Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 21 Μαΐου 2019

0

 Δύο επέτειοι
Συνέπεσε δύο ιστορικές επέτειοι να γιορταστούν και τιμηθούν φέτος στην πόλη μας. Η πρώτη αφορούσε την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων που συμπλήρωσε εκατό χρόνια από το καθεστώς του Κεμάλ. Η δεύτερη επέτειος αφορά την ίδια την πόλη της Ξάνθης, το νομό στο σύνολό του. Που το 2019 συμπληρώνει εκατό χρόνια πραγματικής ελεύθερης ζωής.
Γ.Δ.


Λεφτά υπάρχουν
Τα χρήματα και ο βήχας δεν κρύβονται. Έτσι, διαβεβαίωση του πρώτου είχαμε το Σάββατο με την διανομή του πολυσέλιδου διαφημιστικού εντύπου του δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.
Μόνος αυτός απ’όλους τους υποψήφιους, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να κάνει γνωστο το έργο του με μια πολυτελή ιλουστρασιόν έκδοση. Για να επιβεβαιωθεί ότι λεφτά υπάρχουν και τα περί αντιθέτου λεγόμενα αποτελούν δικαιολογίες και προφάσεις.
Γ.Δ.


Κόσμος πάει κι έρχεται
Κι όσοι δεν έχουν ξανάρθει προς τα μέρη μας, τώρα με τις ευρωεκλογές μας έμαθαν. Κι έγινε αυτό μέσω των εκλογών, δηλαδή του σταυρού. Έτσι, χάσαμε τον αριθμό όλων όσων μας επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες.  Διαβάστε: Μάρκου, Σπυράκη, Κύρτσος το Σαββατοκύριακο.
Μαζί μας θα είναι όμως την Πέμπτη και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και σίγουρα οι παλιοί φίλοι του θα περιμένουν να τον υποδεχτούν με θερμότητα.
Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Πάτρα για τις εθνικές εκλογές όποτε γίνουν.
Γ.Δ.


Ποδοσφαιρικό
Αλλαγή σκηνικού στην Ξάνθη. Και σύμφωνα με ατζέντηδες που ήδη είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους Ακρίτες, το χρήμα ρέει με θέα στη διαμόρφωση του επόμενου ρόστερ. Θα γίνουν πάνω από 10 μεταγραφές, θα αλλάξει ο προπονητής. Θα αλλάξει κυρίως όμως η οικονομική προσέγγιση. Το διαθέσιμο μπάτζετ θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων. Με ποσά για συμβόλαια πολύ πάνω από τα συνηθισμένα. Ήδη ας πούμε στην αναζήτηση χωρούν 3-4 ποδοσφαιριστές με ετήσιο κασέ άνω των 150.000 ευρώ.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σίγουρα μια ενδιαφέρουσα αναμονή. Και βέβαια μπόλικο νερό στο μυλο της φημολογίας για το ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ. Για το οποίο ακούγονται πολλά
Γ.Δ.


Οι ψήφοι δεν έχουν χρώμα
Ο αγώνας του σταυρού, της ψήφου, είναι κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Εξάλλου, η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ψήφων φέρνει την επιτυχία και τη νίκη. Αυτές ο ψήφοι λοιπόν έχουν συν τοις άλλοις και μια ιδιαιτερότητα. Δεν έχουν χρώμα.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Όπως τα χρήματα από τις Βεσπασιανές (τα δημόσια ουρητήρια) δεν μυρίζουν, έτσι και οι ψήφοι δεν έχουν χρώμα. Καλοδεχούμενες απ’όπου κι αν προέρχονται, αρκεί να έρχονται.
Γι’αυτό εξάλλου, τις ημέρες αυτές οι υποψήφιοι απευθύνονται προς όλους με το επιχείρημα, πάσα προσφορά δεκτή.
Γ.Δ.


Ανήκει στους δημότες
Από συμπολίτη η επισήμανση για ένα γνωστό θέμα που και δεν λύνεται αλλα΄και που επανέρχεται συνέχεια στην επικαιρότητα.
Λοιπόν, για την «κατάληψη» δημοτικού χώρου αυθαίρετα, πέραν αυτού που νοικιάζουν από το δήμο, εκ μέρους επαγγελματιών του κέντρου της πόλης κυρίως.
Ανοχή σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί κανείς να δείξει, όχι όμως και σε τέτοιο βαθμό που οι καταλήψεις χώρων να εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών.
Εντάξει, κατανόηση μεν, όχι όμως ισοπέδωση κάθε έννοιας λειτουργίας εκ μέρους των δημοτών.
Τραπέζια, καρέκλες και άλλα τινά, θα πρέπει με σεβασμό να τοποθετούνται. Ο δημοτικός χώρος, πρωτίστως ανήκει στους δημότες.
Γ.Δ.


