Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

0

 Χρειάζεται αξιοπιστία
Η αξιοπιστία είναι για κάθε οντότητα, είτε πρόκειται για άτομο είτε για πολιτικό κόμμα  θεμελιώδης προϋπόθεση επιτυχίας. Και δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο πλέον να επανακτήσει όποια αξιοπιστία είχε, εκτός αν επιχειρήσει μια γενική ανασυγκρότηση και ουσιαστικά επανασύσταση στην οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και αλλαγή ηγεσίας.
Το ίδιο θα πρέπει να προσέξουν και οι τοπικοί βουλευτές του νομού και κυρίως ο κύριος υφυπουργός. Ο οποίος έχει απολέσει την αξιοπιστία του τόσο λόγω συνεργατών όσο και εξαιτίας αποφάσεών του προς όφελος συγκεκριμένων ατόμων αλλά και ενίσχυση οικονομική προς μια κατεύθυνση που ουσιαστικά δεν του προσφέρει τίποτε.
Απεναντίας τον εκθέτει.
Γ.Δ.


Η ώρα της πληρωμής
Βομβαρδίζει με Δελτία Τύπου και Άρθρα τα Μέσα Ενημέρωσης, τοπικά και περιφερειακά, ο υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης. Ενημερώνει έτσι για διάφορες προεκλογικού τύπου αποφάσεις το αναγνωστικό κοινό που λαμβάνει το υπουργείο που συμμετέχει. Άργησε όμως. Άφωνος και άφαντος κατά το παρελθόν, επιζητεί τώρα τη δωρεάν προβολή του στα Μέσα Ενημέρωσης. Ξεχνώντας ότι τα ΜΜΕ είναι επιχειρήσεις κι όχι λαθρόβια έντυπα ή site τα οποία πλουσιοπάροχα ενίσχυσε με διαφημίσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ μέχρι τώρα.
Παρόλα αυτά, τα τοπικά Μέσα πρόβαλαν τα Δελτία Τύπου, έτσι, μεγαλόψυχα, σε αντίθεση με την πολεμική εναντίον τους από την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ζώντας όλοι στην αφέλεια της άγνοιάς τους, πίστευαν ότι θα είναι συνέχεια στην κυβέρνηση γι’αυτό και αγνοούσαν τους εκδότες, το έπαιζαν υπεράνω, ενώ οι πράξεις τους ήταν τελείως αντίθετες. Ήρθε όμως ο χρόνος που είναι αμείλικτος για την πληρωμή, και κάθε κατεργάρης, φανερός ή κρυφός, να πάει στον πάγκο του.
Γ.Δ.


Υπενθύμιση
Θα περιοδεύουν σε λίγο προς τα μέρη μας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργοί, υφυπουργοί, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός. Και θα επιζητούν την κάλυψη των επισκέψεών τους από τα τοπικά Μέσα. Μόνο που οι «πρόθυμοι» του παρελθόντος δεν θα υπάρχουν. Είδαν, μέτρησαν, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Δεν θα ξεγελαστούν για δεύτερη φορά από τις υποσχέσεις και δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ξεχάσουν τα ΜΜΕ της επαρχίας τις αποφάσεις εις βάρος τους για να σταματήσουν την έκδοσή τους, την υπερφορολόγηση και βέβαια την προκλητική οικονομική ενίσχυση της εβδομαδιαίας λαθρόβιας έκδοσης «Τόλμης»  και το site περιπλανώμενου «δημοσιογράφου» παντός καιρού.
Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και Χατζηθεοδώρου, ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά τις υπόγειες διαδρομές με συγκεκριμένο αναξιόπιστο Μέσον Ενημέρωσης.
Αρκετά πλέον. Απέδειξαν περίτρανα ότι το ενδιαφέρον τους δεν ήταν ειλικρινές και πως τους ενδιέφεραν οι αναξιόπιστοι.
Γ.Δ.


