Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τι στάση θα κρατήσουν οι συνδυασμοί τη δεύτερη Κυριακή – Ανακοινώσεις από τέσσερις δημοτικές κινήσεις του δήμου Ξάνθης

Τι στάση θα κρατήσουν οι συνδυασμοί τη δεύτερη Κυριακή – Ανακοινώσεις από τέσσερις δημοτικές κινήσεις του δήμου Ξάνθης

0

Ξάνθη για Όλους: «Δεν επιθυμούμε να τοποθετηθούμε στο δίλημμα της Κυριακής»

 «Οι δημότες μας θα κάνουν την επιλογή τους και εμείς θα είμαστε παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη μέρα», σημειώνουν για τη νέα εκλογική αναμέτρηση

 Για το εκλογικό αποτέλεσμα λένε: «Δεν μπορέσαμε τελικά να υπερνικήσουμε όλους εκείνους τους πανίσχυρους και βαθιά ριζωμένους μηχανισμούς εξουσίας»

Επιλέγουν να μην παροτρύνουν τους ψηφοφόρους τους τα μέλη του συνδυασμού «Ξάνθη για Όλους», τονίζοντας σε ανακοίνωση ότι δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν στο δίλημμα της δεύτερης Κυριακής, με το σκεπτικό ότι «και οι δύο αυτές επιλογές – με μικρές διαφορές – εκφράζουν την ίδια ακριβώς πολιτική αντίληψη που εμείς χρόνια τώρα αντιπαλεύουμε».

Ως προς το μήνυμα προς τους πολίτες ο συνδυασμός με επικεφαλής το Σάββα Μελισσόπουλο στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «οι δημότες μας θα κάνουν την επιλογή τους και εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη μέρα, με μόνο στόχο να εκπληρώσουμε στο ακέραιο την πολιτική εντολή που έχουμε λάβει».

Ο συνδυασμός «Ξάνθη για Όλους» τοποθετείται χωρίς τοποθέτηση στη δεύτερη Κυριακή

Οι πολίτες που απαρτίζουν τη δημοτική παράταξη «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ», μετά την αποτίμηση του αποτελέσματος των Δημοτικών Εκλογών της πρώτης Κυριακής, αλλά και την εκτίμηση των συσχετισμών όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε την άποψή μας για τις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής αποδείξαμε έμπρακτα και πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι εμείς μπήκαμε στη μάχη των δημοτικών εκλογών με μόνα όπλα, το πρόγραμμά μας και την ικανότητα και ακεραιότητα των στελεχών μας, μακριά πάντα από τους γνωστούς διαχρονικούς μηχανισμούς εξουσίας που ευθύνονται για την παρακμή του Δήμου μας.

Η πρώτη θέση που κατέλαβε ο συνδυασμός μας σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης, απέδειξε – πέραν των άλλων – ότι αυτό ήθελε και μια ισχυρή πλειοψηφία συνδημοτών μας.

Οι κοινές μας προσδοκίες διαψεύστηκαν γιατί αυτή τη φορά δεν μπορέσαμε τελικά να υπερνικήσουμε όλους εκείνους τους πανίσχυρους και βαθιά ριζωμένους μηχανισμούς εξουσίας, μαζί βέβαια με τα γνωστά μέσα που χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Σεβόμενοι την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν, δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να τοποθετηθούμε στο δίλημμα της Κυριακής αφού αυτό θα ήταν αντίθετο με τους λόγους της αυτοδιοικητικής ύπαρξής μας, δεν επιθυμούμε να μπούμε σε οποιαδήποτε ευκαιριακή συνδιαλλαγή γιατί αυτό θα ήταν αντίθετο με τις αρχές μας, ούτε βέβαια θέλουμε να στείλουμε κάποιο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους μας για τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, αφού και οι δύο αυτές επιλογές – με μικρές διαφορές – εκφράζουν την ίδια ακριβώς πολιτική αντίληψη που εμείς χρόνια τώρα αντιπαλεύουμε.

Οι δημότες μας θα κάνουν την επιλογή τους και εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη μέρα, με μόνο στόχο να εκπληρώσουμε στο ακέραιο την πολιτική εντολή που έχουμε λάβει.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε απόλυτα διαφανείς σε όλες  τις επιλογές μας.