Εδώ κι εκεί
Η είδηση: Η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη από χθες Δευτέρα θα υλοποιείται σε χρονικό διάστημα 3 ωρών και 45 λεπτών. Οφείλουμε να συγχαρούμε τον ΟΣΕ που έστω στον 21ο αιώνα έγινε η ηλεκτροκίνηση στο κομμάτι αυτό και η διαδρομή γίνεται σε λογικό χρόνο.
Όμως, διαβάστε παρακαλώ για να πληροφορηθείτε σε πόσο χρόνο γίνεται η διαδρομή Ξάνθης –Θεσσαλονίκης. Σπάει ρεκόρ και μην ξαφνιαστείτε, διότι η διαδρομή αυτή διαρκεί 7 ώρες και 30 λεπτά! Όποιος τυχόν δεν μας πιστεύει, ας οπλιστεί με υπομονή κι ας κάνει τη διαδρομή για του λόγου το αληθές.
Δηλαδή, λιγότερα χιλιόμετρα, διπλάσιος χρόνος!  Ελληνικά τρένα 2019. Ώσπου να γίνει η ηλεκτροκίνηση και προς τα δω, πολλοί από μας δεν θα ζούμε πλέον…
Γ.Δ.


Το κράτος
2019, 21ος αιώνας αυτός που ζούμε, αλλά το ελληνικό κράτος, το Δημόσιο έχει μια παλιά νοοτροπία, αιώνων πριν.
«Το κράτος είναι μια μεγάλη αγελάδα και όποιος δεν τρώει από αυτή είναι βλάκας» έλεγαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Φευ, τα χρόνια της Τουρκοκρατίας εξακολουθούν να στοιχειώνουν και το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες. Το πρώτο δεν αντιμετωπίζει τους δεύτερους ως πολίτες, αλλά σαν ραγιάδες. Οι δεύτεροι, έχοντας αποδεχθεί ως αναπόφευκτο το κράτος-μπαταχτσή, προσπαθούν να ισορροπήσουν σιη «λογική» τού «με κλέβεις εσύ’, σε κλέβω κι εγώ όταν μπορώ».
Εν προκειμένω, οι πολίτες βρέθηκαν στις Συμπληγάδες της αυθαιρεσίας των διορισμένων και της ανικανότητας των αιρετών.
Ελληνική πραγματικότητα που συνεχίζεται, δυστυχώς, μέχρι σήμερα. Παραδείγματα πολλά απ’ όλους σχεδόν τους πολίτες.
Γ.Δ.


Χρυσαυγίτες βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη
Στόχος των Χρυσαυγιτών έγινε το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές στο περίπτερο, ξηλώνοντας την οροφή του ενώ πέταξαν καφέδες στο εσωτερικό του. Φεύγοντας άφησαν τα …αναγνωριστικά τους γράφοντας συνθήματα και φασιστικά σύμβολα καθώς το έμβλημα της Χ.Α. Τον βανδαλισμό διαπίστωσαν το πρωί οι υπεύθυνοι του περιπτέρου που ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στον εκλογικό χώρο σχολιάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον βανδαλισμό.
Μ.Ξ.


Σοκ: Σχεδόν κάθε μέρα δηλώνεται η εξαφάνιση ενός παιδιού
 Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί στην Ελλάδα. Την προηγούμενη χρονιά, το 2018 δηλαδή, εξαφανίστηκαν στην Ελλάδα 299 παιδιά, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, εκ των οποίων 123 αγόρια, από τα οποία ανευρέθηκαν τα 96 και αναζητούνται 27. Την ίδια χρονιά, εξαφανίστηκαν 176 κορίτσια, βρέθηκαν τα 161 και αναζητούνται 15.
Μέχρι τις 11 Μαΐου του 2019 (πρώτο 4μηνο του 2019), εξαφανίστηκαν 45 αγόρια και 71 κορίτσια. Εντοπίστηκαν 39 αγόρια και αναζητούνται 6, ενώ αντίστοιχα, βρέθηκαν 58 κορίτσια και αναζητούνται 13. Το ποσοστό ανεύρεσης ανέρχεται για το 2018 στο 85,9% και για το πρώτο 4μηνο του 2019 στο 82,2%, αριθμοί, που καταδεικνύουν, πως η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανευρέσεων σε όλη την Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…