπτει τον οικισμό από τα δυτικά και συνδέεται με δύο ισόπεδους κόμβους.

2) «Μελίβοια-Δημάριο», μήκους 8,24 χλμ που αφορά στη βελτίωση και διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού.  Περιλαμβάνει επίσης τους ισόπεδους κόμβους Κοτύλης και Δημαρίου, 5 γέφυρες συνολικού μήκους 396 μέτρων και μία Άνω Διάβαση για την αποκατάσταση της οδού προς το Δημάριο. Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται οι αναγκαίες δαπάνες για απαλλοτριώσεις και μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας καθώς και εργασίες αρχαιολογίας.

 

Γιαννακίδης: «Εξασφαλίζουμε σήμερα τους πόρους για τη συνέχιση ενός ακόμη μεγάλου, σημαντικού και απαραίτητου έργου»

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, σε δήλωσή του αναφέρει: “Εξασφαλίζουμε σήμερα τους πόρους για τη συνέχιση ενός ακόμη μεγάλου, σημαντικού και απαραίτητου έργου, μέσα από τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία Οδό Α.Ε. ως φορέα υλοποίησης. Η κυβέρνηση που έχει ολοκληρώσει όλες τις μεγάλες υποδομές της χώρας, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ένα ακόμη σημαντικό έργο του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου, η κατασκευή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει από το 2018. Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που έχει κρίσιμη σημασία τόσο για τη σύνδεση της περιοχής της Ξάνθης και της Περιφέρειας ΑΜΘ με την ευρύτερη Βαλκανική, ως τμήμα ενός πανευρωπαϊκού διαδρόμου για τις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές,  όσο και για τους κατοίκους της Ξάνθης και της ορεινής περιοχής προκειμένου να χρησιμοποιούν ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο”.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε «υποσιτισμό» η κτηνοτροφία στην Ξάνθη

«Φυτοζωούν» τα ζώα στο 90% των κτηνοτροφικών μονάδων – Μειώνουν τις μερίδες τροφής οι κτην…