«Πολίτες για την Ξάνθη»: Δικαίωμα των πολιτών η ψήφος κατά συνείδηση

 Στη δεύτερη Κυριακή τάσσονται υπέρ της συμμετοχής και ψηφίζουν λευκό

 «Το νέο στον δήμο Ξάνθης, θα έρθει μέσα από την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση των πολιτών του»

Συμμετοχή και λευκό ψηφίζουν οι «Πολίτες για την Ξάνθη» τη δεύτερη Κυριακή, καλώντας τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση και δηλώνοντας ότι δεν θεωρούν έντιμη την επιλεκτική επίκριση του ενός εκ των δύο, υποδεικνύοντας, έμμεσα, ως καταλληλότερο τον άλλον.

Οι «Πολίτες για την Ξάνθη», με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου θεωρούν τους δύο υποψήφιους του δεύτερου γύρου «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» και τονίζουν ότι «το νέο στον δήμο Ξάνθης, θα έρθει μέσα από την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση των πολιτών του».

Η ανακοίνωση των «Πολιτών για την Ξάνθη» για τη δεύτερη Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή οι Ξανθιώτες και οι Ξανθιώτισσες καλούνται να διαλέξουν μεταξύ δυο υποψηφίων για το ποιος θα είναι ο Δήμαρχός τους. Στην πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, επισημάναμε δυο ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία, που προηγήθηκαν και τα οποία πλήττουν άμεσα τη Δημοκρατία.

Πρώτον, το μεγάλο ποσοστό της αποχής η οποία έφτασε στο 50% και δεύτερον, την επικράτηση δυο υποψηφίων οι οποίοι αποτελούν ανακύκλωση του επί δεκαετίες αυτοδιοικητικού κατεστημένου του Δήμου μας. Πιστοί στην άποψή μας ότι η ψήφος στις εκλογές είναι δικαίωμα αλλά και ταυτόχρονα άσκηση εξουσίας εκ μέρους του πολίτη, με την οποία μπορεί να καθορίσει διοικήσεις ή να καταλύσει εξουσίες, προτρέπουμε στη συμμετοχή στις εκλογές και όχι την αποχή από αυτές.

Το γεγονός, όμως, ότι τελικώς τα πρόσωπα που επικράτησαν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν αποτελούν για εμάς, παρά τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, μας υπαγορεύει την επιλογή της «λευκής ψήφου», ως έμπρακτη έκφραση της δυσαρέσκειάς μας. Θεωρούμε ότι και οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι εκπροσωπούν τις δυο εκφάνσεις του ίδιου σαθρού αυτοδιοικητικού κατεστημένου. Από τη μια ένα σύστημα κομματικών συμφερόντων που διαιωνίζει την εξουσία του χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την τοπική αυτοδιοίκηση. Από την άλλη ένα δίκτυο προσωπικών συμφερόντων και αδιαφάνειας που τοποθετείται πάνω από τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Πιστοί, όμως, στην αξία της ελεύθερης βούλησης δεν θα μπορούσαμε να υποδείξουμε «γραμμή» στους συνδημότες και στις συνδημότισσές μας, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ούτε θεωρούμε έντιμη την επιλεκτική επίκριση του ενός εκ των δύο, υποδεικνύοντας, έμμεσα, ως καταλληλότερο τον άλλον!

Οι «Πολίτες για την Ξάνθη» θα συνεχίσουμε μέσα από τον Δήμο, την ανιδιοτελή μας προσπάθεια ώστε η αυτοδιοίκηση, να γίνει, επιτέλους, αρωγός των πραγματικών τοπικών αναγκών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αλλαγή στον Δήμο μας δεν θα πραγματοποιηθεί με τη συσπείρωση διαχειριστών της εκλογικής ψήφου, με τη μετακίνηση και τον προσεταιρισμό «παραγόντων» ούτε με την αλλοτρίωση και τη χειραγώγηση της ψήφου εξαθλιωμένων κοινωνικών ομάδων.

Το νέο στον δήμο Ξάνθης, θα έρθει μέσα από την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση των πολιτών του.


Η «Αγάπη για την Ξάνθη μας» μαυρίζει και τους δύο υποψήφιους δημάρχους

 Καλεί τους υποστηρικτές του σε συμμετοχή και αποδοκιμασία των δύο «μονομάχων»

Μαύρο και στους δύο υποψηφίους στηρίζει ο συνδυασμός «Αγάπη για την Ξάνθη μας», με επικεφαλής τον Ιωάννη Παπαχρόνη. Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο συνδυασμός τάσσεται υπέρ της συμμετοχής, αλλά και της αποδοκιμασίας και των δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου, τους οποίους χαρακτηρίζει ότι «αντιπροσωπεύουν το παλιό πολιτικό κατεστημένο που κρατά τον Δήμο καθηλωμένο και απαξιωμένο εδώ και πολλά χρόνια».

