Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12χρονος από τον Εχίνο τραυματίστηκε από βεγγαλικά στο μάτι

12χρονος από τον Εχίνο τραυματίστηκε από βεγγαλικά στο μάτι

0

Δήλωση Χατζηγκενέ με αφορμή το περιστατικό για την παράνομη διακίνηση βεγγαλικών

 Σοβαρή καταγγελία για παραεμπόριο από Βουλγαρία «δείχνοντας» άτομο που δρα κάτω από το βλέμμα των αρχών

Για ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη στις 4 Ιουνίου 2019, τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή του Eχίνου ενημερώνει ο περιφερειακός σύμβουλος και σύμβουλος του ΕΒΕ για θέματα παραεμπορίου, Ιρφάν Χατζηγκενέ. Όπως αναφέρει, ένα βεγγαλικό εξερράγη στα χέρια ενός δωδεκάχρονου αγοριού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος με αφορμή το ατύχημα σημειώνει: «χρόνια τώρα η ίδια απογοητευτική ιστορία. Πότε περιμένουμε να δράσουμε ως κοινωνία και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στους νέους; Τί είδους παραδείγματα δίνουμε σε αυτούς; Ειδικά στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, το ποσοστό πωλήσεων των βεγγαλικών ήταν πάντα υψηλό! Ας σπάσουμε επιτέλους αυτό το μοτίβο, το οποίο ακολουθούμε έως και σήμερα και ας σταματήσουμε πια να περιμένουμε τα χειρότερα για να προχωρήσουμε σε δραστικά μέτρα! Η πώληση βεγγαλικών θα πρέπει να απαγορευτεί δια παντός, για να μην επαναληφθεί αντίστοιχο ατύχημα στο μέλλον! Επιπλέον, ο σχολαστικός έλεγχος, που γίνεται στα  οχήματα, που εξέρχονται της χώρας και τα οποία οδεύουν προς τη Βουλγαρία απαιτούμε να γίνεται και σε αυτά που εισέρχονται από εκεί στην Ελλάδα όσον αφορά και τα μεταφερόμενα υλικά!

Απαιτούμε από τους αρμόδιους αστυνομικούς, που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή των Θερμών, να πράττουν εξονυχιστικό έλεγχο σε κάθε όχημα ώστε να αποτρέψουν τυχόν εισαγωγή βεγγαλικών και άλλων παρεμφερών υλικών!

Θα αναφερθώ στο σημείο αυτό σε έναν συγκεκριμένο (από τους πολλούς) έμπορο εκ Βουλγαρίας, που κάνει το λαθρεμπόριο/παραεμπόριο στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης τον οποίο γνωρίζουν πολύ καλά (!) οι αστυνομικές αρχές, παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα φαίνεται να φορούν παρωπίδες και να του επιτρέπουν να εισάγει παρανόμως εμπορεύματα τέτοιας φύσεως (αλλά και άλλα) με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας ελληνικά οχήματα που εισέρχονται στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα παραμένει ατιμώρητος!

Η τοπική άρχουσα κοινωνία οφείλει να λογοδοτήσει απέναντι στους πολίτες. Καιρός να κάνει νέα αρχή αναβαθμίζοντας τις τακτικές ελέγχου, σύμφωνα πάντα με τα όσα υπαγορεύουν οι νόμοι του κράτους μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

24χρονος ντελιβεράς έπαθε ανακοπή πάνω στο μηχανάκι

Το επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική εξέταση. Υπέφερε από βαριά μυοκαρδιοπάθεια   Άδικος ή…