Ο εχθρός της αλήθειας
Όχι που δεν θα γύριζαν, μπροστά την κασέτα με τις γελοίες δικαιολογίες για τη συντριβή στις εκλογές που έγιναν. Προφανώς προετοιμάζουν το έδαφος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει στις 7 Ιουλίου, αλλιώς δεν εξηγείται. Ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, ο γνωστός Σκουρλέτης, δήλωσε (στο Action 24) τα ακόλουθα διασκεδαστικά:
«Έχουμε συγκεκριμένα μέσα που δεν υπηρετούν την ενημέρωση, αλλά είναι εντεταλμένα μέσα, υπηρετούν ένα αντικυβερνητικό σχέδιο, υπάρχει πακτωλός χρημάτων από διάφορους πρόθυμους οικονομικούς κύκλους που προστρέχουν για αρωγή στη ΝΔ. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοιος ανορθόδοξος πόλεμος και ήταν και μια από τις αιτίες της ήττας».
Όχι φίλε μου, δεν ήταν τα μέσα ενημέρωσης «μια από τις αιτίες της ήττας». Αιτίες της ήττας ήταν η αλαζονεία, οι συμπεριφορές σας, η οίηση με την εξουσία, ο απολυταρχισμός, οι παρεμβάσεις στους θεσμούς της πολιτείας, η αίσθηση που δίνατε ότι «το κράτος είμαστε εμείς». Τα μέσα τη δουλειά τους έκαναν, και κάνουν…
Και μην πιάσουμε αυτή την κουβέντα για τα μέσα και ποιος τα ελέγχει, γιατί δεν θα σας βγει σε καλό – ειδικά αν σπάσει κανένας υπόνομος και φανεί πόσα συνδέονται με τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου…
Γ.Π.


Μετεκλογικές- Προεκλογικές ημέρες
Δισυπόστατες οι μέρες που ζούμε σε όλη τη χώρα και τον νομό μας. Μετεκλογικές, μετά από τρεις αναμετρήσεις για τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές. Τα αποτελέσματα γνωστά, συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη, προεκλογικές οι μέρες, διότι πλέον θα έχουμε βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Άρα, πολύ σύντομα, θα ξαναπάμε στις κάλπες για μια εκλογική αναμέτρηση ιδιαίτερα σοβαρή και καταλυτική για το μέλλον της χώρας και του τόπου.
Γ.Δ.


Είμαστε Ανατολή
Η διαπίστωση δεν είναι καινούρια. Επιβεβαιώθηκε όμως για μια φορά ακόμη από το μπαράζ τροπολογιών που ψηφίστηκαν στη βουλή την περασμένη εβδομάδα. Παρατάθηκε η λειτουργία της μόνο και μόνο για να γίνουν αυτές οι ντροπολογίες, κοινώς ρουσφέτια κάθε μορφής. Μάλιστα, ρουσφετολόγησαν απλοί βουλευτές, υπουργοί, μέχρι και ο πρόεδρος της βουλής.
Ανάμεσα δε στις διάφορες εξυπηρετήσεις περιλαμβανόταν η μεθόδευση για την εξυπηρέτηση του Ιβάν Σαββίδη για το γνωστό πρόστιμο των 44 εκ. ευρώ για τη ΣΕΚΑΠ, το οποίο με νομική – οικονομική ρύθμιση διεγράφη ως πρόστιμο.
Είμαστε λοιπόν Ανατολή, με τα ρουσφέτια μας, με τις μίζες, με το σκύψιμο του κεφαλιού, με την αντίληψη ότι το κράτος είναι δικό μας όσο κυβερνάμε, ότι ξοδεύουμε αγνοώντας το μέλλον, ότι δεν σεβόμαστε την δημοτική και κρατική περιουσία.
Η εβδομάδα δε που πέρασε, ήταν άλλη μία περίτρανη απόδειξη ότι πραγματικά, ανήκουμε ως κράτος, ως λαός, ως νοοτροπία, στην Ανατολή! Στη χειρότερη εκδοχή της μάλιστα.
-Τι κρίμα αλήθεια…
Γ.Δ.


ΑΝΕΛ τέλος
Συσκέφθηκαν και το αποφάσισαν, είναι οριστικό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου (με το γνωστό ήθος του «στα τέσσερα εσείς…»)  δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ως εκ τούτου, ερμηνευόμενο αυτό, σημαίνει ότι οι ΑΝΕΛ διαλύονται και όλοι πάνε σπίτια τους.
Υπάρχει και συνέχεια όμως ιδιαιτέρως γλειψιματική. Ο Καμμένος πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τις δυσκολίες και άλλα πολλά.
Αιτία του γλειψίματος; Οι δίκες που έρχονται εις βάρος του. Θέλει να εξευμενίσει τη Ν.Δ. για να τον στηρίξει. Πλανάται όμως ο πολιτικά υβριστής. Φθάνει η ώρα της πληρωμής…
Γ.Δ.