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη μας» για το δεύτερο γύρο

Ο Συνδυασμός «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας» ευχαριστεί δημόσια όλους τους δημότες και τις δημότισσες που τόλμησαν να στηρίξουν την πρότασή μας για το μέλλον του μητροπολιτικού Δήμου Ξάνθης.

Πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη και ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά αποδοκιμάζοντας και τις δυο επιλογές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το παλιό πολιτικό κατεστημένο που κρατά τον Δήμο καθηλωμένο και απαξιωμένο εδώ και πολλά χρόνια.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί μας σύμβουλοι θα στηρίζουν κάθε πρόταση που θα ταυτίζεται με την λογική του προγράμματος μας και θα υλοποιείται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.


«Άκυρο ή λευκό» ψηφίζει η Λαϊκή Συσπείρωση στο δεύτερο γύρο

 Δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη διατήρηση της έδρας στη δημοτικό συμβούλιο για τρίτη θητεία

Άκυρό ή λευκό ψηφίζει την επόμενη Κυριακή η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ξάνθης, απορρίπτοντας τη λογική του «μικρότερου κακού». Ο επικεφαλής Κώστας Βογιατζής, σε ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα δηλώνει ικανοποίηση για τη διατήρηση της έδρας και επισημαίνει τον αγωνιστικό χαρακτήρα της συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Ξάνθης

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξάνθης ευχαριστώ θερμά, τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου, τους οπαδούς του ΚΚΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη και συστρατεύτηκαν μαζί μας. Η μάχη δόθηκε ενιαία σε όλο το δήμο, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές, περιφερειακές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Ιδιαίτερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθη παρόλο την πίεση, την τρομοκρατία, την έντονη πόλωση και όσα όλα είδε ο Ξανθιώτικος λαός να γίνονται την ημέρα των εκλογών, κατάφερε να διατηρήσει την έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Πιστοί στις θέσεις μας, που εκπορεύονται από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και εξυπηρετούν μόνο το λαό, χωρίς δεσμεύσεις από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και με μοναδική δέσμευση τον καθημερινό αγώνα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα προβλήματα που δημιουργούν οι αντιδραστικές πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης – κυβερνήσεων και τοπικών αρχών, προειδοποιήσαμε πολύ έγκαιρα το λαό του Δήμου Ξάνθης για το ρόλο που θα παίξει η νέα δημοτική αρχή, όποια και αν εκλεγεί, εφόσον συντάσσεται με  τους αντεργατικούς, φοροληστρικούς νόμους της κεντρικής Διοίκησης, εφόσον είναι έτοιμη να προσφέρει «γη και ύδωρ» σε μονοπωλιακά συμφέροντα, που θα κάνουν ακόμα πιο δυσβάσταχτη την ήδη δυσχερή θέση των λαϊκών νοικοκυριών.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε όπως και στις δύο προηγούμενες θητείες μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη δωρεάν και χωρίς όρους Υγεία και μόρφωση του λαού, την υπεράσπιση και επανάκτηση δημοσίων χώρων, την επίλυση του οξυμένου προβλήματος της σχολικής στέγης, την ολόπλευρη ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Β’ γύρο των εκλογών, ξεκάθαρα καλούμε για καταψήφιση των δύο «μονομάχων» με άκυρη και λευκή ψήφο, μη μπαίνοντας στην επικίνδυνη για το λαό λογική του «μικρότερου κακού». Δεν ήταν και δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατόν να «επιβραβεύσουμε» κάποιον από αυτούς, που η πολιτική που θα ακολουθήσει αποδεδειγμένα είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν τη Λαϊκή Συσπείρωση, αυτούς που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε κάλπη, ευρωεκλογές και τοπικές, να βρεθούμε πανέτοιμοι κι αποφασισμένοι, μπροστά στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης το ΚΚΕ.  Για να μην δώσουμε πράσινο φώς και συγκατάθεση στη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να υπάρχει μια σταθερή και αποφασισμένη δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…