Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανατροπή και ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ανατροπή και ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

0

Αποχώρηση Κοντού: «Δεν μπορώ να είμαι παρών για προσωπικούς λόγους….», η δήλωση του

Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης στη θέση του – 72% η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Τόπο στην γενιά των 30ρηδων

Τι δήλωσαν οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι της Ξάνθης

Έκπληξη μεγατόνων έκανε η ΝΔ στην Ξάνθη με την απόφασή της να μην συμπεριλάβει τον Α. Κοντό στο ψηφοδέλτιό της το οποίο και ανακοινώθηκε επισήμως χθες το μεσημέρι. Προηγήθηκε η ανάρτηση  της επιστολής του κ. Κοντού με ημερομηνία Πέμπτη 13 Ιουνίου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπου προαναγγέλλει την αποχώρησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Την επιστολή αυτή δημοσιοποίησε στην προσωπική του σελίδα την Παρασκευή 14 Ιουνίου προξενώντας «σεισμό» στην κοινωνία της Ξάνθης και όχι μόνο…

Α. Κοντός: «Δεν μπορώ να είμαι παρών για προσωπικούς λόγους….»

Η επιστολή Κοντού προς τον Κ. Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρότασή σας να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Με λύπη μου όμως σας γνωρίζω ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να είμαι παρών σε αυτή την εκλογική μάχη. Με όλες μου τις δυνάμεις θα είμαι δίπλα σας και είμαι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση και εσείς ο πρωθυπουργός της χώρας».

Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης στη θέση του Κοντού – Σχεδόν ολική η ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ξάνθης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την ΝΔ το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης απαρτίζεται από τους: Σπύρο Τσιλιγγίρη, γιατρό, Δημήτρη Σαλτούρο, δικηγόρο,  Μαρίνα Παυλίδου, δικηγόρο, Χατζημεμίς Τουρκές, φυσικοθεραπευτή και Σιαμπάν Ογλού Αλέβ, δικηγόρο. Μ΄αυτή τη σύνθεση η ανανέωση αγγίζει υψηλά ποσοστά και υλοποιείται η δέσμευση του προέδρου της ΝΔ ως προς αυτό. Να σημειώσουμε ότι μόνο ο Δ. Σαλτουρος έχει την εμπειρία του βουλευτή. Ο κ. Τσιλιγγίρης ήταν εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος ενώ ο κ. Τουρκές ήταν δύο φορές υποψήφιος για βουλευτής το 2004 και το 2012 και θήτευσε επίσης και Νομαρχιακός σύμβουλος εκλεγμένος με τον Γιώργο Παυλίδη. Η κα Μαρίνα Παυλίδου κάνει το ντεμπούτο της στην πολιτική ενώ η κα Σιαμπάν Ογλού ήταν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με τον «νέα Περιφερειακή Αναγέννηση».  Αγγίζει το ποσοστά του 90% και πλέον η ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης.

72% η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Τόπο στην γενιά των 30ρηδων

Σύμφωνα με τα στοιχεία σε πανελλαδική κλίμακα το ποσοστό ανανέωσης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανέρχεται σε 72%. Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα και 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών.

Τι δήλωσαν οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι

 Δ. Σαλτούρος: H εμπιστοσύνη σας είναι το σπουδαιότερο πολιτικό κεφάλαιο”

????

Φίλες και φίλοι,

Μετά από μια περίοδο ζημιογόνων πειραματισμών, επικίνδυνου λαϊκισμού και τυχοδιωκτικής άσκησης της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έβλαψε τη χώρα και τους πολίτες, καθυστέρησε την ανάπτυξη και κινδύνεψε να ακυρώσει τις θυσίες όλων μας, τις θυσίες ολόκληρου του Ελληνικού Λαού ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός, έχουμε σήμερα την ευκαιρία να χαράξουμε μια νέα πορεία, να εφαρμόσουμε μία νέα πολιτική. Μια πολιτική ενωτική, σύγχρονη, πραγματικά δίκαιη, αναπτυξιακά αποτελεσματική.

Σε αυτήν τη νέα αρχή έχουμε την ελπίδα αλλά και την υποχρέωση να βγάλουμε μπροστά όλες εκείνες τις παραγωγικές αλλά και πολιτικές  δυνάμεις που μαζί θα ωθήσουν τον τόπο μας μπροστά. Με γνώση, με επιμονή, με συνέπεια, με ήθος, ανυποχώρητα και αταλάντευτα θα συνταχθούν σε μια κοινή προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. Ο καθένας από το πόστο του και ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, ευελπιστώ να διαδραματίσω και εγώ τον δικό μου ρόλο από τη θέση του δικού σας αντιπροσώπου στην Ελληνική Βουλή. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ξέρετε ότι κορωνίδα της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής ήταν η προστασία των ευάλωτων. Ξέρετε ότι οι θέσεις μου ήταν και παραμένουν σταθερές και αταλάντευτες. Τις υπερασπίζομαι με συνέπεια, χωρίς εκπτώσεις και πολιτικούς καιροσκοπισμούς. Κόντρα σε οποιαδήποτε εξουσία πλην αυτής που μου δίνετε εσείς οι ίδιοι. Γιατί πάντοτε ήμουν και θα είμαι ένας από εσάς. Γιατί η εμπιστοσύνη σας είναι το σπουδαιότερο πολιτικό κεφάλαιο.

Αυτήν την προσωπική και πολιτική συνέπεια αναγνώρισε και εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι αυτό και μου έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσω την ψήφο του Ξανθιώτικου Λαού μέσα από το ψηφοδέλτιο της μεγάλης και ιστορικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί το κάλεσμα αυτό, είναι το κάλεσμα των καιρών. Συνεπής συμπόρευση, με σχέδιο, στη βάση αρχών και των αξιών του Λαού μας.

Σε μια τέτοια συμπόρευση σας καλώ σήμερα. Την οφείλουμε στον εαυτό μας. Την οφείλουμε στον τόπο μας. Την οφείλουμε στους νέους μας. Την οφείλουμε στις επόμενες γενιές».

  1. M. Παυλίδου: «Οι νέοι πρέπει να βγούμε στην «πρώτη γραμμή» και να παλέψουμε για να ορθοποδήσουμε»

 «Με αίσθημα ευθύνης και χαράς, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, μετά την εμπιστοσύνη και την τιμητική πρόταση που μου έγινε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υποψήφια βουλευτής για την εκλογική περιφέρεια Ξάνθης με την μεγάλη παράταξη της «Νέας Δημοκρατίας».

Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που περνάει η Χώρα μας και ο τόπος μας, η Ξάνθη, οι νέοι πρέπει να βγούμε στην «πρώτη γραμμή» και να παλέψουμε για να ορθοποδήσουμε. Μέσα σε αυτό το κλίμα, αποφάσισα, όντας ελεύθερη επαγγελματίας και εργαζόμενη μητέρα ενός μικρού αγοριού, του Γιώργου, να σταθώ «στρατιώτης» για το καλό του Τόπου μας και να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι για ένα καλύτερο Αύριο.

Η νέα γενιά πρέπει να προτάξει τα στήθη της και να είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις. Όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες σε αυτόν τον αγώνα για το μέλλον του τόπου μας, της Ξάνθης μας.

Η Ξάνθη έμεινε πίσω. Στερήθηκε όσα της έπρεπαν. Δεσμεύομαι ότι τιμώντας ο κόσμος της Ξάνθης το πρόσωπο μου με την ψήφο του, θα βάλω τα δυνατά μου για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε όσα μας πρέπουν.

Καλώ όλους τους συμπολίτες και όλες τις συμπολίτισσες σε μια συστράτευση για να πορευτούμε μαζί, βάζοντας στόχους και με σχέδιο και με όραμα, να τους υλοποιήσουμε ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΥΡΙΟ.

Οι νέοι μας πρέπει να είναι ΜΠΡΟΣΤΑ. Για εμένα προσωπικά είναι ένα στοίχημα. Ξέρω ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ο δρόμος δύσβατος και τώρα και μετά. Όμως, έχοντας εσάς δίπλα μου, νιώθω βέβαιη ότι θα οδηγηθούμε σε ΝΙΚΗ. Στη μεγάλη ΝΙΚΗ της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και στη μεγάλη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.

Ο Γιώργος Παυλίδης, ο πατέρας μου, εκτός των άλλων, μου έμαθε δύο βασικά πράγματα: να αγαπώ τον Τόπο μας και τους Ανθρώπους του και να δουλεύω σκληρά. Κι αυτό αποτελεί τόσο τωρινή όσο και μελλοντική δέσμευση μου. Θέλω να είμαι δίπλα στον καθένα και θα είμαι παρούσα για τον καθένα και για όλους μαζί. Είναι βαθιά πεποίθηση μου ότι αν θες να πας κάπου γρήγορα και κοντά, πηγαίνεις μόνος, αν θες να πραγματοποιήσεις μεγάλα πράγματα, συνοδεύεσαι πάντα από ομάδα. Πιστεύω ότι η πολιτική δεν ασκείται με πρώτο ενικό, αλλά με πρώτο πληθυντικό, γιατί ανδρώνεσαι ως μονάδα, αλλά πετυχαίνεις ως ομάδα.