Χωρίς ανησυχία
Ήρθαν στην Ξάνθη, έμειναν δυο μέρες και έφυγαν για Έβρο.  Αξιωματικοί, επίλεκτης μονάδας, ξεχωριστοί κι αυτοί. Μη σας παραξενεύει που πήγαν Έβρο, γιατί εκεί βρίσκονται επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες του ελληνικού στρατού.
Αυτά για άρση πιθανών ανησυχιών που δεν πρέπει να υπάρχουν, όσο απρόβλεπτος κι αν είναι ο Τούρκος Πρόεδρος.
Γ.Δ.


Δεν θα είναι υποψήφιος
Με δημόσια δήλωσή του ο Σπύρος Λυκούδης έκανε γνωστό ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος με κανέναν πολιτικό σχηματισμό.
Ο επικεφαλής της Πολιτικής Κίνησης ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς, δήλωσε παράλληλα ότι δεν πρόκειται ν’αποστρατευθεί. Παραμένει ενεργός και για την «επόμενη ημέρα», παρών στο νέο πολιτικό τοπίο και στις αναπόφευκτες αναδιατάξεις των πολιτικών δυνάμεων.
Γ.Δ.


Επικυρώνεται η νίκη Τσέπελη
Αν ο αποχωρών δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος είχε μια ελπίδα να κριθεί άκυρη η εκλογή του Μ. Τσέπελη στο β΄ γύρο των εκλογών στης 2ας Ιουνίου αυτή εξανεμίστηκε. Όπως είναι γνωστό ο ίδιος και η παράταξή του κατέθεσαν ένσταση ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων όπως άλλωστε είχαν το δικαίωμα. Έτσι και έγινε παρουσία δικηγόρων και στελεχών του πρωτοδικείου καθώς και στελεχών των δύο συνδυασμών. Από την επανακαταμέτρηση όμως δεν προέκυψε κάποια ουσιαστική διαφορά οπότε επικυρώνεται το αποτέλεσμα που εκλέγει επόμενο δήμαρχο τον Μανώλη Τσέπελη.
Άλλωστε η διαφορά ήταν 600 ψήφοι δεν ήταν 5 – 10! Και να θυμίσουμε ότι ο Χ. Πούλιος έχασε την δεύτερη φορά με 81 ψήφους από τον Μιχάλη Στυλιανίδη.
Μ.Ξ.


 Μ. Θεοδωράκης: «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!»

Επικά συγκλονιστική είναι η ανοικτή επιστολή που απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, ενόψει της μεγάλης συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του. Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το μεγαλείο του, το ψυχικό του σθένος, τη διορατικότητα του, την αγάπη του προς την πατρίδα και τα ιδεώδη για τα οποία αγωνίστηκε όλη του τη ζωή». Γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης: « Με σφιγμένη καρδιά θα ήθελα με τα τραγούδια μου να βοηθήσω όλους τους συμπατριώτες μου να ενωθούν γύρω από αυτόν τον μέγιστο στόχο: Να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα. Όμως ποια πατρίδα; Σε μια πατρίδα όπου οι μισοί θέλουν να εξαφανίσουν τους άλλους μισούς, την ώρα που η χώρα μας βγαίνει αργά και βασανιστικά από την κρίση, ενώ παράλληλα τα απειλητικά σύννεφα στην γειτονιά μας γίνονται κάθε μέρα και πιο μαύρα;
ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! Βάλτε την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου. Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθήστε τον Λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με την λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς. Αυτό είναι το μήνυμα που με έκανε να δεχθώ να ξανασηκωθώ από το βάρος των αμέτρητων χρόνων που μάταια θέλουν να με γονατίσουν. Μόνο και μόνο για να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις να μπορέσει η συναυλία αυτή να βροντοφωνάξει με βεβαιότητα: «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!»
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …