Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το «Ρολόι των Νέων» χτυπά και φέτος

Το «Ρολόι των Νέων» χτυπά και φέτος

0

Ένα Ρολόι Νέων Ιδεών «ξυπνά» και το 2019 από τους νέους της πόλης μας στις 3-5 Μαΐου

Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται στην Ξάνθη το «Ρολόι των Νέων» μια «φρέσκια» διοργάνωση που ξεκίνησαν και στηρίζουν οι νέοι της Ξάνθης, με σκοπό να ενημερώσουν μαθητές και φοιτητές, να τους κινητροδοτήσουν στη δημιουργία, στην εξέλιξη, τη συνεργασία και την παρέμβαση στα κοινά. Οι ίδιοι οι διοργανωτές παρουσιάζουν τη φετινή διοργάνωση, λέγοντας: «το Ρολόι των Νέων είναι ένα ετήσιο αυτοοργανωνόμενο  συνέδριο νέων, χωρίς κομματικό προσανατολισμό, που ξεκίνησε ως προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη της Ξάνθης. Την φετινή χρονιά συμπληρώνει 4 έτη παρουσίας στα κοινοτικά δρώμενα. Στη σημερινή μορφή του το Ρολόι των Νέων αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα νεανικό εργαστήρι ιδεών (City Youth Lab) με την αποκλειστική συμμετοχή μαθητών των Λυκείων της πόλης. Μαθητές εκπρόσωποι του 1ου,2ου,3ου και 4ου, ΓΕΛ πλαισιώνουν τις εργασίες του συνεδρίου με 4 ομάδες των 10 ατόμων. Κάθε ομάδα χωρίζεται σε δύο υποομάδες, οι οποίες ασχολούνται με το θέμα της Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ανάπτυξης  της Τοπικής Οικονομίας αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, να ακούσουν τις προτάσεις των υπόλοιπων ομάδων, να επιχειρηματολογήσουν , να ψηφίσουν υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης και να καταλήξουν στην σύνθεση των οριστικών προτάσεων τους. Η τελική ψηφοφορία θα αναδείξει την νικήτρια ομάδα.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι και στο Xanthi TechLab στο χρονικό διάστημα 3 με 5 Μαΐου. Τελετή έναρξης Παρασκευή 3 Μαΐου 11:30π.μ, με διαδικασίες ανοιχτές στο κοινό. Το συνέδριο έχει την τιμή να φιλοξενεί διακεκριμένους  καλεσμένους. Συγκεκριμένα, με στόχο την καλύτερη θεωρητική θεμελίωση και εμβάθυνση στη θεματολογία  του συνεδρίου θα γίνουν οι ακόλουθες παρουσιάσεις : 1) «Crowdfunding  και οι πιθανές εφαρμογές του σε τοπικό επίπεδο», από την κυρία Αναστασία Μπερμπέρογλου, 2) «Innovation Hubs/ συνδυάζοντας την καινοτομία με την τοπική κοινωνία», από τον κύριο Δημήτρη  Γιαννακούδη  , 3) «When Smart met Cities», από τον φοιτητή και  πανελλήνιο πρωταθλητή ρομποτικής Αλέξανδρο Πανταζίδη, 4) «Βιώσιμη και Δίκαιη Ανάπτυξη», από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη.

Κοινή άποψη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου είναι ότι οι δράσεις αυτές αποτελούν ένα σύγχρονο μέσο ευαισθητοποίησης των μαθητών-πολιτών και ενεργοποίησης των δημοκρατικών διαδικασιών με εργαλείο τον εποικοδομητικό διάλογο. Η κοινωνία των πολιτών χρειάζεται τη συμμετοχή των μελών της, για να σταθεί επάξια απέναντι στα μεγάλα προβλήματα των καιρών με ευαισθησία, νεανική ματιά και πρωτοπόρες ιδέες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρόφιμα και παιχνίδια πρόσφεραν οι αστυνομικοί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης

Πρωτοβουλία προσφοράς με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων   Ο Αστυνομικός Διευθυντ…