Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 11 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

11 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron

Έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων

 

Ο δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, συνολικού αριθμού έντεκα (11) ατόμων, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες έτους 2019 του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας-Γραφείο Περιβάλλοντος και Πολιτικής

Προστασίας στο Δήμο  για την πυροπροστασία.

Αναλυτικότερα οι θέσεις:

Ειδικότητα Θέσεις
ΥΕ Εργατών 10
ΔΕ Οδηγών Φορτηγών 1

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις υποβάλλονται από 24-06-2019 Έως και τις 28-06-2019, στο γραφείο

προσωπικού του Δήμου Αβδήρων.

kataskinosi avdira

13 προσλήψεις για την Κατασκήνωση Αβδήρων

 

Από το Γραφείο Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Ξάνθης ανακοινώθηκε η πρόσκληση προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ενός μήνα), συνολικού αριθμού δεκατριών (13) θέσεων για την κάλυψη εποχικών αναγκών των μαθητικών κατασκηνώσεων  «ΑΡΧΑΙΑ ΑΒΔΗΡΑ».

 

Αναλυτικά οι θέσεις:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΜΑΓΕΙΡΑΣ (ΔΕ) 1 1 ΜΗΝΑ
ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ(ΥΕ) 2 1 ΜΗΝΑ
ΕΡΓΑΤΗΣ (ΥΕ) ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 2 1 ΜΗΝΑ
ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ (ΥΕ) 2 1 ΜΗΝΑ
ΕΡΓΑΤΗΣ (ΥΕ) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1 1 ΜΗΝΑ
ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑΣ (YE) 2 1 ΜΗΝΑ
ΛΑΝΤΖΙΕΡΑ (ΥΕ) 2 1 ΜΗΝΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΑ (ΤΕ-ΔΕ ΕΠΑΣ) 1 1 ΜΗΝΑ
ΣΥΝΟΛΟ 13  

 

Οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης  ( Διοικητήριο, 5ος όροφος, γραφείο 513) από 24/6/2019 μέχρι και 27/06/2019 και ώρα 12:00.

pyrosv anat thrakis

Πυροσβεστική: Νέες προσλήψεις πενταετούς υποχρέωσης

 

 

Πως θα γίνει η πρόσληψη

 

 

Δημοσιοποιήθηκε από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη εγκύκλιος με την οποία αποφασίστηκε η διαδικασία πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών, που είχαν τη συγκεκριμένη ιδιότητα για οκτώ (8) αντιπυρικές περιόδους, κατ’ ελάχιστον, από το έτος 2009 έως και το έτος 2018 και δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ειδικότερα απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου, ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εντάσσονται κατ’ εξαίρεση, κατόπιν αίτησής τους, στο τέλος του πίνακα επιλαχόντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Η ένταξη των Εποχικών Πυροσβεστών στο τέλος του πίνακα επιλαχόντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, γίνεται με το σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε υποβολή τους σε αθλητικές δοκιμασίες. Για τη διαπίστωση της σωματικής ικανότητας και ψυχικής υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο εν ενεργεία πυροσβεστικό προσωπικό.

Κριτήρια ένταξης

Κριτήρια ένταξης για τους υποψηφίους αποτελεί η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού ή εθελοντή πυροσβέστη.

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά στην πρόσληψη 70 υποψήφιων συνοδών (προσωπικό ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών) για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών σύμφωνα με την παρακάτω κατανομή θέσεων:

  1. Αθήνα (38) τριάντα οκτώ
  2. Θεσσαλονίκη (17) δέκα επτά
  3. Λάρισα (5) πέντε
  4. Αλεξανδρούπολη (5) πέντε
  5. Πάτρα (3) τρείς
  6. Λιανοκλάδι (2) δύο

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι που πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα:

  1. Να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής, ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης γενικής ή τεχνικής κατεύθυνσης.
  2. Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή από αυτές (προσκόμιση Πιστοποιητικού Στρατολογίας).
  3. Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων (προσκόμιση Ποινικού Μητρώου).
  4. Να είναι κάτοχοι πτυχίου αγγλικής επιπέδου Β2 (καλή γνώση). H γνώση ιταλικής (επιπέδου Β2 ή C2) επιθυμητή.
  5. Να είναι κάτοχοι πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL ή ισότιμου τίτλου).

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε είκοσι μία (21) ημέρες από την δημοσίευση της ανακοίνωσης στον ημερήσιο τύπο και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ημερομηνία λήξης την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.

Η κατάθεση αιτήσεων (βιογραφικών) θα γίνονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: synodoi@trainose.gr.

Θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις. Οι αιτήσεις (βιογραφικά) θα συνοδεύονται από επιστολή στην οποία θα αιτιολογείται το ενδιαφέρον για την κατάληψη της θέσης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν μία θέση ενδιαφέροντος από την παραπάνω κατανομή της προκήρυξης. Δηλώνεται όμως ότι η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να απασχολήσει τον εργαζόμενο οπουδήποτε αυτή δραστηριοποιείται ανά την ελληνική επικράτεια, βάσει των υπηρεσιακών της αναγκών.

 

Ξεκίνησε νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας από τον ΟΑΕΔ

 

«EGF/2017/003 GR/Attica Retail» – Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άνεργοι, πρώην εργαζόμενοι επιχειρήσεων του κλάδου Λιανικού εμπορίου

 

Ξεκίνησε χθες Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ., η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα «Ενέργεια Δ- Επιδότηση θέσεων εργασίας του Έργου με κωδικό «EGF/2017/003 GR/Attica Retail». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άνεργοι, πρώην εργαζόμενοι επιχειρήσεων του κλάδου Λιανικού εμπορίου στην Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες δέκα Περιφέρειες της χώρας, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο έργο με κωδικό «EGF/2017/003 GR/Attica Retail», έχουν ωφεληθεί από δράσεις Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης του ίδιου έργου και θα υποδειχθούν με συστατικό σημείωμα από τους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ.  Οι ωφελούμενοι πρέπει να διαθέτουν:

α. δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξη και πρόσληψή τους από τη δικαιούχο επιχείρηση

β. συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το Εξατομικευμένο Αναλυτικό Σχέδιο Δράσης

γ. επικαιροποιημένο ατομικό σχέδιο δράσης μέσω της διαδικασίας profiling.

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους έξι μήνες. Μετά τη λήξη των έξι μηνών η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει την/τις θέση/εις εργασίας για επιπλέον έξι μήνες, χωρίς επιχορήγηση. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 26 ευρώ και δεν υπερβαίνει τις 25 ημέρες το μήνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι πιστοποιημένος χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (εφόσον έχει παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ της περιοχής της) και διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής-εντολή κενής θέσης-υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να απασχολήσει επιχορηγούμενο προσωπικό σε υποκατάστημά της θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στο ΚΠΑ αρμοδιότητας του υποκαταστήματος.

Ο προϋπολογισμός της δράσης καλύπτεται κατά 60% από τη χρηματοδοτική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, περιόδου 2014-2020 με τίτλο: «Ενέργειες που αφορούν απολύσεις σε επιχειρήσεις στον κλάδο 47 της NACE Αναθ. 2 (Λιανικό εμπόριο, εκτός από το εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών) στην επιπέδου NUTS 2 Περιφέρεια Αττικής (EL30) και άλλες δέκα Περιφέρειες της χώρας» και κατά 40% από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

 

 

ΕΣΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 7.000 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

Όλες οι προϋποθέσεις

Στις ‪29 Ιουλίου ξεκινάει νέα δράση του ΕΣΠΑ ύψους 22,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 7.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και αφορά στην προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησης και την επαγγελματικής τους κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες των δράσεων πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού εργαζόμενου σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Μεταξύ των ωφελουμένων δεν περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις των εποχικά εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα που ενδέχεται όταν ξεκινήσει η συμμετοχή τους στη δράση να βρίσκονται σε περίοδο ανεργίας.

Η δράση θα αναπτύξει ενέργειες συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης (on the job training), πιστοποίησης αποκτηθέντων προσόντων /δεξιοτήτων, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης, θα απαιτηθούν οριζόντιες ενέργειες συντονισμού, διαχείρισης, παρακολούθησης των πράξεων καθώς και προβολής και δημοσιότητας.

Η δράση λαμβάνει υπόψη τη γενική εικόνα της κατάστασης στην απασχόληση και ιδιαίτερα της εξέλιξης των επισφαλών θέσεων εργασίας αλλά και την ανάγκη για ουσιώδη ενίσχυση της δυνατότητας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας για απασχόληση, την προοπτική βελτίωσης των όρων αυτής της απασχόλησης και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση προσφορότερων εργασιακών όρων. Ωφελούμενοι των Πράξεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας δράσης είναι 7.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα γενικά, δηλαδή ανεξάρτητα από τον τομέα της οικονομίας στον οποίο απασχολούνται.

Οι ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης θα υλοποιηθούν αποκλειστικά με ανάθεση σε τρίτους μέσω ανοιχτής δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο.

Η δράση ανοίγει ‪στις 29 Ιουλίου 2019 και ολοκληρώνεται ‪στις 28 Δεκεμβρίου του 2020.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…