Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε φάση δημοπράτησης η ασφαλτόστρωση της «θηλιάς»

Σε φάση δημοπράτησης η ασφαλτόστρωση της «θηλιάς»

0

Η μελέτη προϋπολογισμού 565.000 ευρώ αφορά βελτίωση του τμήματος δασικής οδού μόνο εντός του δήμου Ξάνθης – Δεν περιλαμβάνεται η σύνδεση με τον Κένταυρο

 

Ένα έργο που αμφισβητήθηκε από οργανώσεις περιπατητών  – Δεν πρόκειται να καταστρατηγηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι βεβαιώνει το Δασαρχείο Ξάνθης

 

 

Σε φάση δημοπράτησης βρίσκεται το έργο με τίτλο: «Βελτίωση τμήματος δασικής οδού Ιεράς Μονής Καλαμούς –  Κενταύρου». Όπως μας ενημέρωσε ο δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος, έχουν εγκριθεί τα τεύχη δημοπράτησης και το δασαρχείο Ξάνθης ως αναθέτουσα αρχή τις επόμενες μέρες θα προκηρύξει τον διαγωνισμό.

Δημοπρατείται από το Δασαρχείο η ασφαλτόστρωση της «θηλιάς»

Πρόκειται για το έργο που αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου του επονομαζόμενου και «θηλιά» δεξιά της Μονής της Παναγίας της Καλαμούς έως τον Κένταυρο. Έτσι είχε σχεδιαστεί η αρχική μελέτη από την Δ/νση Δασών Ξάνθης και είχε προϋπολογισμό 860.000 ευρώ. Στην συνέχεια όμως αφαιρέθηκε το κομμάτι που αφορά τον δήμο Μύκης και το έργο περιορίστηκε στον δήμο Ξάνθης. Έτσι η  μελέτη αναπροσαρμόστηκε στα 565.000 ευρώ και αφορά 3 χιλιόμετρα.

Ένα έργο που αμφισβητήθηκε από οργανώσεις περιπατητών  – Δεν πρόκειται να καταστρατηγηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι βεβαιώνει το Δασαρχείο Ξάνθης

Το έργο έχει εγκριθεί από το υπουργείο και έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα και το Δασαρχείο θα βγάλει την προκήρυξη.

Ο δασάρχης Ξάνθης  κ. Μήλιος τόνισε την αναγκαιότητα για την ασφαλτόστρωση αυτού του τμήματος υπογραμμίζοντας πως θα διευκολύνει και την προσβασιμότητα των οχημάτων της πυροσβεστικής προς την ορεινή περιοχή που έχει συχνές πυρκαγιές.

Να σημειώσουμε ότι κάποιες οργανώσεις περιπατητών έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους  για την ασφαλτόστρωση προβάλλοντας λόγους περιβαλλοντικούς που ωστόσο όπως διαβεβαιώνει ο κ. Μήλιος δεν πρόκειται να καταστρατηγηθούν. Σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια ασφάλεια και η διευκόλυνση των μετακινήσεων της τοπικής κοινωνίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…