Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το Ποτάμι θέλει «κύμα» για περισσότερη Ευρώπη

Το Ποτάμι θέλει «κύμα» για περισσότερη Ευρώπη

0

Στην Ξάνθη την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βαν του Ποταμιού, στο πλαίσιο περιοδείας της ΑΜΘ

 Πλήρης στήριξη στην ατζέντα Μακρόν και την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης- Ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι οι λαϊκιστές και όσοι τη θέλουν στάσιμη, λέει ο Σ. Θεοδωράκης στο «Ε»

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο περιοδείας με το βαν του Ποταμιού, για τις ευρωεκλογές, την επικοινωνία των θέσεων του κόμματος και την ενίσχυση της συμμετοχής.

Με αφορμή την επίσκεψή του και μιλώντας στο «Ε», ο Σταύρος Θεοδωράκης μετέφερε ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη, καθώς, όπως είπε, «ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας σφίγγει το χέρι, αλλά κατά πόσο θα φτάσει στην κάλπη η υποστήριξη δε μπορώ να το ξέρω. Αυτό που του λέμε είναι ότι το Ποτάμι χρειάζεται την ψήφο τους, δεν πρέπει να το αφήσουμε μόνο του και ότι τα κόμματα ζουν επειδή κάποιοι τα ψηφίζουν, δε ζουν μόνο με υποσχέσεις».

Αναφορικά με το στίγμα των ευρωεκλογών για το Ποτάμι, ο αρχηγός του κόμματος ξεκαθάρισε την πλήρη στήριξη στην ατζέντα Μακρόν και την ταύτισή του με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης που έβγαλε ο γάλλος πρόεδρος στα τέλη Μαρτίου. «Είναι μια ατζέντα που απαντά σε όλα τα προβλήματα της χώρας μας και της Ευρώπης, από τα εθνικά θέματα όπως αστυνομία συνόρων, ευρωπαϊκό λιμενικό κλπ μέχρι ζητήματα που αφορούν την εγχώρια παραγωγή, την ενίσχυσή της έναντι των ανταγωνιστών μας», σημείωσε ο ίδιος. Ως προς τους προβληματισμούς που εγείρονται για την ενίσχυση των θέσεων των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη, υπογράμμισε: «ο κίνδυνος της Ευρώπης δεν είναι μονοδιάστατος, δεν είναι μόνο οι ευρωσκεπτικιστές και η ακροδεξιά, είναι και οι λαϊκιστές, της δεξιάς και της αριστεράς, ή όλοι αυτοί που βλέπουν την Ευρώπη στάσιμη, ως μόνο μια οικονομική συμμαχία. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ευρώπη είναι μία ευρύτερη πολιτική συμμαχία, πιστεύουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και η προσπάθειά μας είναι για περισσότερη Ευρώπη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «μάχη των μαχών» για το Ποτάμι, γιατί, όπως είπε, «στη συνείδηση του κόσμου οι εκλογές είναι η τελική κρίση, άρα πρέπει να υπάρξουμε όσο γίνεται πιο δυναμικοί και δυνατοί στις ευρωεκλογές», ενώ έδωσε βαρύτητα στην προσπάθεια που κάνουν τα μέλη του Ποταμιού για ενίσχυση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. «Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όταν δεν ψηφίζει, ψηφίζει κάποιος άλλος γι’ αυτόν», τόνισε σχετικά.

Τέλος, ως προς την εθνική πολιτική σκηνή εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε βιάζεται και θα κάνει εκλογές στο τέλος της περιόδου «Και τότε, το Ποτάμι θα είναι εκεί και δυνατό μετά την επιτυχία του στις ευρωεκλογές», ανέφερε καταληκτικά.

Στην περιοδεία με το βαν του Ποταμιού συνόδευσαν τον Σταύρο Θεοδωράκη στην ΑΜΘ, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κακλίκης,  και Γιώργος Κορκόβελος.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…