Η ελληνική οικογένεια πρέπει να αγκαλιαστεί. Οι αξίες και τα ιδανικά της πρέπει να προστατευθούν. Πιστεύω ότι η απερχόμενη γενιά θα μας δώσει τα εργαλεία και τις βάσεις, για να προχωρήσουμε μαζί, με αγάπη κι αλληλοσεβασμό ο ένας στον άλλον. Μαζί, ενωμένοι, νέοι και παλαιότεροι, να σμίξουμε τα χέρια, να διώξουμε το κατεστημένο και να προχωρήσουμε με ρήξεις και αποτέλεσμα.

Κι όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «Λατρεύω την αγάπη, γιατί με κάνει να σκέφτομαι. Λατρεύω τη σκέψη, γιατί με οδηγεί στην πράξη. Λατρεύω την πράξη, γιατί με κάνει ελεύθερο να σκέφτομαι και να αγαπώ.»

Ελάτε, λοιπόν, τη θεωρία να την κάνουμε πράξη και όλοι μαζί να πλημμυρίσουμε ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ».

 

Τσιλιγγίρης Σπύρος: « Δώστε μου τη δύναμη, να εργαστώ ακατάπαυστα για τον τόπο μας… για ένα καλύτερο αύριο»

«Τη μοναδική σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε πριν πέντε χρόνια, όπου έγινα αποδέκτης της αμέριστης συμπαράστασής σας όντας πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος, ήρθε η στιγμή να την επικαιροποιήσουμε.

Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές, σας ζητώ να συμπορευτούμε σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα, θέτοντας γερά θεμέλια για το αύριο των παιδιών μας, αλλά και του τόπου μας.

Ο Νομός Ξάνθης με τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου, θα έχει μια ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων της χώρας και με γνώμονα την ανάπτυξη θα παλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας, έτσι ώστε η Ξάνθη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσει σθεναρά τα όσα εδώ και χρόνια της στέρησαν.

Ως πατέρας τεσσάρων υπέροχων παιδιών, γνωρίζω πολύ καλά από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς για να ανταπεξέλθουν στη δύσβατη καθημερινότητα, όπως πολύ καλά γνωρίζω πως όλα αυτά τα μικρά ή και μεγαλύτερα βλαστάρια της Ξάνθης, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες χωρίς εξαιρέσεις για να πετύχουν τους στόχους τους. Αποτελεί αδικία για εμάς και τα παιδιά μας, το να ξενιτεύονται για να σπουδάσουν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά, τη στιγμή που είναι γνωστό σε ολόκληρη την υφήλιο, πως οι Έλληνες αποτελούν τα καλύτερα μυαλά, όμως στερούνται των υποδομών αξιοποίησης είτε σε ακαδημαϊκό επίπεδο είτε και σε επαγγελματικό.

Σας καλώ να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, δεσμευόμενος απέναντί σας, πως θα συνεχίσω να ισχυροποιώ τη σχέση εμπιστοσύνης που από κοινού κτίσαμε και διατηρούμε τόσα χρόνια. Δώστε μου τη δύναμη, να εργαστώ ακατάπαυστα για τον τόπο μας ώστε να μη στερηθεί κανένας το δικαίωμα για συμμετοχή σε ένα καλύτερο αύριο.

Ενωμένοι Μπορούμε…»

Χατζημεμίς Τουρκές: «Πρέπει οπωσδήποτε να φέρουμε την πολιτική αλλαγή για να δώσουμε ελπίδα στους νέους»

“Νιώθω ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά που ο πρόεδρος κ. Μητσοτάκης μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι εκλογές αυτές είναι πολύ δύσκολες γιατί η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Πρέπει οπωσδήποτε να φέρουμε την πολιτική αλλαγή για να δώσουμε ελπίδα στους νέους. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Γι αυτό θα αγωνιστούμε.  Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη του λαού. Έτσι λοιπόν απευθύνω κάλεσμα σ’ όλους να πάνε να ψηφίσουν. Ένα κάλεσμα κατά της αποχής»

 

Σιαμπάν Ογλού Αλέβ: «Θέλω να αγωνιστώ για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύω ότι μόνο η ΝΔ έχει πρόγραμμα για να φέρει ανάπτυξη στο τόπο μας»

“Ήμουν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη του Χ. Μέτιου «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση». Όμως ο νέος εκλογικός νόμος με το σύστημα των 3 εδρών μου στέρησε τη δυνατότητα εκλογής. Η ΝΔ μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό της. Θέλω να αγωνιστώ για ένα καλύτερο μέλλον. Η Θράκη είναι ή φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας. Πιστεύω ότι μόνο η ΝΔ έχει πρόγραμμα για να βγάλει τη χώρα από την κρίση για να φέρει ανάπτυξη στο τόπο μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλω να συμβάλλω και για αυτό ζητώ της ψήφο του λαού μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…