Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρώτος ο Μέτιος στην ΑΜΘ – Με Τοψίδη στο δεύτερο γύρο

Πρώτος ο Μέτιος στην ΑΜΘ – Με Τοψίδη στο δεύτερο γύρο

0

34,07% έλαβε ο Χ. Μέτιος, που έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του σε Δράμα και Ξάνθη. Υπερίσχυσε ο Χ. Τοψίδης στην Καβάλα με 34,49%

 Αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη Κυριακή. Δηλώσεις Μέτιου-Τοψίδη-Σημιτσή

Ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επικράτησε στις περιφερειακές εκλογές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ποσοστό 34% περίπου στο 93% της ενσωμάτωσης που του δίνει ένα άνετο προβάδισμα, αλλά τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Χριστόδουλο Τοψίδη στη Δεύτερη Κυριακή.

Ποσοστά

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ ψήφισαν συνολικά 291.460 και η συμμετοχή έφτασε το 52,99%.

Η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου συγκεντρώνει 101.421 σταυρούς (34,07%) και η «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη, 90.717 σταυρούς (30,47%). Ακολουθεί η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Κώστα Κατσιμίγα με 38.235 σταυρούς (12,84%) και η «Περιφέρεια σε Δράση» του Κωστή Σημιτσή με 32.447 σταυρούς (10,90%).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Μέτιος συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά του στο νομό Δράμας με 42% και στο νομό Ξάνθης με 38,2%. Ο κ. Τοψίδης επικράτησε στο νομό Καβάλας με 33,49%.

Έδρες

Με αυτά τα δεδομένα, η παράταξη του νυν περιφερειάρχη εκλέγει 17 συμβούλους, του Χ. Τοψίδη 16 συμβούλους, του Κ. Κατσιμίγα 6 συμβούλους, του Κ. Σημιτσή 5 συμβούλους, η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Παπατολίδη 3 συμβούλους, η Πατριωτική Αυγή 2 συμβούλους και η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση Ανταρσία στην ΑΜΘ με επικεφαλής τον Θ. Περεντίδη, καθώς και η Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση με τον Α. Καραγιώργη από έναν σύμβουλο.

Τα αποτελέσματα για τους εκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Δήλωση Μέτιου για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη»

metiosΘέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και όλους τους υποψηφίους της παράταξής μας.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μεγαλύτερη παράταξη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την ερχόμενη Κυριακή θα κληθούμε ως κοινωνία και ως πολίτες να επιλέξουμε Περιφερειάρχη, τον άνθρωπο που θα έχει την ευθύνη της αναπτυξιακής προσπάθειας που χρειάζεται ο τόπος μας. Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο δε χωρούν πειραματισμοί.

Ο Περιφερειάρχης οφείλει να έχει εμπειρία, γνώση και πρόγραμμα. Να μπορεί να διοικεί και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Έχω τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν υπεύθυνα και θα μας εμπιστευτούν. Ήδη στις ευρωεκλογές η χώρα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αξίζει και μπορεί να κάνει σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη!

Χ. Τοψίδης: «Πετύχαμε το στόχο μας. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε»

Σε δηλώσεις του στο «Ε» για το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Τοψίδης επεσήμανε: «Η Περιφερειακή Σύνθεση πέτυχε το στόχο της, που ήταν να πιάσουμε το 30%-32%. Είμαστε μια παράταξη που ξεκίνησε από το μηδέν και δεν είχε την κομματική στήριξη. Για το δεύτερο γύρο το μήνυμά σας είναι ότι εμείς ξέρουμε να συνθέτους και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό για να διοικηθεί η Περιφέρεια. Στη δεύτερη Κυριακή μεγάλο ρόλο παίζουν τα χαρακτηριστικά του επικεφαλής και θεωρώ ότι έχω αποδείξει ότι διαθέτω περισσότερα θετικά στοιχεία από τον κ. Μέτιο».

Κ. Σημιτσής: «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε για μια νέα, εποικοδομητική περίοδο για την ΑΜΘ»

Κ. Σημιτσής: «Οι συντηρητικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει μια διακριτή πλειοψηφία»

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, αποτυπώνει τις αποφάσεις που έλαβε ο κυρίαρχος λαός της περιοχής για το πως και από ποιους επιθυμεί να διοικηθεί η Περιφέρειά μας. Οι συντηρητικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει μια διακριτή πλειοψηφία.

Αν και υπάρχουν περιθώρια για πολλές αναλύσεις επί των αποτελεσμάτων σε κάθε περιοχή χωριστά, καθώς εντοπίζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εκλογική συμπεριφορά, το συμπέρασμα είναι ένα και βασικό: ήδη έχουν προκύψει οι συσχετισμοί του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου και βάσει αυτών οφείλουμε όλοι να ετοιμαστούμε για τη νέα εποχή στο δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Απομένει μόνο η ετυμηγορία του εκλογικού Σώματος για το νέο περιφερειάρχη κι ακολουθεί μια περίοδος σκληρής δουλειάς για όλους. Ο συνδυασμός μας «Περιφέρεια σε Δράση» είναι έτοιμος να συμβάλλει ώστε να ανοίξει μια νέα, εποικοδομητική περίοδος κατά την οποία η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα δει καλύτερες μέρες, με τις πολιτικές δυνάμεις ενωμένες κι έτοιμες να προσφέρουν μέσα από διαδικασίες πολιτικών συνθέσεων και συναινέσεων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…